Dünya 2’ciliği Alpagut’un…

Dünya 2’ciliği Alpagut’un…

Bu yıl 2’cisi düzenlenen Dünya Alpagut Şampiyonasında Türkiye 2’ciliği göğüsledi. 24 ülkenin katıldığı organizasyonda Türkiye Alpagut Federasyon Başkanı Cemal Ersoy: İki devlet ancak tek millet olduğumuzun vurgusu ile yaptığı konuşmasını “Ne mutlu Türküm diyene” sözü üzerine büyük alkışla bitirdi. Konuşmasını bitiren Ersoy, Dünya Alpagut Federasyonu Başkanı, Milletvekili ve Atatürk Araştırmaları Merkezi Başkanı Nizami Caferov’a İki Devlet, Tek Millet amacını anlatan Metehan’ın “tek ok” ülküsündeki hediyelerini sundu.

Türkiye’de takım halinde ikinci sırada yer aldı. Federasyon Başkanı Cemal Ersoy ” Alpagut, Türk gencinin atalarından kalan savunma ve savaş yöntemlerinin bir spor dalı olarak hayata geçirilmesine verilen tarihi bir addır. Alpagut tek başına düşmana saldıran ve hiçbir yandan yakalanmayan yiğit anlamına gelmektedir. Kurt soyundan seçkin ve saygın kişi anlamına gelen ilk Türk devleti Hunlardan beri savaşçı, cesur, yiğit, anlamında kullanılmıştır. Bugün dünyada yüz binlerce kişiye Çin, Japon hatta Amerikan sporu diye anlatılan, üstelik onların felsefesini aşılayan karate, judo, tekvando, kik boks gibi Türklerden alınma oyunların karşısına bu kez bir Türk sporu olarak çıkıyoruz.” diye konuştu.

Alpagut sadece bir spor değil, yaşam biçimidir…

Ersoy (Alpagut Turan Savaş Sanatı) “Türklere kendi atasına, bayrağına, ulusuna saygıyı, olgun birey olmayı, yaşamın her türlü güçlüğü karşısında savaşmayı öğretiyor. Bu savaş sanatı ile Devlet, millet ve büyüğe sevgi saygı aşılanacak gençlerimiz, bireysel özgüven, sağlıklı beden, emeklerinin karşılığını bulma, başta Turan coğrafyası olmak üzere dünyayı tanıma gibi pek çok kültürel mirasa ulaşacakları, öğrenecekleri gibi, yine pek çok kötü alışkanlıktan, yabancı kültürün olumsuz etkilerinden ve gençler arasında yaygın biçimde görülen popüler kültürden kaynaklı yabancı özentiliğinden kurtulması sağlanabilecek. Dünya’da Türk devletlerinin varlığının kanıtsanacağı ve Türkçe konuşulan milli ve ulusal değerlerde ATA sporumuz konuşulacak ve var olacaktır. Bu bilinçle 36 ülkede federasyon oluşumunu tamamlamış Dünya Alpagut Federasyonu; Türkiye’den Bursa’mızda ki Türkiye Alpagut Federasyonu’nu görüşmeleri başlatmak üzere 23-24 Kasım da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Dünya Alpagut Federasyonu yönetiminde ve Azerbaycan Spor Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek Dünya Alpagut Şampiyonasına Türkiye’mizi temsilen Bursa, İzmir, Ankara ve Konya takımlarımızın katılımıyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bugün ise ülkemize dünyada hızla büyüyen yeni bir Türk sporunu getirdik. Bursa’mıza ise ülkemizin temsilciliğini almış ve madalya ve kupalarla döndük.  İçeriğinin ne denli kapsamlı olduğunu, ne denli büyük bir yapıya ulaşabileceğini, hem Türkiye’mize hem Bursa’mıza nasıl bir etki yapacağını sizlere geniş kapsamlı olarak tanıtım toplantımızda duyuracağız. Şimdilik, Turan Alpagut Federasyonu olarak Bursa’mızın bizi bağrına bastığını dönüş günümüzde hep birlikte yaşadık. Milli takım olarak Azerbaycan’dan başarıyla döndüğümüzü ifa ediyor ve kardeş ülkede bize gösterilen ilgiden dolayı da Azerbaycanlı yönetici ve dostlarımız ile Ülkemize bu sevinci yaşatan kahraman sporcularımız ve onları doğuran annelerine şükranlarımızı sunuyor ve teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?