Atatürk’ün Emaneti Olan Genç Nesille Sahip Çıkıyoruz

Atatürk’ün Emaneti Olan Genç Nesille Sahip Çıkıyoruz

Türk Diyanet Vakıf- Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı 101’ci yaş için gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şanlı; “Hayatın en verimli çağı olan gençlik, bizler için çok büyük bir nimettir.

Bu hususa dikkat çeken Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) bir hadislerinde “Kıyamet gününde insanın gençliğini nerede ve nasıl harcadığından sorguya çekilmedikçe yerinden ayrılmayacağı” ikazında bulunmaktadır.( Tirmizi, Kıyamet, 1)Bizi biz yapan temel değerlerimizin başında milli ve manevi değerlerimiz gelmektedir.

Vatan, bayrak, kültür, gibi milli değerlerimizi en iyi idrak etme, iman esaslarını kalbimize yerleştirme, ibadetlerimizi yaşantı haline getirme, Efendimiz (s.a.s.)’in en güzel örneklerini ortaya koyduğu ahlaki ilkeleri hayatımızda kalıcı kılma çağı gençlik dönemidir.

Zina, kumar, uyuşturucu maddeler gibi zararlı alışkanlıklar dünyevi ve uhrevi hayatımıza zarar vermektedir. Bu sebeple, Yüce Rabbimizin bildirdiği üzere “Kendi elimizle kendimizi tehlikeye atmayalım”( Bakara, 2/195) Unutmayalım ki; “Sonra (kıyamet gününde) nimetlerden mutlaka hesaba çekileceğiz”( Tekasür, 102/8)Bir ülkenin geleceği, en büyük enerjisi gençliktir. Gençliğin başıboş bırakılması, milli ve manevi değerlerden yoksun olarak yetiştirilmesi toplumlar için büyük sıkıntılar doğuracaktır.

Bu sebeple anne-baba olarak bizler gözümüzün nuru, ailelerimizin neşesi ve toplumumuzun geleceği olan gençlerimize sahip çıkmalı, onlara değer vermeli, görüş ve önerilerine saygı duymalıyız. Gençlerimizi iyiye, doğruya, güzele yönlendirmeli, ilim, iman, ibadet ve ahlak ile donatmalıyız. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) bir hadislerinde şöyle buyurmaktadır.

“Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir miras bırakmaz”( Tirmizî, Birr, 33)Gençler meyve vermeye hazırlanan bir ağaç gibidir. İlgi gösterilirse en güzel meyveleri alma imkanı vardır. Bu sebeple gözümüzün nuru, ailelerimizin neşesi ve toplumumuzun geleceği olan gençlerimize sahip çıkmalı, onlara değer vermeli, görüş ve önerilerine saygı duymalı, milli ve manevi değerlere bağlı bir hayat tarzı benimsemeleri için gerekli tedbirleri almalıyız.

Ana-baba olarak bizler başta kendi çocuklarımız olmak üzere, bütün gençlerin ıslahı için çalışmalı, olgun davranış şekillerini kendilerine kazandırmalı, milletimiz ve vatanımız için faydalı birer insan olmalarına gayret göstermeliyiz. Dini bir terbiye almış, milli geleneklerine bağlı insanların kendilerine ve başka insanlara faydalı olacağı da hiçbir zaman unutulmamalıdır.Bir ülkenin geleceği, en büyük enerjisi gençliktir.

Gençliğin başıboş bırakılması, milli ve manevi değerlerden yoksun olarak yetiştirilmesi toplumlar için büyük sıkıntılar doğuracaktır. Bu sebeple gözümüzün nuru olan gençlerimizi ilimle, imanla, güzel ahlakla yetiştirmek için elimizden gelen bütün gayretleri göstermeliyiz.

Unutmayalım ki, zararlı alışkanlıklara müptela olmuş, çirkin ahlakla donatılmış, milli ve manevi değerlerden uzaklaşan gençlerin zararı hem kendisine hem ailesine hem de bütün topluma olacaktır.Yüce Rabbim imanla, irfanla, güzel ahlakla, vatanına, milletine bağlı geçmişten almış olduğu enerjisini geleceğe aktarabilen gençler yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin.

Zararlı alışkanlıklarına müptela olmuş kardeşlerimizi bu sıkıntılardan kurtarsın. Sevgili gençlerin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele döneminin tüm kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?