“Büyük Hedefler İçin; Birlikte Filizlenelim”

“Büyük Hedefler İçin; Birlikte Filizlenelim”

“Bursa’nın Özel Çocukları İçin Yüreklerini Ortaya Koydular!” Hülya Aras, Songül Kaya, Asiye Asal ve Neslihan Edinçler’in bir araya gelerek açmış oldukları Simbiyoz Aktivite’den “Birlikte Filizleniyoruz”

Proje hakkında bilgi veren Hülya Aras; “4 kadın girişimci olarak “birlikte filizleniyoruz” sloganıyla işe koyulduğumuz ve kendi projemizin de bir sosyal girişim olduğu Simbiyoz Aktivite, girişimcilik potansiyeli taşıyan bireylere sosyal girişimciliği tanıtarak, fikirlerini işe dönüştürmek için fırsatlar sunan, ön program ve kuluçka programlarıyla sosyal girişimcilere her bir aşamada yol gösterici olma amacıyla kurulan bir aktivite merkezi. Sosyal girişimcilik ile birlikte en önemli amacımız da; özel gereksinimli bireylerin istihdama katılımını, sosyal girişimcilerle kaynaşmasını ve aktif vatandaş haline gelmelerini sağlamak. Bursa Nilüfer’daki aktivite merkezimizde sosyal girişimcilerin ofis ve çalışma alanı gereksinimlerini karşılayabilecekleri; hem ortak çalışmak isteyenler için co-working alanı hem de bireysel çalışma isteyenler için hazır ofis alanları oluşturduk. Bunların yanı sıra sanal ofis kiralama ve toplantı salonu hizmeti de veriyoruz.” Dedi.

“Sosyal Yaşam Köyü için destek bekliyoruz”

Aras; “Yaptığımız çalışmalarla ulaşmayı hedeflediğimiz 2 amaç; Sosyal girişimcilere, fikirlerini hayata geçirmeleri adına yürüdükleri yolda katalizör görevi üstlenerek projelerini sürdürülebilir kılmalarını sağlamak. Özel gereksinimli bireylerin yanlarında bir ebeveyne ihtiyaç duymaksızın zihinsel ve fiziksel yeterlilikleri doğrultusunda sosyal yaşama ve hatta istihdama katılımlarını sağlayarak bağımsız bireyler olarak hayatlarını sürdürme imkanı sağlamak. En büyük heyecanımız ve derneğimizin de kuruluş amaçlarından biri olan özel gereksinimli bireylerin, ailelerinin hayatta olmaması durumunda onların yaşamlarına sağlıklı ve güvende sürdürebilecekleri bir “Sosyal Yaşam Köyü” inşa etmek.” Dedi.

“Bursa’da bu amaçla kurulan tek merkez biziz”

Aras; “Covid-19 sebebiyle işlerimizi tamamen durdurmak zorunda kaldık, hem hizmet verdiğimiz dezavantajlı grupların hizmeti sekteye uğradı, hem de finansal açıdan zor günler yaşıyoruz.  Kriz sonrası için projemizin tanınırlığını sağlamak aynı zamanda da bu zor günleri aşmak için finansal desteğe ihtiyacımız var. Bursa’da hem özel gereksinimli bireylere ve sosyal girişimcilere yönelik tek merkeziz. Destekçilerin yardımıyla bu iki kesitin birlikte filizlendirerek sosyal faydamızı sürdürebilmeyi amaçlıyoruz. İhtiyacımız olan 32 bin lira finansman sayesinde dezavantajlı kesimlere yönelik projemizi sürdürebileceğiz. Özel gereksinimli gelir düzeyi düşük bireylere yönelik sosyal hayata katılmalarını sağlayacak aktiviteleri finanse edeceğiz. Sosyal bir sorunu çözmek isteyen sosyal girişimcileri eğitip mentorluk ve çalışma ortamı prototip imkanı sağlayarak toplumsal bir sorunu çözmelerine fırsat yaratacağız. Sosyal girimcilik yayınımız devam ediyor. simbiyozaktivite instagram hesabı üzerinden bağlanarak bize destek verebilirsiniz” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?