“Yıldırım’ın ve Yıldırımlıların Huzuru İçin MHP Ateşten Gömleği Her Zaman Giymeye Hazırdır”

“Yıldırım’ın ve Yıldırımlıların Huzuru İçin MHP Ateşten Gömleği Her Zaman Giymeye Hazırdır”

Karantina sonrası toplanan Yıldırım Belediye Meclisi’nde komisyonlar belirlendi, yeni kararlar oy çokluluğu ile meclisten geçirildi. Aktif ve dinamik yapısı ile Yıldırım’da önemli işlere imza atan MHP Belediye Meclis Gurubu ise yeniden yapılandırılan komisyonlarda 5 isimle yer aldı. Plan Bütçe’de Mustafa Bozkurt, İmar’da Burak Alp Özbek,  Çevre’de İsmail Turan,  Hukuk’da İhsan Bilgili, Eğitim Spor’da Salih Barış, Kadın Erkek’de Mustafa Kargılı ile komisyonlarda yer alan MHP Gurubu 2020 yılında önemli projelerin hayata geçirileceği müjdesini de vermiş oldu.

MHP Gurup Başkanvekili ve Sözcüsü İhsan Bilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulunarak; “Milliyetçi Hareket Partisi Gurubu dün olduğu kadar yarınlarda da Yıldırımlı hemşehrilerinin yanında önemli kazanımlara imza atacaktır. İlçemizin kronikleşen sorunlarını biliyoruz.  Bu sorunların çözüme kavuşturulması için elimizden gelen tüm özveriyi yapacağız. Malum tüm dünya ve ülkemiz korona ile mücadele ediyor. Vaka artış durumunda ise gönlümüzden geçen rakamların çok üzerinde bir seyir halindeyiz. Belediye Meclis’i olarak personelimizin verdiği çabayı da görüyoruz. En kısa zamanda inşallah virüs ülkemizin gündeminden çıkacağına inanıyoruz.” Dedi.

“Denetimler Sıklaştırılsın!”

Bilgili; “İçişleri Bakanlığı ve Hükümet kararıyla işyerleri dükkanları kapanan belediyemiz kiracılarından üçaylık sürede kira alınmaması gerekir. Büyükşehirde Meclis kararı aldı. Kira almayacak. Gündemimizde de var. Yıldırım Belediyesi kiracılarından salgın süresince kira alınmamasını ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesini talep ediyoruz. Çocuk oyun ve dinlenme parklarında madde bağımlısı ve kötü fiil sahiplerinin daha sıkı bir şekilde denetiminin yapılmasını Yıldırımlı hemşehrilerimiz adına istiyoruz. Yine ruhsatsız işyeri açanlar var. Suriyeli misafir kardeşlerimizin gelişigüzel açtığı işyerlerinin hem vergi ve ruhsat yönünden hem de güvenlik yönünden denetimlerinin yapılması ve bir gevşekliğe meydan verilmemesi gerekmektedir. İkinci el eşya satan esnafımızın Yıldırım Belediyesinden yer talebini karşılanması noktasında yapılan çalışmalar destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Doğu Garajındaki yerlerinden Gökdere Millet Bahçesi yapılacağı gerekçesiyle Büyükşehir tarafından çıkarılıyorlar. Yıldırım olarak konu Başkanlık Makamına iletildi, duruyor. Bu kardeşlerimizin sorununu çözmek için var ise yerleşim alanı dışında bir yer tahsis edilmesi uygun olacaktır.” Dedi.

“Doğal Afetlere Hazırlı Değiliz”

Bilgili; “Orhangazi, Yenişehir ve özellikle Kestel ilçemizin Dudaklı ve Narlıdere köylerinde bir sel felaketi yaşanmış ve Bingöl’lü bir aileden 5 kişi olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Sel felaketinin yaşandığı bölgeye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekilimiz sayın Hidayet Vahapoğlu ve MHP Bursa İl Başkanımız sn Cihangir Kalkancı ile Kestel teşkilatımız, Meclis Üyelerimiz ve teknik bir heyet gitmişler, vatandaşımıza geçmiş olsun dilekleriyle birlikte sorunlarını dinlemişlerdir. Bir rapor hazırlanmış ve kamuoyuna açıklanmıştır. Bu raporun son bölümünde: “Valilik, yerel yönetimler, AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi kurumların işbirliği ile akademik odalardan da destek alınarak acilen Bursa da heyelan, taşkın ve su baskını gibi kuvvetli yer hareketlerine yönelik duyarlılık, tehlike ve risk dağılımını gösteren bölge haritalarını hazırlaması gerekmektedir. Bu çalışmalar kamuoyu ile paylaşılmalı, herkes farklı afet senaryoları hakkında bilgilendirilmelidir”  denmektedir. Manisa Saruhanlı’da yaşanan depremde göstermiştir ki sel ve deprem gibi afetlere karşı planlarımızı yapmalı ve her zaman hazırlıklı olmalıyız. Dere yataklarına yapılmış konutlar bir an önce temizlenmelidir. Derelerin kapatılması, üstüne yol yapılması gibi uygulamaların ne kadar tehlikeli olduğu ortadadır. Bir gün dere yatağını buluyor ve afet olarak size geri dönüyor. Belediyelerimizin bu süreçlere planlama ve uygulama olarak hızlı bir şekilde hazırlanmaları gerekmektedir.” Dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?