Hem Milli, Hem Yerli, Hem de Biz’den!

Hem Milli, Hem Yerli, Hem de Biz’den!

Türkiye merkezli yerli sosyal ağ olarak yola çıkan “Aynen” Türkiye’in en büyük yerli sosyal ağı olmayı hedefliyor. Bilinen diğer sosyal ağlara rakip olmak gibi bir gayesinin olmadığı ancak “Türkiye’de” en büyük rakipleri olma noktasında çalışmalar yürütülüyor. Projenin fikir babalarından Fikri Ayaz her ülkenin kendi sosyal ağının olduğunu, Türkiye de bu konuda ciddi anlamda bir çalışma yapılmadığını savunuyor. Yerli otomobil üretmekten çok daha önemli olduğunu söyleyen ‘’Ayaz’’ Bu kadar önemli görünen bu proje için daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. Birilerinin bu konuda ciddi anlamda ciddi adımlar atması gerekiyordu. Bu adımları biz attık ve bu işe biz talip olduk.

AYNEN NE ?

Günümüzde sosyal medya en çok kullanılan mecralardan biri olduğu için bizde madem sular bu yöne doğru akıyor, o halde bizde bu yöne doğru atılım yapmanın zamanı geldiği düşündük ve Türk yetkilerin yönetebileceği yerli bir yerli sosyal ağımız olsun istedik.

İlk olarak isim belirleme üzerinde çok durduk. İkili diyaloglarda en çok kullanılanlar kelimeler arasında AYNEN kelimesini fark ettik öyle karar verdik.

DİĞER SOSYAL AĞLAR VARKEN NEDEN GEREK DUYDUNUZ ?

Bizler Türk milleti olarak yabancı isimlere, sitelere ve haliyle sosyal ağlarına merakımız oldukça fazla. Durum böyle olunca Türk girişimcilerin cesaretlerini bu yönde olumsuz bir şekilde kırılıyor. Bu yolda birçok girişimcilerin denemeleri olmuştur. Ama bir şekilde verdikleri hizmetler sonlanmış ve bunun en büyük sebeplerden biri milletin diğer sosyal ağlardaki çevreleri, arkadaşları, akrabaların olmasıdır. Ama ben yine de bu duruma rağmen bunların aşılabileceğini düşünüyorum. Nasıl aşılabilir derseniz yatırımcının fazlasıyla sabırlı olmalıdır. Eğer bu işe girmişseniz bir yerlere gelmek istiyorsanız sabırlı olmak şarttır. İnsanların alışık oldukları bir ortamdan başka bir ortama çekmek elbette kolay değildir. Herkesin alışmış olduğu diğer sosyal ağları biz bir çatı altına alarak bu duruma bir çözüm oluruz diye ”vira bismillah” dedik başladık. Hedeflediğimiz kullanıcıya ulaşırsak kullanıcının başta kendine ve en önemlisi kendi ülkesine fayda sağlayabilecek bir projeyi sunuyoruz. Sosyal ağ kullanıcıları olarak şimdiye kadar ülkemize ekonomik anlamda hiç bir katkıda bulunamadık. Türkiye’nin önde gelen büyük firmalar yatırımlarını zorunlu olarak yabancı sosyal ağlara yatırıyor paramız dışarıya aktarılıyor. Bizim paramız bizim ülkemizde neden kalmasın.

BU PROJEYE NE ZAMANDAN BERİ ÇALIŞIYORSUNUZ ?

Çok zamandır aklımızda ama hayata bir türlü geçiremedik. Başta yerli yazılımcılara derdimizi anlattık olmadı yâda iyi yazılımcılara denk gelemedik geldiklerimizle de anlaşamadık. Gel zaman git zaman derken yurt dışından bizim planladığımız gibi bir yazılımı inceledik ve satın almaya karar verdik. 2016 yılın başında ciddi anlamda bu yola baş koyduk.

3 BÜYÜK SOSYAL AĞ VARKEN YERLİ SOSYAL AĞ İNSANLARA NE VEREBİLİR ?

Oyun dışında diğer sosyal ağların verdiği hizmetleri biz tek bir site üzerinden bu imkânı sağlayabileceğiz. Kullanıcılar Facebook gibi paylaşım ve beğeni yapacak Twitter gibi kullanıcı takip edebilecek. Bu anlamda hem Twitter kullanıcısı hem Facebook kullanıcısını bir araya getirerek güzel bir oluşumu sağlamış olduk. Ayni zamanda ticaret yapılabilecek kolay ve ücretsiz imkânlar sağlıyoruz.

HEDEF NEDİR NEREYE KADAR ?

Başta belirttiğimiz gibi hedefimiz, kendi ülkemizde kendi sosyal ağımızı konuşmak ve kullanmak olacaktır. Yabancı sosyal ağlarla her hangi bir rekabetimiz söz konusu değildir. Ama kendi ülkemizde onların en büyük rakibi olmaya adayız ve hedefliyoruz.

BU PROJEDE KİM KİMLER VAR ?

Üç kafadar arkadaş benzer hayat şartlarından dolayı memleketımız Trabzon’dan kalkıp Bursa’ya yerleştik. Ticarette tesadüflerin çok dolu olan güzel mesleklerden biri olduğu için kader bizleri bir şekilde bir araya getirdi. Sıkı kurulan dostluklarımız internet ortamında çıktığımız bu yallada da bir kez daha görmüş olduk. Projenin başında Fikri AYAZ İsimlerini açıklanmasını istemeyen diğer kafadarlar internet üzerinden bir şeyler yapmak için sürekli fikir alış verişinde bulunuyorduk. Bir çok projenin içinden yerli sosyal ağ olsun kararı çıktı ve kollarımızı sıvayarak bir an önce sistemi kurup kendi ülkemizde bir ilki başaralım diye bu yola baş koyduk.

AYNEN

https://aynen.biz

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. Uzun zamandır sitenin üyesiyim kalite ve güzel bir aile ortamı var. Kesinlikle kullanmanızı tavsiye ediyorum.

  2. Yaklaşık bir ay kadar bende yerli sosyal ağ arması yaptığımda karşıma çıktı dikkatimi çekti uygulamayı indirerek siteye üye oldum.Bizim olsun taştan çamurdan olsun. yerli sosyal ağ Aynen 🙂

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?