Bursa’da okul servisçileri acil destek bekliyor!

Bursa’da okul servisçileri acil destek bekliyor!

Korona virüs salgınının tüm hızıyla devam etmesi nedeniyle tam anlamıyla başlanılamayan yüz yüze eğitim, bir çok sektörü de zorda bıraktı. Kantinciler ve kırtasiyeciler kadar okul servisleri de olumsuz etkilendi. Tüm kredi, SSK, Bağ-Kur, Bandrol MTV ve vergi borçlarının 30 Ağustos 2021 yılına kadar ertelenmesi çağrısında bulunan Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, oda üyelerinin acilen 50 bin TL’lik yardım desteğine ihtiyaç duyduğunu da belirtti.

Bursa’da 2 bin 800 servis aracının bulunduğunu söyleyen Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Sadi Aydın, geçen 7 aylık süreçte servis araç sahiplerinin olumsuz etkilediğini belirtti.

Başta SGK ve Bağ-Kur olmak üzere vergi, mevcut krediler ve muayene ücretleri gibi bir çok kalemin ödemesinde sorunlar yaşandığına dikkat çeken Aydın, oda üyelerinin acilen 50 bin TL’lik yardım desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

“BORÇLAR 30 AĞUSTOS 2021YILINA KADAR ERTELENSİN”

Tüm kredi, SSK, Bağ-Kur, Bandrol MTV ve vergi borçlarının 30 Ağustos 2021 yılına kadar ertelenmesini isteyen Aydın, “Bursa’da 2 bin 800 ülke genelinde ise 360 bin servisçi yaklaşık 7 adan beri kapalı. En azından yüklerinin azaltılması; hatta imkan varsa esnafımıza bir yıl sonra ödemesiz ve faizsiz 50 bin TL’lik bir destek yapılabilir. Kasko ve trafik sigortası ve diğer kalemlerin ödenmesinde bir destek sunulmasına katkı sağlayacaktır. Çünkü aynı gemideyiz bu süreci birlikte yöneteceğiz. Biz 12 Ekim’de yapılması planlanan yeni düzenlemeyi bekliyoruz. Umarım salgın biraz daha azılır ve yüz yüze eğitim başlar.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?