“ORADA BİR OKUL VAR UZAKTA!”

“ORADA BİR OKUL VAR UZAKTA!”

“2020-2021 eğitim, öğretim yılı ülkemize ve Bursa’mıza hayırlı,uğurlu olsun.” Bu sözler İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin’e ait. Bu yıl Eğitim-Öğretim Dönemi pandemi nedeni ile buruk başladı. İl zilin ardından gazetemize yaptığı açıklamada Şahin; “Türkiye’nin en büyük 4. ilçesi, 57 ilden büyük, yaklaşık 1 milyon nüfuslu Osmangazili kardeşlerimin yeni eğitim dönemini kutlamak isterdim ancak gidecekleri bir okullarının olmadığı gerçeği aklıma geldi.

Depreme dayanıksız diye yıkılan okul binalarının üzerinden yıllar geçmesine rağmen yenilerinin yapılmaması, okulların otlak alanlarına dönmesi, boş okul alanlarının tinerci yuvası olması öğrencileri, velileri ve tabi ki bizleri derinden yaralamaktadır. Kimi mahallede ilkokul yok, kimi mahallede, ortaokul ama çoğu mahallede ne ilkokul var ne de ortaokul. Arazi var, bağışçı var ama okul yok, okul yapılsın diye çabalayan yok.

Kentsel dönüşüm projelerinde de okula yer vermeyen uzmanların duyarsızlıkları ise akıl alır gibi değil. Son dönemde mücadele verdiğimiz salgını avantaja çevirenlerde oldu. Örneğin; Osmangazi için Covid-19 tam bir nimet oldu diyebiliriz aslında. Zaten gidilecek bir okul olmadığı için uzaktan eğitim, en çok okul yapılması için çaba harcamayanları mutlu etti.

21.yüzyılda taşımalı eğitim sistemi ile mücadele eden Osmangazili kardeşlerimin daima yanında ve sözcüsü olacağım. O okullar yerlerine yapılana kadar haklı mücadelemizde konuşmaya devam edeceğim.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?