BİLGİYLE  DONANDIK BUGÜN

BİLGİYLE DONANDIK BUGÜN

Güzel ve genç. Bilgili, birikimli, donanımlı. Üretken, yaratıcı .Geleceğin büyük gazetecisi olmaya aday Büşra Ekim, buluşturdu bizleri.

Eğitim Yöneticisi, gazetelerde köşe yazarı ve kitap yazarı Hakkı Güleç ve bilim insanı, araştırmacı ve antropolog Levent Sevik ile bir araya geldik.

Farklı kişilikler, farklı birikimler olmasına karşın ortak yönlerimizi buluşturduk. Hepimiz bilgiye, öğrenmeye, aydınlatmaya yatkındık.

Kısa bir tanışmanın ardından kendiliğinden gelişiverdi söyleşimiz. Neler yoktu ki bu söyleşimizde. Arkeoloji bilimi vardı, sosyoloji, psikoloji, pedagoji vardı. Kazılarla birlikte tarihin derinliklerine indik, insanlığın geçmişine dek uzandık. Göbeklitepe’de insanlık tarihini araştırdık. O dönemlerde yaşayanların yönetim anlayışını, yaşayış biçimlerini , içinde yaşadıkları koşulları konuştuk. Oradan mağara dönemlerindeki resimlere dek uzandık. Coğrafya ile dünyamızın geçirdiği evrimleri konuştuk.

Salt geçmişte kalmadık elbet. Günümüzü de değerlendirdik. Eğitim dizgemizden, disiplinlerarası eğitiminden, insan psikolojisinden dem vurduk. 68 kuşağı ile 78 kuşağının erdemlerinden, özelliklerinden söz ettik. Kıyaslamalar yaptık.

Güncel siyasete girmeden olmazdı sanırım. Güncel siyasetin sığlığından, sorunlara çözüm üretmekten çok uzakta olduğundan söz ettik. Kadın erkek eşitliğinin kökenlerine, tarihteki örneklerine değindik.

Konuşacak ne çok konumuz varmış meğer. Konuşmacılar, araştırmacı ve kendi alanlarında uzman olduğu için söyleşiye kaptırmışız kendimizi. Zamanı nasıl geçtiğini anlayamamışız bile. İçtiğimiz çayların sayısını unuttuk. Bilgiyle dolduk, taştık bugün. Hamdık, piştik, olgunlaştık.

Ortamı hazırlayan, bizleri buluşturan Büşra Ekim’e, anlattığı konulara egemen olan ve coşkulu anlatımıyla ilgiyle dinlememizi sağlayan Levent Sevik’e ; olaylara farklı bakış açıları getiren, sorularıyla konunun farklı yönlerden ele alınmasını sağlayan ve mükemmel ev sahipliği yapan Hakkı Güleç’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?