“Corona’da Her Vatandaşımıza Verebileceğimiz 1000 Doları Çöpe Gömdüler!”

“Corona’da Her Vatandaşımıza Verebileceğimiz 1000 Doları Çöpe Gömdüler!”

“İYİ’lerin birinci önceliği hemşerilerinin sağlığıdır.” İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır, Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mehmet Temirtaş, Nilüfer Meclis Üyesi Osman Uçar, Nilüfer Belediyesi’nin ‘19 Mayıs Kutlamaları’ kapsamında yapılan sosyal mesafe kurallarına uygun törene katıldı.

“Pandemi Sonuçlarını Masaya Yatırdık”

Tören sonrası İYİ Parti Heyeti ‘Nilüfer Belediyesi Maske Atölyesini’ ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Tatlıoğlu ve Bahadır son gelişmeler hakkındaki görüşlerini paylaştı. İYİ Parti Bursa ve İlçe Başkanlıkları; Corona Tedbirleri Kapsamında alınan kararlar sonrası, iyileştirme protokolü ile ilgili Hükümet tarafından alınan kararları değerlendirdi. Her ilçe başkanlığı bünyesinde; “Pandemi Komisyonu” kurulduğunun altını çizen İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır; “ Corona ile birlikte, Hükümet’in Bursa için aldığı ‘Tedbir Kararları ve Olası Sonuçlarını’ İl ve her ilçenin soysa coğrafi-ekonomik-kültürel etkilerini mercek altına aldık. Yapılan çalışmaları Kamu Kurumları ve Belediye Meclisleri ile paylaşılmak üzere hazırlıklarımızı hızlandırdık. Şuan ki; genel durum itibari ile siyasi anlamda tüm erklerin bir araya gelerek tek bir masa etrafında oturma vaktinin geldiği gösteriyor. Ancak; bu hususta iktidar kanadı çok fazla istekli değil. Gelişmeleri dakika dakika izliyoruz. Ramazan Bayramı sonrası il ve ilçe başkanlıklarımızın çalışmalarını paylaşacağız.” Dedi.

“Bizi Kıyasıya Eleştirenler Bizimle Aynı Çizgide Buluşuyor!”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ise Bursa’yı yakından ilgilendiren konular hakkında bir değerlendirme yaptı. Tatlıoğlu; “Her şeyden önce İYİ’ler vatandaşının sağlığını düşünür. Biz siyasetçi olarak yapmış olduğumuz açıklamalara son derece dikkat etmek zorundayız. Çünkü; her ne kadar iktidarda olamasak ta; milletin biz zati aslı biziz. Muhalefet; salgın sürecinde izlediği politikalar ile Cumhur İttifakı’ndan daha kalıcı söylemlere imza atmış, sonrasında İYİ Parti Gurubu’nun önerilerini blok olarak ret etmelerine rağmen, kelimesine virgülüne dokunmadan kendileri uygulamak zorunda kalmıştır. Laf kalabalığı ile işimiz yok! Tek örnek; Maske! Dedik ki; serbest bırakın, sembolik bir fiyat uygulayın vatandaş ulaşabilsin. Geldikleri nokta; postacı, eczacı, işveren, tanesi 1 lira! Allah’tan işportaya düşürmeden bunu akıl edebildiler! Dünyayı tuş eden bir virüs ile Kuvayi Milliye ruhu ile mücadele edilir. Günlük, haftalık rutin politikalar ile bu illetle mücadele edemezsin. Hassas bir noktadan geçiyoruz. O yüzden çok fazla da eleştirmek istemiyorum. Ama şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Cumhurbaşkanlığı ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası ile evine ekmek götüremeyen her vatandaşından 10 lira katkı istedi. İşini kaybeden her aile reisine de bin 117 lira taahhüt etti. Kira bin 200- bin 500 civarı. Geçtiğimiz yıl yurt dışından ne işe yarayacağını dahi anlayamadığımız ithal katı atık-çöp için peşin 2 milyar 500 milyon dolar  ödemese idi, her vatandaşına net bin dolar ödeyebilirdi! Kırlent yastığı gibi bir köşeye atılan S-400 için nakden ödenen 2 milyar 800 bin doları dahi hesaba katmıyorum! Kıssadan Hisse; İktidar’ın Muhalefet ile aynı masaya oturarak tek bir amaç için bir araya gelmesi lazım. Biz kapıları kapatmadık.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?