Kapalı Kapıları Ardına Kadar Açtık!

Kapalı Kapıları Ardına Kadar Açtık!

İYİ Parti’nin özel misafirine yoğun ilgi. İYİ Parti Meclis Gurup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bursa İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır ve Yönetimini ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi. Ziyarette GİK Üyesi Hasan Toktaş, MDK Üyesi Ayşegül Özyiğit Gül, İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Kurucular Kurulu Üyeleri, önceki dönem Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclis üyeleri, Milletvekili ve Belediye Başkan adayları ve partililerin katıldığı ziyarette Türkkan’ın söylemleri İYİ geldi.

Bir milim kıpırdamadık!

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bahadır’ın, Türkkan’ı “Bursa aşığı ve Bursaspor’u şampiyon yapan son ekipten” olduğunu belirtmesi ise yoğun alkış aldı. Türkkan; “Bursa benim evim ve yuvam. Burada olmaktan ve sizlerle buluşmaktan oldukça mutluyum. Ancak sizde taktir edersiniz ki; söyleyeceğim kelimeler Türkiye’nin son durumu ile ilgili. Partimizin son gelinen nokta ile ilgilide sizinle bilgi paylaşımı da yapacağım. Biz Türkiye’yi sahipsiz bırakmamak için bu partiyi kurduk. 96’yıllık Cumhuriyet tarihinde onlarca parti ülke yönetiminde bulundu. Darbelere maruz kaldı, demokrasi kesintiye uğradı. Ama yüce Türk Milleti inandığı bu yoldan bir milim taviz vermeden yoluna devam etti. İşte bizde bu mücadelenin devam eden bir halkası olarak İYİ Parti’yi kurduk. Partimiz vatanına, milletine, manevi değerlerine sahip, Atatürk İlkelerine bağlı, birlik ve beraberliğini her türlü etkenden uzak tutacak, bayrağına kurşun sıkmayan her vatandaşımıza açıktır. Eğer bu ilkelere sahip çıktığınıza inanıyorsanız sizin yeriniz İYİ’lerin yanıdır. Kendinize başka mecralarda macera aramayın.” Dedi.

Cesurlar hareketinin en önemli parçasısınız!

Türkkan; “Partinizin kuruluş dönemlerine dönelim. Kimsenin sokağa çıkmaya dahi korktuğu bir dönemde sizler hem partiyi çoluğunuzun çocuğunuzun rızkından kısarak kurdunuz hem de o üstümüze her türlü imkanlar ile geldiklerinde yılmadan 250 bin imza toplayarak Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, Meral Ablamızı Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine götürdünüz. 2 yıllık partimiz ne yapmıştır. Sizler sayesinde kimsenin ihtimal bile vermediği TBMM’de gurup kurarak meclisin hür vicdanı olmuş, yerelde de yıkılmaz dedikleri Ankara-İstanbul gibi belediyeleri kazanılmasını sağlayarak, iktidar olan partiye cesur insanların güzel yürekleri ile neleri başarabileceklerini göstermiştir. Yola çıktıklarınızla yolda bulduklarınızla değiştirmeyin diye söz var. Ancak bizler yolda bulduklarımızı da aramıza katarak büyümeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Memleketi soyulacak metan gibi görenlerin yanında durmayan İYİ Parti Bursa’da gerek belediye meclislerinde gerekse TBMM’de büyük başarılara imza atacaktır. Meclis üyelerimizin çalışmalarını takdir ediyorum. Bursa’nın ve Bursalıların haklarına sahip çıkma mücadelelerinin her zaman yanında olacağız.” Dedi.

Ne zafer nede hezimet!

Türkkan; “Kimlik siyaseti yapan bir İYİ Parti değil, her yönü ile Bursa’ya sahip çıkan İYİ Parti teşkilatları ile yakın gelecekte iktidara yürüyeceğinizden eminim. Bursa sadece 81 vilayetten değil, bölgesel ülkelerden de göç eden bir vizyona sahip. O yüzden biz bu konuda birbirimizi daha da kucaklamalı ve birçok konuda birbirimize daha da çok anlayışlı olmalıyız. Dar kadro ve hizipçilik ile siyaseti tasvip etmiyorum. İl ve ilçe yapılanmasına bugüne kadar karışmadım. Çünkü siz alt kadronuza güvenmiyorsanız zafiyete sebep verirsiniz. Ben nasıl Mudanya delegesi için müdahale edebilirim ki; siz zaten korkusuz bir ekipsiniz. Gelelim ABD ziyaretine bu seyahat ne zafer ne de hezimettir. Kabul etmek gerekir ki; o mektubun iadesi çok önemlidir. Karşınızda bir ABD var, Esenler Belediyesi değil! Dünyanın emperyalist devletine, Türkiye’nin incilen gururunu bu mektubu vermekle bir nebze de olsa tamir etmiştir. Ancak Suriyeli teröristler noktasında ise bir başarı yoktur. Kobani denilen zatın Beyaz Saray’a gideceği bu ziyaret esnasında söylendi. 2020 yılında ABD seçimleri var ve tescilli terörist olduğu bizzat CIA tarafından bizlere verilen evrakla belgelen bu zat Suriye’de Kürtlerin tüm dünya tarafından tanınan yasal temsilcisi durumunda, birkaç ay sonrada Turump ile fotoğrafını göreceğimizi düşünüyorum.

Parlamenter Sisteme dönmek tek çaredir!

Türkkan; “Ermeni Meselesi ise çok karışık bir konu. Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmesi yaptırım gücünün olmadığı gibi gözükse de; Türkiye dosyasında giderek kabaran evraklar içinde yer alması kuvvetli bir ihtimal. 24 nisanda kötü gün yerine soykırım ifadesinin geçmesi muhtemel. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kısmi yaptığı çıkışlar ile kendi tabanını bir arada tutmaya çalışmasını normal karşılıyoruz. İYİ Parti 2 yıl önce hangi ilkeler ile kuruldu ise bugünde aynı çizgide. İktidar partisi ile bir ittifaktan bahsediliyor. Bizim ne açık nede kapalı kapılar ardında böyle bir talebimiz, pazarlığımız olmadı. Parlamenter Sisteme dönünceye kadar da bu mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz. Ülkenin ekonomik durumu ortada. Ancak sayın Erdoğan 2020 yılında kesin bir tarih vererek ve de Parlamenter Sisteme dönmek noktasında erken seçim için mutabakat zaptını imzalarsa, bunların yanında 5-6 icracı Bakanlık verirse ülkenin yeniden inşası için bizde bir fedakarlık yapabiliriz. Yoksa biz ülkemizin içinde bulunduğu keotik ortamda milletimize çare olmak için çıktığımız bu yoldan geri dönmeyiz. Sadece iktidara alternatif olmak için parti kurmadık. Büyük Türkiye için bu partiyi sizinle kurduk.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?