“Partimiz İYİ, Erken Seçim Yolda!”

“Partimiz İYİ, Erken Seçim Yolda!”

Halk ve esnaf ziyaretleri kapsamında Yenişehir’de, İYİ Parti Uluslarası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Bursa Milletvekilimiz Ahmet Erozan, Bursa İl Başkanı Sayın Yahya Bahadır, Yenişehir İlçe Başkanı  Ali Şıracı, İl ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ile birlikte kahvehanelerde ve dükkanlarda vatandaşlar ile bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Erozan, Yenişehir esnafından alışveriş yaparak; “Esnaf TBMM’den kendisi için çare beklerken, onların sessiz çığlığına kayıtsız kalamam. Ben tek kişi bir muhalefet partisi milletvekili olarak ancak hasbelkader birkaç kuruşluk alışveriş yaparak onlara böyle bir suni teneffüs verebilirim. İYİ Parti gurubu olarak esnafı rahatlatacağımıza inandığımız birçok öneri iktidar ve onun ortağı tarafından ret edildi. Her gittiğimiz yerde bu gerçeği açıklıyoruz.” Dedi.

Seçim 2020’de olur!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan ilçe binasında partililer ile buluşarak,  Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Erozan, “Erken seçim olacak ise 2020 Temmuz’dan sonra olacak” dedi. Erozan’a ziyarette İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, İl Divan Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkanı Ercan Özel ve İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sorumlusu Yurdanur Oktay, Kadın Politikaları Başkanı Birgül Günay Yıldız’da eşlik etti.

İkizler Geliyor!

“Önümüzdeki yıl erken seçim var arkadaşlar, bu yönüyle de en az yıpranan partinin İYİ Parti olduğunu söyleyebilirim. İktidarda yerel seçim sonuçlarından bu yana bir eğilim var yıpranma anlamında. Hem doğacak ‘ikizler’ diyorum ben onlara, onun sancılarının getirdiği yıpranma var. Allah herkese sağlık versin, Sayın Bahçelinin sağlık durumunun getirdiği handikap var MHP’de. 4 haftadır grup toplantısı yapamıyorlar. Kimsenin sağlığı üzerinden bir hesap yapmanın anlamı yoktur, o Allah’ın takdiridir sonunda. Ama orada da mecburiyetlerin getirdiği bir sıkıntı var. CHP yerinde duruyor, HDP siyasi parti mi değil mi konusunu bile açmak mümkün değil.” Dedi.

Erozan şöyle devam etti: “Biz kendimize baktığımızda, kilo aldınız diyor ibre. Böyle kilo almaya can kurban. İbre yukarıda. Üye kayıt kampanyaları artı yazıyor. Yurt dışı teşkilat yapılanmasını şekillendirmek arayışındayız. Biz yurt içinde 10.14, yurt dışında yüzde 4 oy aldık. O yüzde 4’ün vebalı 10.14’ten 9.96’ya düşmemize yol açtı. 4 milletvekiline mal oldu bize. O yüzden Genel Başkan’ın talimatı var, yurt dışı eksi yazmasın diye. Avrupa’nın bazı ülkelerinde yapılandık.” Dedi.

Erken seçimin en erken Temmuz 2020’de olabileceğini öngören Erozan, şöyle devam etti: “Hemen seçim olsun iktidar olalım diyemiyoruz. Niye diyemiyoruz, bunun bir defa kendi takvimimizle çatışan bir tarafı var. Seçim olacaksa olağanüstü olacak yine. Bizim Şubat’tan itibaren ilçe ve il kongrelerimiz, arkasından genel kurultayımız var. Dolayısıyla biz bir nefeslenip kendimize çeki düzen verelim. Bir erken seçim olacaksa Cumhurbaşkanı bu seçime davet ettirecek. O milletvekilleri de iki seneleri dolmadan kolay kolay erken seçim diye el kaldırmazlar. Erken seçim demek ki olacak ise 2020 Temmuz’dan sonra olacak. Bir de iktidarın bugün bir seçim kazanması bir sene evveline göre çok daha düşük. Şu anda Cumhur İttifakı’nın yüzde 40’ı da yok.”

