“Yeni Oluşumda Değil, Demokrat Çatısında Birleşelim!”

“Yeni Oluşumda Değil, Demokrat Çatısında Birleşelim!”

Demokratlar “Türkiye Demokrasiye Geçiyor” sloganıyla toplandı. Demokrat Parti Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı Ankara Barolar Birliği Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla başladı. Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen ve “Türkiye Demokrasiye Geçiyor” sloganı ile tanıtılan toplantıda Uysal, bir deklarasyon açıkladı. Bursa’dan da Demokrat Partililerin yoğun ilgisini çeken toplantıya yaklaşık 500 partili katıldı. DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan’ın başkanlığında ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, milletvekili ve belediye başkan adayları ile Demokratların katıldığı etkinlik şölen havasında geçti. Kaplan; “Demokrat Parti Türkiye’nin son umudu ve sigortası olan tek partidir. Şimdi biz diyoruz ki; Türkiye’nin iki kutupluluğa sıkıştığı siyasî alanda iktidarın milletle kavga ettiği, ana muhalefetin kendi içine döndüğü bir kriz yaşıyor Türkiye. Bizler de bu noktada Türkiye’nin bütün renklerinin zenginliğimiz olduğunun farkında olarak milletimizi yeniden ortak değerleriyle bir araya getirecek bir çıkış arıyoruz” dedi.

DP Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantısı, Ankara Barolar Birliği Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Uysal, demokrasiyle uzun süre önce tanışmış, köklü, derin ve zengin bir toplum olduklarını belirterek, “Türkiye’de devlet idaresinde, siyasette, toplumun farklı alanlarında sayısız kusurlar var. Bizim işimiz o kusurları gidermek, düzeltmek. Sahada her maçını kaybeden ama sanki maçı kazanmış gibi anlattıran bir iktidar ile kaybını ‘ama elimi kolumu bağladılar’ diye izaha kalkışan bir muhalefet, Türkiye’nin kaderi değildir. Biz demokratlar için ise mesele bu topluma layık olmaya çalışmaktır. Derdimiz büyük, hedefimiz yüce, imkanlarımız dar. Ancak unutmayalım ki kırklarda yola çıkan büyüklerimizden çok daha fazla imkanımız, o günlerin toplumundan çok daha gelişmiş bir toplumumuz var. Gün, bu toplumun hak ettiği demokrasiyi inşa etmek için mücadele etme günüdür. İşte bu veçhile bizler bugün burada yeni bir misakı birlikte yazıyoruz.” Dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, toplantıda, ‘Radikal Demokrat Deklarasyon’u açıkladı.

“Türkiye’de devlet idaresinde, siyasette, toplumun farklı alanlarında sayısız kusurlar var. Siyasetin işi, kusurları görmezden gelmek, gizlemek ve görünmemesini sağlamak değil, o kusurları gidermek ve düzeltmektir” diyen Uysal’ın konuşmasında özetle şunları söyledi:

MUHALİF SESLER BASTIRILMAMALI:

Ülkede geçmişten beri bazı ihtilaflar var ve bunlardan zenginlikler üretildi. Herkes birbirine saygı göstermeli. Türkiye’nin en büyük zenginliği, içinde sayısız çeşitliliği barındırmasıdır. Herkesi ayrıştırmaya çalışmak, her muhalif sesi bastırmaya kalkmak, ‘hain ve terörist’ diye yaftalamak topluma verilecek en büyük zarardır.” diye konuştu.

SİSTEM SİYASİ KRİZ ÜRETTİ:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’de derin siyasi kriz ortaya çıkardı. Toplumlar fikirlerini serbestçe dile getirdiği ölçüde makul olana yaklaşabilir. Yargının bağımsız olmalı ve devlet başkanlığı ile parti başkanlığı birbirinden ayrılmalı.

İKİ TARAF VAR:

Dünya demokratlar ile antidemokratlar arasındaki mücadelenin yeni bir aşamasına ulaştı. Demokratlar yine kazanacaklar. Türkiye’de de mücadele demokratlar ile antidemokratlar arasındadır. Bir tarafta Atatürkçü demokratlar, Kürt demokratlar, liberal demokratlar, muhafazakar demokratlar, ülkücü demokratlar, sosyal demokratlar gibi her renkten demokrat vardır. Öteki tarafta her maskeyi takmış otoriter figürler vardır. Demokrat Parti sağda veya solda değildir, demokrattır.

HEP BİRLİKTE YÜZMELİYİZ:

Kürtler sorun değil, çözümdür. Türkiye’nin sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarını ya hep birlikte çözeceğiz veya hiç çözemeyeceğiz. Hep birlikte yüzemezsek hep birlikte batacağız.

FARKLI YAŞAMLARA DOKUNULAMAZ:

İnsanlar yaşama biçimi ve cinsel tercihleri yüzünden suçlanamaz. Kadın hakları, erkeklerin kadınlara lütfedeceği bir hak değildir. Kadın hakları, demokratların varoluş sebeplerinden biridir.

TARİHİ GÖREVİ ÜSTLENİYORUZ:

Türkiye’de devlet idaresinde, siyasette, toplumun farklı alanlarında sayısız kusurlar var. Siyasetin işi, kusurları görmezden gelmek, gizlemek ve görünmemesini sağlamak değil, o kusurları gidermek ve düzeltmektir. Milletin sözünü yükseltmeyi kendine görev edinmiş demokratlar olarak, saydığımız değişiklikleri yapmak için demokratik kanalları kullanarak bir kez daha tarihi vazifeyi üstleniyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?