Kirazlıyayla’ya Girişler Durduruldu!

Kirazlıyayla’ya Girişler Durduruldu!

Çevre Haftası’nda Bursa Kirazlıyayla’ya giriş-çıkış engellendi  Bursa, Yenişehir’deki Kirazlıyayla mahallesi uzun zamandır köyde yapılacak olan maden arama tesisini istemedikleri için protesto yapıyor. Bugün jandarma köye giriş çokışı yasaklayarak köylülerin ve köye giriş yapmak isteyen vatandaşın yolunu kesti.

Bugün çevre haftası kapsamında kutlama yapmak adına köye gelen Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti temsilcileri ve birçok çevre koruma derneği üyesi jandarma izin vermediği için köyün girişinde kaldı.

“BURAYA GİRİŞ ÇIKIŞI KİM ENGELLİYORSA SUÇ İŞLİYOR”

Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Murat Demir, “Burada bir kara mizah yaşanıyor çünkü 1979 yılından beri Türkiye’de ve dünyada çevre haftası kutlanıyor. Bizler de cuma günü Çalı’da bir etkinlik yaptık, bugün de burada yapılan kötü madencilikle ilgili çevre gününü kutlamak adına yasal, barışçıl bir etkinlik planlıyorduk.  Jandarmanın aldığı talimat gereği önümüzü kesti bizim köye çıkmamızı köylünün de buraya inmesini engelledi. Bu şu an uluslararası bir suçtur, bu yasağı koyan kimse şu an suç işliyor. Burada güvenliği tehdit eden tek durum Lübnanlı Meyra madencilik şirketi yapmaktadır. Bu tesis buraya kurulurda çok ağaç katledilecek, çok su kirletilecek” dedi.

“TORUNLARIMIZIN KİRLİ HAVA SOLUMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Vatandaşların köye girişine izin verilmeyince köylüler 4 kilometrelik yolu yürüyerek girişe gelip slogan attılar. “Biz halkız, torunlarımızın kirli hava solumasına izin vermeyeceğiz, biz olmasak şehirdekiler ne yiyecek, toprak karın doyurur” dediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?