“Ortadoğu; Atalarımızdan Yadigar, Torunlarımıza Miras”

“Ortadoğu; Atalarımızdan Yadigar, Torunlarımıza Miras”

Türk Milliyetçilerinin gazetesi olan, Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismini verdiği Ortadoğu ve Hergün Gazetelerin kurucusu olan Çetin Saraçoğlu, geçen yıl çeşitli sebeplerle Ortadoğu’yu kapatmak zorunda kalmıştı. Kısa bir aradan sonra Saraçoğlu’nun basına dönme kararı aldı. Dijital Yayın ile basına dönme kararı alan Çetin Saraçoğlu ile gazetemizin köşe yazarı da olan Siyaset Bilimci ve İş İnsanı  Mehmet Emir Aksoy ile Bursalı ülküdaşlarına selam gönderdi. Çetin Saraçoğlu duygularını gazetemiz ile paylaştı. Saraçoğlu; “Adına vatan dediğimiz coğrafyamız, bir ana kudretinin yavrusuna verdiği süt kadar aziz; doğasından, havasından, suyundan, kanla sulanmış aziz toprağıyla, bizlere Atalarımızdan yadigar, torunlarımıza miras, geçmiş ve geleceğin türbedarlığını yapmakla mükellef olduğumuz kutsal yaşam ve yaşatma alanımız… Türkiye’mizin, doğusunda yoklukla, yoksullukla sınandığımız bir coğrafya’da, büyük bir hayat kavgası mücadelesi veren memur bir babanın 7 evladından biriydim… Kardeşlerim, ailem hatta yakınlarım, vatanın sevmenin imanın gereği olduğu düşüncesiyle mücadele verdiler.Memur ama ufku sonsuz büyüklükte olan Babam (Rabbim Cennet Mekan Nasip Etsin) yedi kardeşimizi de okutmanın, vatanımıza, milletimize faydalı olmamızın,kavgasını veren biriydi. Bizlerde  vatanımızın, kirli oyunlarla baş başa kaldığı bir dönemde öğrencilik hayatımıza başlıyorduk. 1965’ yılında ülkemizin iki teknik üniversitesinden birinde öğretim görmeye hak kazanmış, öğrenimimizle beraber, bizler gibi düşünen arkadaşlarımızın temsilciliğini yaparak, Milletimize en iyi hizmet yolunun, azimkar bir şekilde çalışmak ve üretmek olduğunu her fırsatta dile getiriyorduk. Farklı görüşte olan arkadaşlarımızı ötekileştirmeden, birleştirici bir unsurla, yapıcı ve yapıştırıcı olmanın, kararlılığıyla okulumuzu bitirdik.” Dedi.


“Milletimizin Aydınlatılması İçin Çalıştık”

Saraçoğlu; “Ülkümüz her daim Ülkemizdi. Bu vesileyle her zaman çalışmalı, üretmeliydik, Ülkemiz için çalışan ve üreten herkesim de, siyasi görüşü ne olursa olsun, bizler için vatansever kişilerdi… Yüce Rabbim bizlere inandığımız ülküleri, gerçekleştirebilme arzumuzda her daim bizlerle olduğunu gördük… Elimizden geldiğince, Vatanımızın ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü için çalıştık. Mesleğimizi yaparken, Ülkemizin kalkınması ve İman ettiğimiz ideallerimiz adına kimi zaman bir sahra çölünde, kimi zaman karda ve boranda, üretmeyi, çalışmayı, bir ibadet olarak gördük… İnandığımız değerleri, milletimizin aydınlanması yolunda, hiçbir menfaat beklemeden, basın yayın aracıyla halkımızla paylaştık. Milliyetçilik anlayışımızın felsefesini oluşturan bu ilkelerimizden hiçbir zaman taviz vermedik… İnananı veyahut inançsızı aynı şefkatla kucakladık. Sağcı yada Solcu diye, aziz milletimizin önünü tıkamak adına dikta ettirilen kavramları elimizin tersiyle ittik. Etnik kavramlarla ülkemizi bölmek isteyenlerin tuzaklarına kapılmadık… Zira, Peygamber efendimizin veda hutbesinde Arabın, Aceme, Acemin, Araba bir üstünlüğü yoktur dediği bir anlayışa nasıl karşı gelebilirdik?” dedi.


“5 Bin Yıllık Millet Geleneğimizi Yok Etmeyeceğiz”

Saraçoğlu; “Yüce Rabbimizin, yarattığı her varlığı bir kutsalımız olarak gördük… Yunus Emrelerden, Hacı Bektaşı Velilerden, aziz vatanımızın kutsal bilincini oluşturan Mevlanalar’dan feyz aldık… Ne olursan ol yine gel dedik… Yaratılanı hoş gör, Yaradan’dan ötürü dedik… İlimden, gidilmeyen yolun sonu karanlıktır dedik… Bin yıldır Ana yurdumuz olan, kutsal yurdumuzun, Yüce Rabbimizin, sevgi ve merhametle bizlere sunduğu bu emaneti, fikir ve görüş ayrılıklarından üstün olduğunun bilinciyle fikri alt yapımızın temelini oluşturduk. Rehber edindiğimiz bu doğrularla, yeni nesillere, tecrübelerimizi ve görüşlerimizi, aktarabilmenin kararlığıyla, Ülkemiz için din, dil, ırk gibi ayrışmaların karanlığı, yolumuzu aydınlatmadığı gibi, 5000 yıllık millet geleneğimizin enerjisini yok edeceği kanaati içerisindeyim. Unutulmamalıdır ki; başarının sırrı, insanlar arasında ki birlikte ve başka bir insanla sevgi ve merhamet öznesiyle kaynaşmaktır… Tüm Bursalı hemşehrilerime ve Ülküdaşlarıma Sevgi ve Saygılarımla” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?