“Güneşin, Suyun ve Urartu’nun Başkentiyiz!”

“Güneşin, Suyun ve Urartu’nun Başkentiyiz!”

Bursa İl sınırı ilçesinde ikamet eden  68 bin Vanlı hemşehrisinin sesi olan Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş kendisini kültür elçisi olarak tanımlıyor.

Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bilinen adıyla Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, Bursa’da Van’ı tanıtan önemli bir isim. 2005 yılından beri faaliyet gösteren derneğin bin 100 üyesi bulunuyor.

“Zor Günün Dostuyuz”

Dernek faaliyetleri çerçevesinde Bursa’daki Vanlıların sesi olan Karataş; “Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte Vanlılara hizmet için yola çıktık, birliğimiz ve beraberliğimiz için çalışıyoruz. Düğünde, yasta, iyi günde, kötü günde kısacası her zaman Bursa’da yaşayan Vanlılar ile birlikteyiz. Zor günlerin dostu oluyoruz.” Dedi.

“Başarı Ortak Hareketle Gelir”

Karataş; “Üyelerimizin önerilerini alıyoruz ve ortak hareket ediyoruz ancak bu şekilde başarıyı elde edebileceğimize inanıyoruz. Üyemiz olan olmayan tüm Vanlılar ile iç içeyiz. Dostluk ve kardeşlik anlayışıyla hareket ediyoruz. Toplumumuza faydalı olmak için çalışıyoruz.” Dedi.

“Adıyla Şanıyla Vanlıyız”

Karataş; “Güneşin, suyun ve Urartu’nun başkentiyiz. Biz adıyla şanıyla Vanlıyız. Ben değil biz olalım. Hem Vanlılarla hem de yıllardır beraber yaşadığımız Bursalılar ile kaynaştık. Van kültürünü, örf ve adetlerini burada devam ettiriyoruz. Van’ın kültür elçileriyiz. Geleneklerimizi geleceğe taşıyoruz. Başta Van kahvaltısı olmak üzere yöresel yemeklerimizi de tanıtıyoruz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?