Ulaşım; 65’e Takıldı!

Ulaşım; 65’e Takıldı!

Bursa’da 65 yaş ve üzerindekilerin şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanması için CHP’lilerin verdiği önerge mahkemelik oldu. CHP’li meclis üyelerinin 65 yaş üstü için Bursa’da şehir içi ulaşımda nüfus cüzdanları ile ücretsiz ve sınırsız, BUDO’dan ise yüzde 50 indirimli faydalanması için verdiği önerge Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedilince konu mahkemeye taşındı.

CHP’li meclis üyelerinin Bursa’da 65 yaş ve üzeri vatandaşların yasa ve yönetmelik gereği şehir içi toplu taşıma araçlarından nüfus cüzdanları ile ücretsiz ve sınırsız,  BUDO’dan ise yüzde50 faydalanması için verilen önerge Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından reddedilince, CHP Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Avukat Ercan Korkmaz, meclis kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Bursa Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Korkmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi 24 Ekim 2019 tarihli meclis toplantısında 65 yaş ve üzeri vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz seyahat etmelerini sağlamak için sunulan önergenin uygun olmayacağına ilişkin Plan ve Bütçe- Ulaşım ve Hukuk Komisyonlarının ortak raporlarının aynen kabulüne yönelik 2019/ 591 esas 1589 karar sayılı meclis kararının iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını talep etti.

Av. Ercan Korkmaz yaptığı açıklamada, “Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şube Başkanı ve Osmangazi meclis üyesi Günay Onayman’ın önergesini Bursa Büyükşehir Meclis Üyesi ve Ulaşım Komisyonu üyesi, Nilüfer Belediye Bşk. Yrd. Remzi Çınar, Gemlik ve Bursa Büyükşehir Meclis üyesi ve aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu üyesi Galip Gür arkadaşımla ilgili komisyonlarda ve mecliste grubumuzla birlikte savunmamıza rağmen önerge reddedilmiştir. Kanuna aykırı olan meclis kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için Bursa Nöbetçi İdare Mahkemesinde dava açmış bulunmaktayım” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?