“65 Yaş Üzeri Hemşehrilerimiz, Kimsenin Şamar Oğlanı değildir!”

“65 Yaş Üzeri Hemşehrilerimiz, Kimsenin Şamar Oğlanı değildir!”

“Emekliler günah keçisi değildir. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı hiçbir kurumun hedef gözterek rencide etmeye hakkı yoktur.” Bu sözler Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı Günay Onayman’a ait. Onayman; “Biliyorum şu an bu tespit ve yorumlarımı ifade ettiğimde farklı yaş grubu ve düşünceyi taşıyan birilerimiz tepki ve eleştirilerde bulunabilir olduğunu da tahmin etsem, yine de meselenin pek konuşulmadığını düşündüğüm diğer tarafına dikkat çekmeyi doğru buldum. Bilmem hiç düşündük mü? Yaşları biraz ileride olanlar mı üretti veya sadece onlar tarafından mı yayılıyor bu lanet Virüs! Sanki suçlularmış gibi toplumdan tecrit edilme muamelesi yaşıyorlar ve ya hissediyorlar? Farkında mısınız?” dedi.

“Yoksa her yaştan herkesin uyması gereken kuralları bir tek onlar mı bozuyor?”

Onayman; “Anladık, yaş veya kronik rahatsızlıkları olanlar için bu Virüs çok daha risk taşıyor, herkes gibi onlarda bunu duyuyor ve görebiliyorlar ve tüm bunları yaşları gereği edindikleri tecrübe ile de yorumlayabilirler ve ayrımsız tüm yaş grupları gibi koruyucu tedbirlerini alabilirler olduğunu hiç düşündük mü? Onları süresi belirsiz sadece evlerde tutma yasağını uygulayarak sağlıklarında ki psikolojik bozulmaları da tetiklemiş olmuyor muyuz? Toplu ulaşım ve yaşam alanları dışında ve kişiler arası mesafeyi koruyarak ve de birey olarak bir park alanında yürüyüş ve ya bantta oturmayı yönlendirme ve denetimli olarak sağlamak mümkün değil mi? Geçilen böylesi süreçlerde Merkezi ve Yerel yönetimlerce desteklenecek ekonomik katkı ve sosyal projeler oluşturularak onları daha sağlıklı yaşam içinde tutacak ve yalnızlık duygularını hissettirmeyecek uygulamalar olamaz m? Yoksa sadece şu anda uygulamaya sokulduğu gibi, ortalıkta dolaşmayın, toplu taşıma araçlarına ücretsiz binmeniz yasaklanmıştır dememiz çözüm müdür?” dedi.

“Yaşımıza Biraz Saygı!”

Onayman; “Madem bu ileri yaşlardaki vatandaşlar hayati derecede en riskli grubu oluşturuyor, o halde “Sağlık Bakanlığı, Tabip odaları, Sağlık Emekçileri Sendikaları ve Yerel Yönetimlerce”( Valilik, Kaymakamlık ve Belediyeler) birlikte oluşturulabilecek sağlık tarama ekipleri tarafından, muhtarlıklarımızla da iletişim içinde bu vatandaşların bizzat evlerinde acilen ve süratle sağlık tarama ve test uygulamalarından geçirilme zorunluluğu gerektirmiyor mu? Yaşam herkes gibi onlar için de çok kıymetli olduğunu unutmamak lazım. Onları yaşamı korunuyor diye yalnızlık ve çaresizlik duyguları içinde bir kenarda bekleyen, toplumdan ve yaşamdan dışlanmış, adeta tecrit edilmiş duygular içine atmamız doğru mu? Unutulmasın, “onların dönerek gençliklerine” tekrar  kavuşabilmeleri mümkün değil, ancak şu an o yaşlarda olmayanların yaşamları sürmesi halinde bir gün onların  bulundukları yaşa gelmeleri kaçınılmaz bir gerçek. Bu zorlu ve hayati riskler taşıdığımız bu koşullarda “Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi olarak, başta bu ülkeyi yönetiyorum diyen iktidar mensupları ve toplumun tüm bireyleri olarak bu kesime biraz daha fazla ilgi, hassasiyet ve yaşam ve özgürlük haklarına saygı ve koruma beklentilerini hatırlatma duygularıyla herkese korunaklı sağlıklı bir yaşam diliyor ve bu günlerin bir an önce kayıpsız ve de daha az zararla atlatılmasını diliyoruz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?