İYİ İnsanlar Öğretmenlerini Unutmadı…

İYİ İnsanlar Öğretmenlerini Unutmadı…

İYİ Parti, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. İYİ Parti, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle İl Binasında düzenlenen etkinliğe partililerin yanı sıra görevde olan öğretmenler ve emekli olan öğretmenler de yer aldı.

BAŞARILI NESİLLER YETİŞTİRMENİN YEGANE KAYNAĞI ÖĞRETMENLER 

İyi Parti İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır etkinliğe katılan öğretmenlere hitaben başarılı nesiller yetiştirmenin yegane kaynağının öğretmenler olduğuna vurgu yaparak, “Bugün burada çok anlamlı bir günü idrak ediyor olmamız vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız ulu önder, Başöğretmen Atatürk’ün önemle vurguladığı milletleri kurtaran yalnız ve anacak öğretmenlerdir. Öğretmenler ve eğitimcilerden mahrum bir millet henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” ifadelerini kullandı.

“Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir. Her birimiz öğretmenlerimiz sayesinde bir şeyler öğrendik ve belirli noktalara geldik. Gerçekten de topluma maddi manevi her şeyi öğretmenler öğretmişlerdir.”
 
“Osmanlı devletinin kurucusu Osmangazi, eğer Şeyh Edebali olmasaydı Osmangazi veya Osmanlı Devleti olmayabilirdi veya Şemsi Tebrizi, Mevlana için neyse, Taptuk Emre de hoca olarak Yunus Emre için veya Mimar Sinan’ın hocası Müslihittin Ağa olmasaydı, Mimar Sinan diye bir mimar olmayacaktı. Bu Fatih Sultan Mehmet için de aynı, Molla Gürani ve Akşemsettin olmasaydı, Fatih Sultan Mehmet belki fatih olmayacaktı. Bu örnekler, öğretmenlerimizin toplumda büyük bir kıymet ifade ettiklerini, hatta klasik ifadeyle mum gibi eriyerek etrafına ışık saçan insanlar olduklarını gösteriyor. Dinimizde de biliyorsunuz, “bilenler ile bilmeyenler bir olur mu” düsturu bunu çok rahat anlattığı gibi Hazreti Ali’nin “bana bir harf öğretenenin kırk yıl kölesi olurum” lafı da bunun en bariz, en güzel örneklerinden birisidir.”
 
“Böyle bir kültürün mirasçıları olarak, bugün, eğitim ordumuzun gününü kutluyoruz. Bu dönem, Millet Kahvehaneleri ile övünenlerin yönettiği Türkiye’de, 90 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucu idaresi, Millet Mekteplerini açtı. Bugün zor şartlarda öğretmenlik mesleğini icra etmeye çalışan, hak ettiklerinin çok altında sosyal haklara sahip iken, çocuklarımıza en kaliteli eğitimi vermek için olağanüstü çaba sarf eden cefakâr öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Kendilerini topluma faydalı bireyler yetiştirmeye adamış öğretmenlerimiz, belki gelir düzeyi en yüksek gruplardan biri olması gerekirken, geçim sıkıntısı içinde olmaları kabul edilebilir bir durum değildir. Yine öğretmenlerimizin en çok şikâyetçi olduğu uygulamalardan biri olan NORM KADRO AÇIĞI ciddi mağduriyetlere sebep olmaktadır.”
 
“Biz, İYİ Parti olarak öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı gerçek manada kutlayabilmeleri için;
-Atanamayan binlerce genç öğretmenimizin hakkının peşinde olacağız.
-Öğretmenlerimizin, daha iyi şartlarda çalışabilmelerinin takipçisi olacağız.
-Eğitim ordumuzun 3600 ek gösterge hakkında ısrarcı olacağız.
-“Fikri hür, vicdanı hür nesiller” yetiştirmekle mükellef öğretmenlerimizin hürriyetini, “Sözleşme” esaretinden kurtarmak için, elimizden geleni yapacağız.”
 
“Bunları başardığımızda, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü başımız dik kutlayacağız. Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, “üzerine güneşin doğduğu her şeyden hayırlıdır” sözü icra edilen mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır.
Bugünün zor şartlarında bile, çocuklarımızın, dolayısıyla geleceğimizin mimarı olabilen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim uğruna toprağa düşen, Şehit öğretmenlerimizi İYİ Parti ailesi olarak rahmet ve minnetle anıyoruz.”

ÖĞRETMENLERİMİZ; BAŞÖĞRETMEN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İZİNDE

Bahadır; “Atatürk geleceğin Türkiye’sinin okullarla kurulacağına,  çağdaş uygarlık düzeyine öğretmenlerle ulaşılacağına inanıyordu. Onun için okul demek öğretmen demek, öğretmen demek ise yarınları hazırlayan çağdaş insan demekti. Cumhuriyetimiz kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek öğretmemelerin görev ve sorumluluklarını en açık şekilde belirtmiştir Bunun kendilerine görev eden öğretmenlerimiz Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinde onun ilke ve inkılapları doğrulusunda geleceğimiz teminatı olan sevgilisi gençlerimizin sosyal ve zihinsel hayatlarının olgunlaşmasında büyük rol oynayarak vatanımıza milletimize devletimize bağlı cesur, ahlaklı, inançlı, bilime ve yeniliklere açık Türkiye’mizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller yetiştirmektedirler” dedi. Emekli öğretmenler kendilerini unutmayan iyi parti yöneticilerine teşekkür ederek, öğretmenlik anılarını paylaştı. İyi Parti tarafından düzenlenen öğretmenler günü etkinliği, öğretmenlere hazırlanan pastanın kesilmesi ile sona erdi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?