Gayrimenkul sektöründe blockchain sertifika dönemi başladı

Gayrimenkul sektöründe blockchain sertifika dönemi başladı

Gayrimenkul şirketi RE/MAX Türkiye, yıl boyunca düzenlenen eğitim ve seminerler sonucu verilen sertifikalarının tamamını blockchain altyapısıyla dijital ortama taşıdı. Şirket, bu yöntemle kağıt israfını azaltarak yeşili korumayı hedefliyor.

Gayrimenkul danışmanlığı şirketi RE/MAX Türkiye, yıl içerisinde düzenleyeceği tüm online/fiziki seminer, konferans ve eğitimlerin sertifikalarını dijital olarak verme kararı aldı. Yeşil odaklı dijital sertifika sistemi projesi kapsamında şirketin son olarak gerçekleştirdiği 3 online serminerde  2500 katılımcıya blockchain teknolojisi ile dijital sertifika verildi. Koronavirüs salgını döneminde dijital dönüşüme odaklanan şirket, 3 ayda 700’den fazla kişiyiyi online süreçlerle istihdam etti. Temel hedeflerinin Türkiye’ye ve dünyaya daha yeşil bir gelecek bırakmak olduğunu belirten RE/MAX Türkiye Yazılım Proje Yöneticisi Yakup Güngör, blockchain teknolojisinin kullanım alanlarını yaygınlaştırmanın hem sektörlerin gelişmesine hem de doğanın korunmasına ciddi bir fayda sağlacağını söylüyor.

Her yıl ormanların %1,3’ü kağıt üretimi için yok oluyor 

Teknoloji çağında pek çok süreç dijital ortama taşınırken belgelerin temini ve saklanması noktasında ileri teknolojilerden daha fazla yararlanılması gerektiğine dikkat çeken Yakup Güngör, “Yapılan araştırmalar bir ağaçtan ortalama olarak 8.300 adet A4 kağıt üretildiğini gösteriyor. Bir ton kağıt üretimi esnasında ise 26.700 litre su tüketiliyor ve 1,3 ton karbondioksit açığa çıkıyor. Dahası, dünyada her yıl ormanlarının yüzde 1,3’ü kağıt üretiminde kullanılıyor. Yalnızca bu bilgilerden hareketle bile belge yönetimini dijital ortama taşımamış her şirketin yılda pek çok ağacın kesilmesine, binlerce ton su israfına ve hava kirliliğine neden olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde teknoloji bu denli gelişmişken, bu üzücü tablonun önüne geçmek için gerekli adımları atmak doğaya olan borcumuzu bir şekilde ödemek gerekiyor. Bizler de fiziksel sertifikaları hayatımızdan parça parça çıkararak bu yolda üstümüze düşeni yapacak, hem teknoloji hem de doğa dostu projelerle ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Blockchain teknolojisinin kullanım alanı yaygınlaşmalı 

Dijital sertifika sisteminde yararlandıkları blockchain teknolojisini yaygınlaştırarak hem iş yapış şekilleri hem de doğayı günümüze yetebilir hale getirmenin mümkün olabileceğini belirten Güngör, “Blockchain, şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir veri kayıt sistemi. En önemli özelliği ise kaydedilen verinin bir daha değiştirilemez veya silinemez oluşu. Blockchain teknolojisi, dijital dünyada kimliklendirme ve yetkilendirme gibi konular için de yeni fırsatlar sunan ve bu konularda merkezi yöneticilere duyulan ihtiyacı ortadan kaldırabilen bir teknoloji. Yeni dijital ilişkilerin kurulmasını sağlayan bu teknoloji hakkında deneyim kazanmak ise hem sektörlerin çağa entegre olması hem de çevre sorunları mevcut problemlere çağın şartlarına uygun çözümler üretilmesi için oldukça önemli. RE/MAX Türkiye olarak dünyada birçok kurumun yakından takip ettiği ve kullanım alanlarını araştırdığı blockchain’in gayrimenkul alanında daha çok alanda kullanılması gerektiğine inanıyor, gelecek projelerimizi ileri teknolojilere entegre şekilde planlıyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?