Corona’ya; Tatlıoğlu Çözümü!

Corona’ya; Tatlıoğlu Çözümü!

Korona virüs salgını nedeniyle ekonomik krizin daha da derinleşeceğini belirten İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Merkez Bankası ve Hazine’nin; ortak bir politikayla piyasaya ucuz para vermesi gerektiğini söyledi.

Korona virüs salgını nedeniyle ekonomik krizin daha da derinleşeceğini belirten İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Merkez Bankası ve Hazine’nin; ortak bir politikayla piyasaya ucuz para vermesi gerektiğini söyledi. İsmail Tatlıoğlu, “Önümüzdeki 3 aylık süreçte ödemelerle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası’nın ortak bir politikayla vergilerle ve önceden ödenmesi planlanmış kredilerle ilgili kolaylaştırıcı bir yol izlemesi, sıfıra yakın bir faiz oranıyla piyasaya para pompalaması gerekiyor” dedi.

Ekonomik hayatın yavaşladığını ve durduğuna dikkat çeken İsmail Tatlıoğlu, “Salgın, bu zamana kadar savaş dışında gördüğümüz en büyük global tehdit haline geldi. Gerek, Dünya Sağlık Örgütü’nün bildirimleri, gerekse Dünya ülkelerinin yaklaşımları ve sivil toplumunun yaklaşımları; hayatı yavaşlattı ve dondurulmuş bir düzeye gelmesine sebep oldu” diye konuştu.

Mart ve Nisan ayında vergi ödemeleri olduğunu hatırlatan Tatlıoğlu, “İnsanlar bu ödemelerle ilgili olarak ne yapacaklar? Üretimlerini, ihracatlarını bitirip, kredilerini ödeyecek insanlar var. Dünya’da; ilk çeyrekte yüzde 1’e yakın bir negatif etki bekleniyordu anladığım kadarıyla,  negatif etki büyüyecek. Geniş anlamda ödemeler yapısına bir düzenleme getirmek lâzım” diye konuştu.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?