“Hiçbir İttifaka Yem Etmek İçin Gelecek Partisini Kurmadık!”

“Hiçbir İttifaka Yem Etmek İçin Gelecek Partisini Kurmadık!”

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı Teşkilatı Yerel Basınla Buluşarak, Ulusal ve Yerel Gündemi Değerlendirdi. İl Başkanı Alparslan Yıldız ve Yönetimi tarafından düzenlenen basınla buluşma toplantısına Genel Başkan Yardımcıları Feramuz Üstün, İzzettin Küçük ve Mustafa Öztürk’te katılarak gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer İlçe Başkanları ile İl kadın Kolları Başkanı da katıldı. Kısa bir değerlendirme yapan İl Başkanı Alparslan Yıldız; “Partimiz politikalarını değerlendirmek için yaptığımız bu toplantıya katılımlarınız için teşekkür ediyorum. 17 ilçemizin Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, İznik, İnegöl İlçe Başkanlıklarına atamalarımızı yaptık. Karacabey, Mustafakemalpaşa, Gürsu, Kestel ve Orhaneli’nde teşkilatlanma sürecini devam ediyoruz. Atamaları yapılan ilçelerimiz temmuz sonuna kadar kongre süreçlerini gerçekleştirecektir. Ağustos içinde de il kongremizi tamamlamayı düşünüyoruz. Bursa gündemi eskiden 2 ay 3 ayda değiştiriyordu. Şimdi ise anlık değişiyor. Bursa’da farklı bir renk, dik duruş getireceğimize inanıyoruz. İlimizin ihtiyaçları belli iken, Hükümet ve yerelde olan iktidar partisinin kendi kalesi önünde top çevirerek, kronik sorunlara duymazlıktan gelmesini kabul etmiyoruz. Çözüm üreten siyasi anlayışımızla yakın zamanda ilçe başkanlıklarımızla sahalara ineceğiz. Bursa’nın geleceği için ateşten gömleği giydik.” Dedi.

“Umudun Tek Partisiyiz”

Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Küçük; “Türkiye’nin şuan aldığı, gittiği yol karanlık bir tünel. Gelecek Partisi 83 milyonluk Türkiye’nin beklentileri için yola çıkmıştır. Biz Türkiye’nin sıkışan siyasetinin önünü açmak için partiyi kurduk. Vatandaşlarımızın teveccühleri ile partimiz sorun değil, çözümlerin adresi olacaktır.” Dedi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk; “Umudun partisi olarak Türkiye’yi kucaklamak için kurduk partiyi. 2001’de kurularak Türkiye’ye o günün şartlarında bir üst seğmene taşıyan AK Parti bugün kendi içinde yaşadığı kısır çekişmeler ile politika üretemeyecek bir konuma getirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’de Türkiye’nin tıkanan siyasetine çare olamamıştır. Ulusal ve yerel düzeyde Gelecek Partisi ürettiği saha politikaları ile ülkenin tek kurtuluşu olacaktır.” Dedi.

“Türkiye İçin Kendisini Feda etti”

Genel Başkan Yardımcısı  Feramuz Üstün; “Öncelikle Bursa’nın benim için ayrı önemi var. Burada okudum. 1986-1990 yıllarında Altıparmak’taki Ticaret Akademisi ile başlayan öğrencilik yıllarım, Görükle Yerleşkesi ile bitti. Eşimde Uludağ Üniversitesi mezunu. Her yaz 10-15 gün Bursa’da eski dostlarımı yarenlerimi görmeye geliyorum. Genel Başkanım sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nda selamlarını ve sevgilerini Bursa’ya getirdim. Sayın Davutoğlu’nun Bursa’ya karşı özel bir ilgisi ve sevgisi her zaman vardı. Partimizi kurarken gölge kabine kurduk. İşte bu yüzden Ulaştırma ve Altyapı Politikalarını Mustafa Öztürk’e, Dış İşleri Politikalarını C. Kani Torun’a, İç İşlerini İzzettin Küçük beye teslim ettik. Partiyi kurmadan önce Genel Başkanımız sayın Davutoğlu Başbakan iken AK Parti içinde iken gördüğümüz yanlışları söylediğimiz halde Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ve çevresi tarafından dikkate alınmadığını gördük. Uzun bir süre, Davutoğlu’nun Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra mücadelemize AK Parti içinde devam ettiğimiz halde geldiğimiz yol ve görüş ayrımı bizi Gelecek Partisi’ni kurmaya teşvik etti. Sayın Davutoğlu’nun Başbakanken yüzde 49,5’luk başarıya rağmen neden görevini bıraktığı sorgulanıyor. Türkiye’nin bir yol ayrımına gelmemesi ve iç çekişmelerin tavan yapmaması için kendi isteği ile görevi bıraktı sayın Davutoğlu. Siyaset yapmak istemedi. Akademisyenliğe döneceği zaman diliminde sayın Ali Babacan ve ekibi tarafından davet edildi. Uzun görüşmeler oldu. Sayın Davutoğlu, sayın Babacan’a partiyi kurması durumunda kendisinin bir görevlendirmeyi beklemediğini, ama birlikte hareket ettiği dava arkadaşlarının katkı sunması noktasında destek beklentisini defalarca söylediğini de hatırlatmak isterim. Sayın Babacan’ın partimizi kurduğumuz günlerde yaşadığı gelgitler ve o anda net karar vermemesi üzerine biz Gelecek Partisini kurduk. Devletine, bayrağına, vatandaşına kurşun sıkmamış, yolsuzluğa bulaşmamış her vatan evladına kapımız açıktır. 63 il başkanımızı ve 300 ilçe başkanımızı atamış bulunmaktayız. Bizimle yürümek isteyen her vatandaşımıza gönül kapılarımızı sonuna kadar açtık.” Dedi.

“Ayasofya Gündemi Değiştirdi”

Üstün; “Neden şimdi diye soruyorlar. Ülke uçuruma doludizgin sürüklenirken yan gelip olayları televizyon ekranlarından seyredemezdik. Biz sessiz yığınların, gelecekten ümitlerini kesen gençlerin, siftah yapamayan esnafın, ürünü tarlada kalan çiftçinin, alın terinin karşılığını alamayan işçinin, ne zaman kapının önüne konurum korkusuyla işine giden memurun, simit parasına muhtaç olan emeklinin namusu ve şerefi olmak için yola çıktık. Ulusal meselelerde örneğin Libya ölçeğinde Hükümetimizi desteklerken, Baro’ların ayrıştırılmasının önünü açan Çoklu Baro’ya en çok biz tepki gösterdik. Gelecek Partisi’nin kızıl elması net çizgiler ile hatları ile 3 kuvvet ayrımın yapıldığı güçlendirmiş parlementer sistemdir. Tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği durum net olarak ortadadır. Bugün ekonomiyi, pandemi sonrası yaşananları unuttuk. Neden? Ayasofya tüm gündemi değiştirdi. İktidar ve muhalefet olgunlukla politik kısırlaşmaya çanak tutmadan görüşlerini belirterek uluslararası topluma tek yumruk olarak Türkiye’nin vizyonunu ortaya net ifadeler koymuştur. Ayasofya sonrası beklenti bir erken seçimdir. Biz seçime hazırız. Milletvekili transferi de dahil siyasi ayak oyunları ve ittifak yapılarına an itibari ile partimizin çizgisinden uzaktır. Bunları yapmayacağız. Ülkemizin kronik sorunlarının çözümü için ‘Gelecek’ Türkiye’nin sigortası olacaktır.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?