Faruk Çelik’ten Bursa Teşkilatına Son İkaz!

Faruk Çelik’ten Bursa Teşkilatına Son İkaz!

AK Parti Gürsu İlçe Kongresi’ne katılan eski Devlet Bakanı Faruk Çelik, parti teşkilatlarına önemli mesajlar verdi. “İstişarelerden uzak duran siyaset, düz ovada yolunu şaşırır” sözleri ile AK Parti’nin önemli bir prensibini Bursa’da hatırlatan Çelik, ” İstişarenin girmediği meclise fitne girer” dedi. Çelik’in “İstikamet doğru. Problem ne biliyor musunuz? Doğru olan istikamete giderken o yükü çekecek olan insanlar önemli. Yükü çekecek insanlara ihtiyaç var.” sözleri de dikkat çekti. COVİD nedeniyle siyasette gevşemenin yanlış sonuçlar doğuracağı uyarasında bulunan ve Doğu Akdeniz meselesi ile ilgili mesajlar da veren Çelik, yeni kurulan partilerle ilgili de konuştu.

AK Parti Gürsu ilçe Kongresi’ne katılan eski Devlet Bakanı Faruk Çelik, söze kongreye davet edilmekten duyduğu menuniyeti dile getirerek başladı.

” Uzun yıllardır, uzun dönemdir Gürsu’muzda siz değerli kardeşlerimize hitap etme imkânı bulamamıştık. Bu daveti gerçekleştiren arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyen Çelik, şöyle devam etti:

FARUK ÇELİK’TEN SİYASETTE COVİD UYARISI

“COVİD belasıyla karşı karşıyayız. Bu nedenle her alanda olduğu gibi maalesef siyasette de uzaktan veya online sistemle işlerimizi yürütme gayreti içerisindeyiz. Bu tablo çeşitli sorunları da beraberinde getirecek. Belki de halktan kopuşun da bir nedeni olabilir. Siyasetin nabzında bir yavaşlama var. Buna aldanmamak gerekiyor. Buna kanmamak gerekiyor. Ne yapıp yapıp bir an önce sanki COVİD yokmuş şeklinde olaylara bakıp ona göre tedbirlerimizi almamız gerekiyor. AK Parti çatısı altında siyaset yapanlar bu tehlikeye karşı bir zaafın oluşmaması düşüncesini beyinlerine kazımaları gerekiyor. Eğer bu zaaf oluşursa ülkeyi yönetme sorumluluğunu üzerinde taşıyan bizlerin Allah korusun, ülkeye bir zaafa dönüştürme şeklinde bir tablo ortaya çıkarırız ki buna hakkımızın olmadığı inancı içerisindeyim.”

Salgın nedeniyle siyaseten gevşeme olmaması uyarısında bulunan Çelik, şöyle devam etti:

“GEVŞEMEK OLMAMALI”

“20 yıldır iktidardayız. Bizi ayakta tutan çok önemli prensipler var. Bunlardan bir tanesi milletle hemhal olmak. İkincisi gece gündüz çalışmak. Vatandaşın derdi ile dertlenen insanlarız. Hastalık, virüs demeden gece gündüz çalışan kadronun adıdır AK Partililik. Üçüncü önemli prensibimiz ise istişaredir. Bu özellikle COVİD dolayısıyla ihmal edilecek özellikler değil. Salgınla mücadele edeceğiz. Ama bu coğrafyada ne saldırılar ne de salgınlar bitecek. Gevşemek olmamalı.”

Çelik’in parti teşkilatlarına yaptığı fitne uyarısı dikkat çekti. Önemli olan sadece fikirde değil harekette de birlikte olmak diyen Çelik, şunları söyledi:

“İSTİŞARENİN GİRMEDİĞİ MECLİSE FİTNE GİRER”

“Zaman duygusal ve şahsi düşüncelerle hareket etme zamanı değil. Şair diyor ki: “Fikirde birlik kar etmez, harekette birlik olmadıktan sonra” Hep aynı dertle dertlenen insanlar birlikte yürümeyi başarabiliyor mu? Önemli olan bu. Fikirde birliği harekette birliğe dönüştürmek zorunluluğumuz var. Bunun yolu da istişareden geçiyor. İstişarenin girmediği meclise fitne girer. Bir yerde istişare yoksa oraya fitne girecektir. Buna fırsat vermemek bütün AK Parti’lilerin görevidir. Bu gediği açmayacaksınız. Bu gedikten zorlamaya çalışanlara fırsat vermeme görevi teşkilat mensuplarınındır. İstişarelerden uzak duran siyaset düz ovada yolunu şaşırır.”

Çelik, dikkat çeken mesajlarını şöyle sürdürdü:

“YÜKÜ ÇEKECEK KADROLARA İHTİYAÇ VAR”

“İstikamet doğru. Problem ne biliyor musunuz? Doğru olan istikamete giderken o yükü çekecek olan insanlar önemli. Yükü çekecek insanlara ihtiyaç var. Teşkilat onun için önemli. Teşkilat adamı olmak onun için önemli. Yükü taşıyacak kadrolara ihtiyaç var. ‘ Bırakın Cumhurbaşkanı taşışın bütün yükü’, ‘Bırakın Büyükşehir Belediye Başkanı taşısın’, ‘ Gürsu Belediye Başkanı taşısın’. Böyle bir yaklaşım bizim dünyamızda söz konusu olamaz. Yükü taşıyacak fedailere ihtiyaç var. O fedailer sizler, bizler, hepimiziz. Eğer o yükü taşıyacak bizler kol kola yürürsek unutmayın ki istikrarın bozulmayacağı bir Türkiye oluşturursunuz.”

