“Her Habere İnanmayın!”

“Her Habere İnanmayın!”

Onu star ve olay televizyonunda ana haber okurken tanımıştık. Yolları geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı, 2019 Yerel Seçimlerinde de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bozbey ile yolları kesişince Nilüfer Belediye Başkanvekili olarak tanıdık. Geçmiş dönem Nilüfer Belediye Meclis Üyesi olan şimdi CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği yapan Mimar Fırat Emiroğlu ile son günlerde Bursa’da da etkisini gösteren “Corona Tedbirleri” hakkında söyleşi yaptık. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan, oğlu da yurt dışında yüksek eğitim gören Emiroğlu; “Toplum psikolojisinde sosyal medyanın etkisi büyük. Kirli bilgilere itibar etmeyin. En doyurucu bilgi Bakanlıklar tarafından verilen resmi bilgilerdir.” Dedi.

“Dolandırıcılar Sosyal Medyada Cirit Atıyor! Dikkatli Olun!”

Emiroğlu;  Türkiye’nin ve dünyanın bir numaralı gündem konusu olan corona virüsü ile ilgili çıkan yalan haberlerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken vatandaşlara duydukları her habere inanmamaları konusunda uyarıda bulundu. Fırat Emiroğlu şu anda ortalıkta bir korku olduğunu belirtirken ‘’İnsanlar bir şeylere inanmak istiyor. Bu inanmak isteme durumu ile bir şeylere o kadar kolay inanıyorlar ki, dezenformasyon patlamış durumda. Kim ne derse birbirine atıyor, paylaşıyor. Bu aslında facia bir olay. Hükümet yetkilileri ve özellikle Sağlık Bakanı insanların kafalarında soru işareti bırakmayacak açıklamalar yaparlarsa kimse yalan haberlere inanmayacaktır. Şu anda herkes iyi haber duymak istiyor. İyice korkmuş insanlar felaket haberleri de duyabiliyor. Şu sıralar dolandırıcılar inanılmaz derecede artmış durumda. İnternette sahte haberler paylaşarak insanları dolandırma amaçlı sahte sitelere yönlendiriyorlar. Bu dolandırıcıların çoğu yurtdışı kaynaklı. İnsanlar bu dolandırıcılara karşı haberlerde gördükleri logolara, yazı karakterlerine dikkat etsinler. Oraya tıklayarak başka bir şeye ulaşmamaya çalışırken onlar sizin kredi kartınıza ulaşmaya çalışıyorlar.” Dedi.

“Krizler Fırsatları Doğurur.”

Emiroğlu; “ Lütfen çok dikkat edin. Herkes, her gün test sonuçlarını öğrenmek istiyor. Gece saatlerinde sonuçlar açıklanıyor. İnsanlar bir şeylere inanmak istediği için test sonuçları geldi mi diye başka o saate kadar başka yerlere bakıyor. Böyle olunca da kandırılma ihtimali artıyor. Lütfen herkes sakin olsun. Sakinlikle bunu yeneceğiz. İnanılmaz bir teknoloji çağındayız. Bilgisayarda yapamayacaklarımızın sınırı çok azaldı. Bir şeyin sahtesini yapmak istediğinizde gerçekten yapılabiliyor. İnternette gördüğünüz raporları teyit etmek için o raporun üzerinde yazan ne varsa, hangi bakanlık veya hangi kurumsa onun sitesine bakın. Eğer evrak doğru ise orada da vardır. Değil ise inanmayın lütfen. Bir yerlerden açıklama gelene kadar onun doğru olmadığını düşünerek hareket etmenizi öneriyorum. Aksi takdirde bu gibi şeyler bizi kaosa sürüklüyor, gereksiz beklentiler içerisine sokuyor ya da dolandırma amacı bir şey oluyor. Eğer kafanızda bir soru işareti varsa bunun resmi açıklamasını beklemekte yarar var. Televizyon yayıncılığı açısından birçok kanalı yeterli buluyorum. Fakat aralarında yandaş diye tabir edilen kanallar var. Corona virüsünün hükümete darbe olarak yapılmış bir virüs olduğunu söyleyen ilginç kanallar var. Lütfen bunlara da itibar etmeyin. Burada bir gerçek var, bütün dünya bununla uğraşıyor. Bu dönemde yapılabilecek en kötü şey hala siyasi üslubun toparlanamamış olması. El birliğiyle çözebileceğimiz bir problemle karşı karşıyayız. Ama hala siyasi büyüklerimizin buna pek dikkat etmediği düşüncesindeyim. Bu dönemi toplumun birlikteliği için bir fırsata çevirmeliyiz.’’ ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?