İYİ Annelerden ‘Bayramlık’ Hediyesi

İYİ Annelerden ‘Bayramlık’ Hediyesi

İYİ Parti Osmangazi İlçe Kadın Politikaları Başkanı Makbule Ersü ve ekibinin ortaya çıkardığı ve gerçekleştirdiği proje ile İYİ’lik hareketi 65 çocuğumuzu bayram öncesi sevindirdi.

Osmangazi Kadın Politikaları ekibi kendi el emekleri ile ilçe binasında günlerce emek harcayarak boyadıkları soda şişelerinden ürettikleri vazoları satarak elde ettikleri gelir ile İYİ’lik yapmaya devam ediyorlar.

Daha önce İYİ’lik Kervanı Yollarda diyerek dağ yöresindeki köylerde açtıkları pazar sergiler ile dar gelirli insanlarımızın ayağına götürdükleri yardım kampanyasında yöre halkının normal alışveriş yapıyormuş gibi ihtiyacı olan kıyafet veya eşyaları seçmesine olanak veren projesi ile ses getiren Osmangazi Kadın Politikaları ekibi, şimdi de benzersiz yeni projesi ile çocukların kalbinde taht kurdu.

Osmangazi’nin çeşitli mahallelerinden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını anlaştıkları mağazada, mağazanın normal çalışma saatleri dışında 08.00 – 10.00 saatleri arası açtırarak, çocukların aileleri ile birlikte gönüllerince alışveriş yapma imkanı sağladılar.

65 çocuktan 55 tanesi bu esnada aileleri ile birlikte gelerek bizzat beğendikleri kıyafetleri üzerinde deneyerek kendi zevkine göre seçti, ihtiyaç duyduğu eşyaları aldı ve Kadın Politikaları ekibimiz kendilerini kasada bekleyerek onlar adına ödemelerini yapıp paketlerini teslim etti ve çocuklarımız ile bayramlaştı. Engelli statüsündeki 10 çocuğumuzun alışverişini ise Kadın Politikaları ekibimiz bizzat yaparak poşetlerini hazırladı ve evlerine giderek kendilerine teslim etti.

Osmangazi Kadın Politikaları Başkanı Makbule Ersü yaptığı açıklamada “Ekibim ile birlikte yaklaşık bir hafta ilçe binamıza kapanarak yüzlerce vazo ürettik ve bu vazoları da İYİ’lik hareketi mensuplarına cüzzi rakamlarla satarak, İYİ’lik Hareketine katkıda bulunanların hem evlerinde bir hatıra, hemde elde edilen gelirle gönüllerde taht kurmalarına vesile olduk.

Projenin finalinde de ilk başta 55 çocuğumuzun aileleri ile mağazaya gelip yaptıkları alışverişte duydukları mutluluğu, gözlerindeki pırıltıyı, yüzlerindeki gülümseyişi yaşamamnın ne kadar özel bir duygu olduğunu inanın anlatmam imkansız.

Ben projenin oluşmasında el emekleri ile ve ürettiğimiz vazoları satın alarak katkı koyan, bugün burada sonuçlanmasına emek harcayan tüm ekip arkadaşlarıma ve gönüldaşlarımıza, ayrıca her dönem biz kadınların yanında tüm projelere tam destek veren İlçe Başkanım Dr. Mehmet Hasanoğlu’na teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Kadın Politikaları Başkanlığının projelerini izlemeye devam edin” dedi.

İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin; “Osmangazi Kadın Politikaları Başkanımız Makbule Ersü ve cesur yürekli kadınlarımızın başlatmış olduğu proje ile ihtiyaç sahibi çocuklarımızın bu yılda bayramlıklarını İYİ Parti Osmangazi ailesi olarak almak nasip oldu.

Bedenleri küçücük ama sevgileri, umutları ve sevinçleri kocaman olan çocuklarımızın yüzündeki mutluluk paha biçilmezdi.

Bu projede emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Siz evlatlarımızı güldürdünüz, Allah’ta sizi güldürsün” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?