SOLUK ALMAK İSTİYORUM

SOLUK ALMAK İSTİYORUM

Soluk almak, sözlük anlamıyla havayı ciğerlere çekmek, ciğerleri hava ile doldurmaktır. Mecaz anlamıyla da yorgunluk sonrası dinlenmek, işe ara vermektir. Bana göre tam anlamıyla yaşamaktır. Tüm benliğinle duyumsamaktır yaşamı.

,Temiz havayı içten içe, derinden derine duymaktır bağrında. Yağmur sonrası toprak kokusunu çekebilmektir içine. Yağmur damlalarının çıkardığı seslerle inanmaktır. Sabahın ilk ışıklarıyla başlamaktır güne. Açık pencereden giren güneş ışınlarıyla aydınlatmaktır günü.

Bir ağaç gölgesinde, bir su kenarında dinlenmektir. Üstünüzde gökyüzü. Yattığınız yerden akan derenin şırıltısını , çamların kendi aralarında fısıldaşmalarını, kuş seslerini dinlemektir. Senindir her yer. Dağ, taş, ova , deniz, ırmak, göl..Soluk almak, yaşamaktır.

Hele şimdilerde…Sağlıklı kalabilmektir. Sımsıkı sarılmaktır yaşama. Sokağa çıkabilmektir. Evden dışarı adım atabilmektir. Yaşıtlarınla bir araya gelebilmek, söyleşebilmektir onlarla. Anılarını, özlemlerini , sorunlarını paylaşmaktır arkadaşlarınla.

Bir dilim ekmeğini, bir kuru soğanını paylaşabiliyorsan, sokak hayvanları için bir lokma ekmek, bir yudum su bırakabiliyorsan yaşıyorsun demektir. Çevrendekilerin dertleriyle dertleniyorsan, Sevinçleriyle sevinebiliyorsan, yaşıyorsun. Soluk almak, yaşama olumlu bakmaktır.

Arkadaşlarını, dostlarını, ülkeni çıkarsız ve karşılıksız sevmektir. Güven vermektir onlara, umut aşılamaktır. Kendin için değil toplum için , ulus için yaşamaktır. Halkının refahı , mutluluğu için elinden gelenin en iyisini yapmaktır. Görevini , işini en iyi yapan en iyi yurtseverdir çünkü.

Mutluluğun, kapını çalmasını bekleme. Mutluluk yanıbaşında. Uzat ellerini. Yakala onu. Önce yürekten istemelisin onu. Ben de soluk almak istiyorum. Yaşadığımı duyumsamak istiyorum. Özgürlüğümü istiyorum. Sokağa çıkmak istiyorum.

Dostlarıma sarılmak, şiir dinlemek, konserlere gitmek , denizlerde kulaç atmak istiyorum. Yaşamak istiyorum. Soluk almak istiyorum. İnsanlar, işlerinin başına dönsünler. Özgürlüklerine kavuşsunlar. Tek başına değil birlikte yaşamanın erdemini kavrasınlar, güzelliğini yaşasınlar. Hep birlikte haykıralım: Yaşamak, güzel şey be kardeşim!

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?