Seçim Tek Turlu Olacak!

Erozan, iktidar cephesinde seçim sistemine ilişkin farklı senaryolar olduğu konusunda söylentiler olduğunu söyledi ve ekledi: “Şimdi ‘ya bu tek turlu olsa da en çok oyu alan kazansa’ şeklinde şeyler geliyor kulağımıza. Nedir bu, ‘ya ben İstanbul’u yüzde 26,5 ile kazanmıştım şimdi yüzde 32 ile yırtarım’ mı? Devletin bekası mı önemli yoksa başka birisinin bekası ile mi ilgili bu tür çalışmalar diyoruz. Vatandaşa bu sisteme geçilince terörün biteceği, ekonominin refaha kavuşacağı söylendi ama olmadı. Şimdi yüzde 50+1 ile olmayan yüzde 40 ile olmayacağı bilinen bir şeyin yüzde 32 ile yapılabileceğini iddia eden biri varsa e pes derim ben o zaman. Mesele Erdoğan’ın ötesinde. Başka birini de koysanız bu sistemden sonuç beklemek hayalciliğin ötesinde. Dolayısıyla biz iyileştirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Bu bence Erdoğan için de kurtuluş yolu olur. Kurulacak 2 partiye geçecek milletvekilleri de olursa iktidar daha da kan kaybedecek. Eğer 300’ün altına düşerse bir nevi azınlık hükümeti gibi olacak. İktidar yasa çıkaramaz hale gelirse geriye bir tek Cumhurbaşkanı Kararnameleri ile bu sistemi yüzdürmeye çalışmak kalacak. Bu tek parti, tek adam sıralamasına bence benzin dökecek. Bu olsa olsa Türkiye’yi yönetilemez bir köşeye iter.”

Türkiye’deki demokrasiyi Sovyetler Birliği’ne benzeten Erozan;  “Biz seçim döneminde Türkiye’yi ‘yoğun bakımda hasta’ olarak tarif ediyorduk. Sokağa çıkıyorsunuz sözde 8,5 enflasyon. İnsan neresiyle güler bilmiyorum. Genel Başkan’ın dediği gibi damat harikalar diyarında. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi iddiasında hala ama G21’e düşmek üzere. Sovyetler Birliği’ne ramak kaldı, değerler anlamında söylüyorum. Demokraside Sovyetler Birliği’ndeyiz. Orada ne kadar demokrasi varsa bizde de o kadar var. MHP bugün sadece Cumhur İttifakı’nın koltuk değneği konumunda. Yani onunla varlar onsuz yoklar. Arkadaşlarımız oradan ideolojik sebeple değil demokrasi eksikliği nedeniyle ayrıldılar. Biz İYİ parti olarak en demokratik parti olduğumuzu iddia ediyorum. CHP ile ittifak konusu oylandı. Divanda her şey konuşulup oylanıyor.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erozan, iktidarın muhalefeti içeriden fethetme çabasında olduğunu söyledi ve ekledi:

“Kan kaybına uğrayan iktidar muhalefeti içeriden fethetme peşinde. ‘Saraya kim gitti’ konusunun nereye geldiğini gördünüz. Daha geriye gidelim “Bu millet İttifakı bozulmalı” dedi Cumhurbaşkanı. ” Hadi bakalım hep beraber çağdaş bir parlamenter sisteme geçelim” dediği gün, muhalefet dediği herkes kendisini destekleyecektir. Bütün partiler parlamenter sistem diyor, demeyen 2 kişi Sn. Cumhurbaşkanı ve Sn. Bahçeli.”

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Bahadır ise İYİ Parti için MHP’den doğan parti söyleminin doğru ve kapsayıcı olmadığını şu örnekle anlattı: “Partinin kurulmasının arka planı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne tepkiydi. Sayın Meral Akşener, referandum döneminde o yüzden Türkiye’yi karış karış gezdi. Yani MHP’den doğan bir parti olarak tanımlamak doğru değil.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?