“Sağlık Personeli İhtiyacı ve Ödemeleri Tekrar Gözden Geçirilmelidir”

“Sağlık Personeli İhtiyacı ve Ödemeleri Tekrar Gözden Geçirilmelidir”

“Corona Tedbirleri” kapsamında alınan kararlara Bursa uyum sağlarken geçtiğimiz günlerde sağlıkçıların toplum sağlığı için kendilerini feda etmeleri özverisine Bursalılar balkonlarına çıkarak alkışlar ile destek vermişti. Bursa’nın Hastaneleri “Corona” nedeni ile tam anlamı ile teyakkuza geçti. Ancak “Corona” ile sağlıkta aksayan yönlerde yavaş yavaş siyasiler tarafından dillendirilmeye başlayarak gün yüzüne çıkartıldı. Gündeme getirilen konular ile de ilgili olarak sağlık cephesinden sendikalarda kendi görüşlerini ortaya koydu. Türk Sağlık Sendikası Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır konuyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunarak; “Makul Kapsayıcı İyileştirmeler Yapılmalı, Eksiklikler Giderilmelidir” dedi.

“Döner Sermaye; adaletsizliği giderilmeli”

Karabayır; “Ülkemiz ve dünyada Covid-19 salgını inşallah en kısa zamanda sona erer ama sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanlarının moral ve motivasyonun yüksek olması, hizmet üretirken çalışma hayatıyla ilgili kafasında başka sorunlar olmaması Türkiye’ye her zaman lazımdır. Bu nedenle sağlık çalışanlarının ekonomik haklarında makul ve kapsayıcı bir iyileştirme yapılmalıdır. Ek ödemelerin 3 ay tavandan verilmesi olumlu olmakla birlikte süresi, sürekliliği ve kapsamı konusunda yeniden değerlendirme yapılmaya muhtaçtır. Döner sermayede adaletsizlik giderilmeli, sürekli hale getirilmeli ve emekliliğe esas olmalıdır. Sağlık hizmetleri ekip işidir. Her arkadaşımızın emeği de çok değerlidir. Maruz kaldığı riskte ayrı önemlidir.” Dedi.

“18 bin yetersiz, sayı 50 bin olmalı”

Karabayır; “Sağlık Kurum ve kuruluşlarında sağlık, teknik, idari ve yardımcı hizmetlerde görevli olan her çalışan da fedakârca görevinin başındadır.  Ayrım yapılmamalıdır. Sağlık Kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm arkadaşlarımız herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan bundan yararlanmalıdır. Döner sermaye tavan ödemeleri en az sabit ödeme tutarı kadar olmalıdır. Bir başka önemli husus koruyucu ekipman ve malzeme eksikliği ile ilgilidir. Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile Genel Başkanımızın yaptığı görüşmelerde kendileri bu konuda bir eksiklik olmadığını ifade etmişlerdir. Fakat sahadan sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan eksiklikle ilgili çokça şikayet gelmektedir. Bakanlık gönderdik, çalışan gelmedi diyorsa arada ulaştırmakla yükümlülerin ihmali var demektir. Bu sorun araştırılmalı, mesele acilen çözülmelidir. Sağlık Bakanlığı personel eksikliğinin giderilmesi konusunda 32 bin olarak açıklanan yeni istihdamın bugünkü ilanla birlikte sadece 18 Bininin sözleşmeli sağlık çalışanı olacağını görülmüştür. 14 Binde sürekli işçi alınacaktır. İş yükü ve personel eksikliği göz önünde bulundurulduğunda 18 Bin rakamı çok yetersizdir. En az 50 bin alım yapılması gereklidir.  Üniversite Hastaneleri içinde 3 bin alım yapılacağı Genel Başkanımızın yaptığı görüşmelerde ifade edilmişti. Üniversite hastaneleri için bu alımla ilgili de ilana çıkılmalı, sayısının daha da arttırılması için çalışma yapılmalıdır.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?