Çağdaş Türkiye Yolunda Kadınların Vicdanı Olacağım!

Çağdaş Türkiye Yolunda Kadınların Vicdanı Olacağım!

CHP 14. Kadın Kolları Olağan Kurultayı 11 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek. CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına Ayten Gülsever’de adaylığını 81 vilayetten gelen kadınların desteği ile parti binasında açıkladı. Bursa’dan yoğun katılımın olduğu adaylık açıklamasında Gülsever; “İnanarak bir mücadeleye başlıyoruz inancım kendime ve ülkenin kadınlarına bunu birlikte başaracağız
Partimiz, Cumhuriyetimizin olduğu gibi ülkemizde demokrasinin de mimarıdır. Bu nedenle Kurultayımızı hep birlikte demokrasi şenliğine dönüştüreceğiz. Ben, Ayten Gülsever, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına adayım. Öncelikle şunu belirtmek isterim: Partimizin üyesi olmak, herhangi bir göreve aday olmak, seçilmek kadar onur vericidir, aynı zamanda sorumluluk yükler. Bu yüzden NEDEN ADAYIM sorusuna yanıt vereceğim.

ÖNCELİKLE

Kadınların hak ve eşitlik mücadelesinin siyasette sözcüsü olmak için adayım. Gerçekleştireceğimiz projelerle eylemde de biz olmak için adayım.
CHP Kadın Kolları yönetimine aday olarak ‘81 ilde Güçlü Kadın, Güçlü CHP, Güçlü Türkiye’ projesiyle geliyoruz. Türkiye’nin her bölgesinde kadınlara verilecek eğitimlerle örgütlenme bilincini geliştirmek için adayım.

Alacağımız sorumlulukla, yapmayı hedeflediklerimizden kısaca söz etmek istiyorum:

ÖRGÜTLENME

Örgütlenmede ‘Açık Kapı’ modelini hedefliyoruz. Her üyemiz partimizin program ve projelerine hakim olacak. Kuracağımız yatay örgütlenme modeli ile birbirini duyan, ortak fikirler geliştiren ve denetleyen bir yapıyı hayata geçireceğiz. Her üyemiz çalışmalarımızdan haberdar olacak. Katkı verecek. Yönetimlere ulaşacak.

EĞİTİM

‘Öğrenmek Haktır’ projesiyle örgütlü olduğumuz her noktada üye ve seçmenimiz çalışmalarımızdan haberdar olacak ve katkı verebilecek. ’81 Damla’ projesiyle kadın istihdamı yaratarak ve kadın emeğini değerlendirerek kadını güçlendireceğiz. Eğitimlerimizle kadın hak ve eşitlik bilincini geliştireceğiz.

HEDEFİMİZ KADINI ERKEĞİ EŞİT TÜRKİYE

Cumhuriyet Devrim ve İlkeleri eşit insan, eşit yurttaş olma hakkımızın güvencesidir. Biz kadınlar bu nedenle devrim ve ilkelerin en güçlü savunucusuyuz.

Kurucu liderimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün :

‘’Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her alanda güçlendirmektir” sözü rehberİmiz olacak.
Türkiye’deki demokrasi ve adalet mücadelesinin lideri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun vurguladığı gibi:
‘’Kadınlar çağdaş Türkiye’nin inşasını sağlayacak’’.

KADINLAR OLARAK ŞİDDETE KARŞI HEM ÜLKEMİZDE HEM DE ULUSLARARASI DAYANIŞMAYI ÖRGÜTLEYEREK MÜCADELE EDECEĞİZ.

CEDAW VE İstanbul Sözleşmesi kadının uluslararası güvencesidir. CHP Kadınları olarak dünya kadınları ile iletişim içinde olmak görevlerimizden biri olacak.

Kadınlar sırf kadın oldukları için şiddete, tacize, ölüme maruz kalıyorlar. Normlar, kültür ve değer bahaneleri kadınları engellemek için kullanılıyor. Evdeki sokaktaki kurumdaki fabrikadaki tarladaki kadının sesi olacağız. Susmayanların sesi ile nefret değil sevgi dili ile tüm mücadeleci kadınları kucaklayıp hak arayışı için mücadele ruhu ile parti neferleri kadınlara sahip çıkacağız. Partimizi kadın mücadelesinin merkezi haline getirip, ülkemizde üye seferberliği başlatacağız. Halkın iktidarının taşlarını kadınlar döşeyecek.

SİYASETE EŞİT KATILIM İÇİN ADAYIM

Sorunu gören ve çözüm üreten bakış açısını ortak akıl ile buluşturacağız. Kadın bedeni üzerinden yapılan siyasete karşı eşit siyaset mücadelesi vereceğiz. Siyasette kadın varsa kadınlar için doğru politikalar üretilebilir. Kısaca ’’Temsilde eşitlik, mücadelede dayanışma’’ diyoruz.

KADIN İSTİHDAMI İÇİN ADAYIM

Yoksulların %70’inin kadın olduğu bir dünyadayız. Kadınların iş dünyasından uzaklaştırıldığı ya da düşük ücretle kötü koşullarda çalıştırıldığı, ücretsiz işlerin neredeyse tamamını yaptığı bir hayatı yaşıyoruz. Buna dur demek için mücadele vereceğiz.
Kadın istihdamı artmalı. İstihdamda ucuz emek olmamalı. Ev içi emeğinin ‘sosyal devlette’ bir karşılığı olmalı diyeceğiz.

DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

Ülkemizin kurtuluş ve kuruluş mücadelesini, erkeği kadını omuz omuza, ulusça birlikte verdik. Bağımsız olmayan bir ulusun kadınları da özgür ve eşit olamazdı. Kurtuluş mücadelemize katılan kadınların çocukları ve torunları olarak Cumhuriyet Devrimleri ile elde ettiğimiz kazanımları korumak ve geliştirmekte kararlılığımızdan bir an bile vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

Bu nedenle mücadelemiz sadece kadının insan hakları mücadelesi değildir. Kadını erkeği eşit bir Türkiye’de, laik, sosyal bir hukuk devleti olma mücadelesidir.

Eşitlik için ‘Yurtta ve Dünya’da kadın dayanışması diyoruz. Değiştirmek için yola çıktık ve değiştirmeden asla vaz geçmeyeceğiz.
Dünya, kadınların ortak mücadelesiyle güzelleşecek.

Ve motorları maviliklere kadınlar sürecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?