“Bisiklet Hayata Başka Bakış Açısı Katacak”

“Bisiklet Hayata Başka Bakış Açısı Katacak”

“Katılımcı bir anlayışla ortak yol haritası oluşturulacak.” Peyzaj Mimarları Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü’ye ait bu sözler. Başkan Yörüklü; “Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından 22 Eylül de Soğanlı Kültür Merkezi’nde “ Avrupa Hareketlilik Haftası Bisiklet Çalıştayı ” düzenlendi. Düzenlenen çalıştayda “Bisiklet Yolları Tasarım Rehberi” Bisiklet Yolları Yönetmeliği ” “Bisiklet Yolları Kamusal Yaklaşımları ve Kamu Yönetimi ” Tarihi Kent İçinde Bisiklet ” başlıklarında çalışmalar yapıldı.

Çalıştayda, mevcut kentlerimizin ulaşım durumu durum analizleri, bunların tespit ve değerlendirmeleri için bilgi sistemlerine aktarılması, kamu yönetimlerinde bisiklet için sübvansiyon sistemlerinin çözümlenmesi, kentli ve kent yöneticilerinin bilinçli hareketlendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için medya çalışmalarının yapılması, kent içi toplu taşıma sistemi ile entegre bisiklet yolu ağı ve altyapıları ile ilgili sorun ve öneriler konuşuldu.

Kentin bisiklet yol ağının düzenlenmesi ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştay kapsamında konu ile ilgili uzmanların, meslek odaları temsilcilerinin, kurumların, vatandaşların, STK’lerin, firmaların ve bisiklet kullanıcılarının görüş ve önerileri alındı. Çalıştay, katılımcılar arasından oluşturulan 7 kişilik gruplar şeklinde yapıldı.

Çalıştaya TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı ve Üye Merve Alkan katılım sağladı. Nilüfer Belediyesi olarak Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü Necla Özkaplan Yörüklü ve Proje ofisinden Mehmet Can Yılmaz katılım sağladı.” Başkan Yörüklü, kolektif çalışma sonuçlarının tüm kentimiz ve tüm dünya için yararlı olması dileklerini iletti.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?