Salgın Bahane! Ballı Satış Şahane!

Salgın Bahane! Ballı Satış Şahane!

“Virüs nedeniyle evlere kapandık. Milli Değerlerimiz olan 23 Nisan ve 19 Mayıs’ı, Emekçilerin namusu olan 1 Mayıs’ı evlerimizden kutlarken hangi mülklerimizi sattık! Yada satmak zorunda bırakıldık!” Pandemi sonrası yeni normalde toplanan Yıldırım Belediye Meclis’inde Bürokratlar ile Millet İttifakı kanadında yer alan Belediye Meclis Üyeleri’nin karşılıklı konuşmaları damga vurdu. CHP Yıldırım Belediye Meclis üyesi ve Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız’ın selamlama konuşmaları sonrası Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a yüklenerek sorduğu sorular ilçede ana gündem oldu.
Yıldız; “temmuz 2020 olağan toplantımızda uzun bir aradan sonra tekrar birlikteyiz. Pandemi süresince yaşanan ve Yıldırım Belediye personelininde yoğun mesaisi ile belediyenin imkanları dahilinde ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları kısmen karşılandı. Sokağa Çıkma Kısıtlaması olduğu günlerde yapılan hizmetler için teşekkür ediyoruz. Süreç içinde hayatlarını kaybeden başta sağlık şehitleri olmak üzere vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, tüm yurttaşlarımıza baş sağlığı diliyoruz. En kısa zamanda maskesiz ve sosyal mesafesiz günlerin Türkiye’yi kucaklamasını diliyoruz.” dedi.
“Sıkıntı Varsa Bakanlık Çözsün!”
Yıldız; “İlçemizin gerek nüfus, gerekse sosyo ekonomik-kültürel anlamında gerilerde olmasını ben bir Yıldırımlı olarak üzülüyorum. Belediye olarak daha fazla eğilmemiz gereken sorunlar olduğunu ve çözüm noktası olarak Yıldırım Belediye Meclisi olarak görüyorum. Belediyemizin maddi imkanlarının ortada olduğunu görerek birçok sorunun aslında çözülebileceği gerçeği de sizlere söylemek isterim. Bizlerden daha sıkıntılı olan ilçelerin sorunlarının, mensubu olduğunuz partinin devreye girerek ilgili bakanlıklar ile yaptığı temaslar sonucu çözüldüğünü biliyoruz. Yıldırım’da algılardan ziyade artık çözüme gidilmeli ve sorunların üzerileri örtülmemelidir. Algılarla bir ilçenin getirildiği durum ortadadır. Salgın sürecinde daha net anlaşıldı ki; yapılan yardımlar sadece daha önceden belirlenen isimlere verildi. Yıllardır yardım edilen vatandaşın dışında hasbel kader bizlere bir şekilde ulaşan, bizlerinde ulaşan bu kişilerin irtibatlarını size ulaştırdığımız şanslı birkaç Yıldırımlının dışında belediyeden yardım alan maalesef olmadı. Covit-19 en çok artış bizim ilçemizde. Neden, ne sosyal mesafe, ne maske, ne çevre temizliği nede hijyeni dört dörtlük yapabiliyoruz. Çünkü; belediye olarak bunu gerçekleştirebilecek ne maddi nede ekipmanımız var. Ama biz ne yapıyoruz. Veriyoruz tabelaya ilan! Herşey günlük gülistanlık! Algıdan vazgeçelim!” dedi.
“Vatandaşımız Çözüm Bekliyor”
Yıldız; “Kestel’de bir felaket yaşandı. Ölen yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Orada yaşananlara sebep olan eksiklikler birgün gün ışığına çıkacaktır. Bursa’nın göbeğinde yaşanan sel olayı ile yaşlı bir kadını neredeyse kaybediyorduk. Tüm bunların ışığında içinden dere geçen Yıldırım böylesine bir yağış karşısında ne kadar hazır olabilecektir. Deprem kuşağı üstünde olan Yıldırım yüzde 80 kaçak yapı stoğu ile sarsıntılara ne kadar hazır olabilecektir. Ulaşım anlamında gerek toplu taşıma gerekse yollar bakımından hint fakiri olan Yıldırım olası bir afette 750 bin nüfusun tahliyesine ne kadar hazır olabilecektir. Dere yataklarına sadece mesken değil kamu binaları da inşa ediyoruz. Cazibe Merkezi gibi! Bu tavrımızı değiştirmeliyiz, zira insanlarımızı göz göre göre ölüme sürüklemek afet değil cinayettir! Giden canı geri getiremezsin. Pandemi sürecinde Yıldırım ilçemizde kaç esnafımız vardı kaçı kapattı kaçı açık eliniz de bilgi var mı? Bununla ilgili bir çalışma yapabildik mi? Genel temizlik için 53 milyon liraya ihale yapıp teslim ettik. Ana arterlerin dışında cadde ve sokaklarda adam boyunu geçmiş otlar ile karşı karşıya kalıyoruz. Firma parayı alıp, temizlik işini belediye personeline mi yaptırıyor? Zira geçtiğimiz günlerde Park ve Bahçeler Müdürünü bir sokak için aradığımda bizati olarak belediye personeli gelerek temizliği yaptı! Deprem riski nedeniyle ilçemizde yıkılan okullar var. Bunların akıbeti ile belediyemize ruhsat amaçlı başvuru oldu mu? 2-3 yıldır bu alanlara çivi çakılmadı, MEM ile bir bağlantıya geçilerek eğitim alanında ne yapabileceğimiz soruldu mu?
Ertuğrul Gazi Mahallesi polis lojmanları 1000 konutlar vardı burası yıkıldı. Büyükşehir tarafından da satıldığı ifade ediyor. Bu yıkılan konutların arsaları otlar ile kaplanmış, zemin kısmı durduğu için madde bağımlılarının yeri olarak kullanıyor. Plan ve Proje değişiklikleri tamamlanmadığı için bazı mahallelerimizde doğalgaz aboneliği yapılamıyor. Önümüz kış. Vatandaşlarımızı kış soğuğuna mahkum etmeyelim. Çöp Konteynırları değiştiriliyor. Görüyoruz. Bunun asfalt altına almak daha uygun olmaz mı? Asfaltlama çalışmaları ile ilgilide vatandaşlarımızdan katkı payı adı altında bazı ödemeler isteniyor. Bu zor günlerde vatandaşımıza destek olsak, ödeme makbuzlarını göndermesek daha doğru olmaz mıydı? CHP Gurubu olarak Yıldırımlının yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?