Deneyimli siyasetçi Çelik’in önemli insan, değerli insan ayrımını anlatan sözleri de konuşmasında öne çıkan mesajlar arasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan örnek veren Çelik, şöyle devam etti:

ÇELİK’TEN ‘ÖNEMLİ İNSAN’, ‘DEĞERLİ İNSAN’ MESAJI

“Önemli insan var bir de değerli insan var. Önemli insan makamdan ve imkânlardan güç alır. Değerli insan ise şahsiyetinden, birikiminden ve değerlerinden güç alır. Önemli insan genellikle sonuçlar ortaya çıktıktan sonra yorum yapar. Zaten sonuç ortaya çıkmış. Değerli insan ise baskı altında, zor şartlar altında tercihlerini yapar. Her türlü olumsuzluğun kapladığı bir ortamda değerli insan tercihini ortaya koyar. Önemli insan imkânlar elden gidince değersizleşir. Değerli insan ise imkânlar elden gittikten sonra iz bırakan insandır. Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını inceleyin ve önemli ve değerli insan kategorisinde teraziye koyun bakın karşınıza ne çıkacak. Yani böyle eyyamcılık hiç olmamış. Zor zamanlarda hep doğru karar verilmiş. Yiğitçe zorluklara göğüs gerilmiş. Sonunda değerli yol tercih edildiği için iz bırakan siyasetçi olmuştur.”

Çelik”in parti teşkilatlarına uyarıları şöyle devam etti:

“TAM BAĞIMSIZ ÜLKE İÇİN YAŞAMA ZEVKİNİ BIRAKIP YAŞATMA AŞKIYLA DONANMAMIZ GEREKİYOR”

“Biz Türkiye’nin tam bağımsız bir ülke olmasını istiyoruz. Gerçekten bunu istiyorsak yaşama zevkini bırakıp yaşatma aşkıyla yaşamamız gerekiyor. Eğer ben ülkeye katkı sunacağım diyorsan; bunun yolu yaşama zevkinden vazgeçip, başkasını yaşatma aşkıyla kendini donatmandır. Aksi takdirde ben dünyamı mamur edeyim, hiç üzülmeyeyim, başkasının derdini çekmeyeyim derseniz başkasına faydası olmayanların Türkiye’nin tam bağımsızlığına ve geleceğine katkısı olmaz.”

Yeni kurulan partilere de değinen Çelik’in pirinçteki siyah ve beyaz taşlar üzerinden verdiği örnekler de dikkat çekti. Çelik, şöyle konuştu:

“PİRİNCİN İÇİNDE TEHLİKELİ OLAN BEYAZ TAŞLARDIR”

“Ak Parti yüzde 40’larda. 45’tir, 50’dir, 49’dur. Bir sürü parti kuruluyor. Herkesin derdi AK Parti’den bir şey koparmak. AK Parti’den bir şey almazlarsa varlıkları söz konusu olabilir mi? Olması mümkün değil. İşte burada çok dikkatli olmamız gerekiyor. Pirince bakacağız. İçinde siyah taşlar vardır, ayıklaması çok kolaydır. Pirincin içinde tehlikeli olan beyaz taşlardır. Dişinizi kıracak olan da beyaz taşlardır. Siyah taşları ayıklarken sakın ha kaşıkla ayıklamayın. Çünkü kaşıkla beyazlar da gider. Siyah noktayı çıkarıp o fitne melanetini o bembeyaz aklıktan uzaklaştıracaksınız. Beyazı ne yapacaksınız? İşte bu birikimden yararlanıp akıllı bir şekilde adeta mikroskopla ayıklanmasını sağlayacaksınız. Bizim kaybedecek bir dişimiz yok. Bu zor dönemde herkesi kucaklayan, bu teşkilatlara fitne sokacak insanlardan uzaklaşmış bir teşkilat yapısıyla Bursa’ya ve ülkemize daha çok büyük hizmetleri yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Doğu Akdeniz meselesine de değinen Çelik, “Emperyalistler daha çok kuduracak” dedi ve ekledi:

“EMPERYALİSTLER DAHA ÇOK KUDURACAK”

“Karşımızdakiler “Gemileri yüzdüremezsiniz, uçakları uçuramazsınız” diyor. Yani o mavi vatanda size hak mak yok diyor. Kim diyor bunu; işte yanı başımızdaki Yunanistan. Çok önemsemediğinizi düşünüyorum. Türkiye burada kımıldadığı an Atina’da neler olabileceğini sizler çok iyi biliyorsunuz. Onun için kafamızda büyütmeye gerek yok, ama gemimizde yüzüyor, uçaklarımız da uçuyor. Hiç kimsenin de engel olamayacağını bütün dünyaya Cumhurbaşkanımız birinci ağızdan ilan ediyor. Bütün emperyalistler ayakta. 150 yıldır yapılmayan bazı şeyler yapılıyor. Kolay mı denizlerde petrol aramak, doğalgaz aramak kolay bir iş mi? Emperyalistler daha çok kuduracak. İHA’lara, SİHA’lara, Akıncı’lara bakıyorlar; “ne oldu bu Türkiye” diyorlar. Türkiye özüne dönüyor. İsteseniz de istemeseniz de dönecek.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?