Alpagut Dünya’yı Bakü’de Titretecek…

Alpagut Dünya’yı Bakü’de Titretecek…

“Bursa’nın Ovasından, Bakü’nün Bağrına” Uluslararası Alpagut Şampiyonası için Bursa’dan yola çıkan ekip Bakü’ye ulaştı. Türkiye Alpagut Federasyonu Başkanı Cemal Ersoy, bu yıl 2’cisi yapılacak Dünya Şampiyonası için iddialı konuşarak; “Milli Takımımız bugüne kadar bizleri madalyasız bırakmadı. Sporcularımız hem oyunları hem de ahlakları ile şampiyonluğu Türkiye’ye getireceklerdir.” Dedi.

Tek Yürek, Tek Millet…

Ersoy; “Ateşin şehri adıyla bilinen Bakü’de gerçekleşecek olan 2.Dünya Alpagut Şampiyonası’nda; Bayrağımızı göndere çekmeye, İstiklal Marşımızı okumaya, Ülkemizi temsil etme yüceliğiyle, Ay-Yıldız sevdalısı Alpagutlarımızla gidiyoruz. Takımımızın Bursa birimi yola koyuldu. Türkiye’nin Türk köklü tek dövüş sporu olan Alpagut Ulusal Takımı 2.Dünya Alpagut Şampiyonası için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye ulaştı. Ulusal Takımımıza Tüm Türkiye’nin desteği ile bayrağımızı en iyi biçimde taşıyıp bizleri onurlandırmalarını diliyorum.” Dedi.

Elde Sensin, Dilde Sen…

Ersoy; “Gidiyoruz, bayrağımızı dalgalandırmaya. Gidiyoruz, şehit verdiğimiz topraklara. Gidiyoruz, kardeşi kucaklamaya. Duaları ardımıza aldık. Asker selamını durmaya gidiyoruz. Türkiye Alpagut Takımı olarak 23-24 Kasım günleri 20 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek Dünya Şampiyonasında geçen yıl olduğu gibi yine bayrağımızı en iyi biçimde taşıyacağız. Bu andan itibaren, buralarda bizleri koruyan Türk Devletine, Türk Ulusuna ve Türk Bayrağına taşıdığınız bu büyük görevin sorumluluk bilinciyle davranmanızı isteyeceğiz. Bu andan itibaren sizler artık Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma değilsiniz. Sizler artık tam anlamıyla taşıdığımız Türk Bayrağını, yurttaşı olduğumuz Türk Ulusunu ve ocağımız olan Türk Yurdunu temsil etmeye başladınız.” Dedi.

Bin Atlı Çocuklar Gibi Şendik…

Ersoy; “Bayrağa leke getirecek bir hareketten, ulusa söz söyletecek bir eylemden, yurda alnı ak dönmemizi engelleyecek her hangi bir taşkınlıktan uzak durarak. Kanını taşıdığınız birer Türk genci olarak sizlere hep öğütlediğimiz gibi; Olgun bir duruş, uygar bir birey, başı dik bir tavır takınarak yurdunuza, ulusunuza, bayrağınıza ve son olarak sizleri bizlere emanet eden ailelerinize yaraşır olmanızı istiyoruz. 2 gün sonra yarışacak olduğunuz 2.Dünya Alpagut Şampiyonası’nda hepinize şimdiden başarılar diliyoruz. Sonuç ne olursa olsun sizler bizim yavrularımız, yarınlarımız ve onur kaynağımız olacaksınız. Yaradan yar ve yardımcınız olsun.  Ak tolgalı beylerbeyi haykırdı: İlerle! Bir yaz günü geçtik Tuna’dan kafilelerle. Şimşek gibi bir semte atıldık yedi koldan. Şimşek gibi Türk atlarının geçtiği yoldan. Bir gün dolu dizgin boşanan atlarımızla. Yerden yedi kat arşa kanatlandık o hızla. Cennette bugün gülleri açmış görürüz de. Hâlâ o kızıl hatıra titrer gözümüzde! Bin atlı, akınlarda çocuklar gibi şendik; Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?