İYİ’ler Yıldırım Hızında; “Kaçak Göçek Yapılaşmaya Karşıyız!”

İYİ’ler Yıldırım Hızında; “Kaçak Göçek Yapılaşmaya Karşıyız!”

“İYİ’ler Yıldırım’da moral buldu…” İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yıldırım’da İYİ Gerçekler ve Çözümler” konulu etkinliğin katılım oranının yüksek olması partililerin motivasyonunu yükseltti. Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, GİK Üyesi Hasan Toktaş, İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır, Kurucular Üyesi Sermin Can Özensoy ve Yüksel Yılmaz, Gürsu İlçe Başkanı Hatice Deniz, Büyükşehir ve İlçe Belediye Meclis üyeleri, İl-İlçe Yöneticileri, Milletvekili ve Belediye Başkan adayları ve partililerin katıldığı etkinlikte ortaya konan gerçekler Yıldırım için milat oldu.

Vatanına sevdalı İYİ’ler bir aradayız!

Yıldırım İlçe Başkanı Kemal Ataç’ın açılış konuşmasında; “Bursa’nın her yönü ile 3’cü ligi sayılabilecek, 700 bin nüfusa dayanan, en az 60 bin Suriyeli mültecinin barındığı bir ilçede siyaset yapmak zor. Ancak biz bayrağına, vatanına, milli değerlerine sevdalı, sözde değil Atatürk İlkelerine özde bağlı vatansever İYİ’leriz. Hiçbir zorluk, inandığımız yoldan bizi geri döndüremeyecek. Yıldırım’da 5 vatan sevdalısı İYİ Parti Belediye Meclis Üyemizle İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin ilçeye olan yatırımlarını dikkatle takip ediyor, yaşanan aksaklıkları iktidar temsilcilerinin yüzlerine cesurca konuşarak giderilmesini sağlıyoruz. Bugüne kadar yazılı ve sözlü 30 civarında önergemiz gündeme alınarak ilçenin kangren olan sorunlarına çözüm bulduk. Vatandaşımızın her sorunda bizleri tercih etmesi, partimizin vatandaşlarımızın gönlünde az bir zaman içinde yarattığı güvenin eseridir. İlçemizin kısıtlı imkanlarla yapılması planlanan, vatandaşlarımızın lehine olacak olan her hizmette yanında olduk. Yıldırım Belediyesinin “Babalarının Çiftliği” gibi kullanmak isteyen bir takım güruha da set olduk.” Dedi.

Sorunlar yumağı Yıldırım istemiyoruz!

Ataç; “Meclis üyelerimiz ile beraber Yıldırım’da ne var ne yok bir gözlemleyelim dedik. Yıldırım’da sanayi yok, Yıldırım’da istihdam yok, Yıldırımda park yok, bahçe yok, yeşil alan yok. Yıldırım’da otel yok, restaurant yok, eğlence merkezleri yok. Yıldırım’da üniversite var oda aslında Kestel’in; fakat öğrenci yurdu yok. Öğrencilerin ve gençlerin vakit geçirebilecekleri mekanlar maalesef yok. Yani özetleyecek olursak, Yıldırım’da sosyal hayata ve insanca yaşamaya dair pek çok şey yok. Peki Yıldırım’da ne var? Trafik sorunu var, işsizlik var, sağlık sorunu, madde bağımlılığı sorunu var, yoksulluk var, yolsuzluk var,  bir nevi adam kayırma var. Göç sorunları, Suriyeli sorunu var, çarpık kentleşme ve sağlıksız yapılaşma var. Ve birçok sorunun çözümü olan, bu sorunlara derman olabilecek, mağdurları olan geçmiş yönetimler tarafından harcanan 107 milyonluk bütçe ve bu gün göreve gelen yönetimin iptal ettiği tabiri caizse çöpe attığı kentsel dönüşüm projeleri var. Uzun yıllar boyunca çözülememiş, birbirine girmiş mülkiyet sorunları var.” Dedi.

Yapılaşma sorunu çözmez!

Ataç; “Tüm bu sorunlar, kentin trafiğini, ticaretini, sanayisini, kültürünü, sağlığını, sağlıklı yapılaşmasını içinde barındıran kentsel dönüşüm… “Dönüşüm” diyoruz, yapılaşmadan bahsetmiyoruz. Birçok boyutları olan, ekonomik, çevresel boyutu, kültürel boyutu, hukuki boyutu, bütün boyutlarıyla sağlıklı bir kent planlaması ile yapılacak bir kentsel dönüşümle ancak sorunlar çözümlenebilir. Maalesef önceki yönetimler tarafından kentin yerleşim planı alanlarının üçte biri kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine ve büyük bir bütçe harcanmasına rağmen, yeni gelen belediye başkanımız yapılan bütün projeleri iptal etmiş durumdadır. Bölgesel ve bütünsel planlama yerine, gerektiğinde vatandaşların talebi doğrultusunda ada bazlı plan ve uygulama yapma yolunu tercih etmiştir. Bu çok sağlıksız ve tüm planlama tekniklerine aykırı bir yöntemdir. Ayrıca nüfus yoğunluğu, birim metrekareye düşen nüfus yoğunluğu İstanbul ayarında olan bir kentten, Yıldırım’dan bahsediyoruz. Burada çok düşük emsallerle ve yatay mimari ile hem yeşil alan üretmek hem de kentin konut ihtiyacını karşılamak mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile dikey mimarinin önü kapatılmış, dolayısıyla Yıldırım’da kentsel dönüşümün uygulanması ihtimali ortadan kalkmıştır. Şu anki yönetim sadece vergi toplayıp çöp toplamayı hedeflemektedir.” Dedi.

Kentsel Dönüşüm çözümün adresidir!

Ataç; “Sayın vekilimizin ve partimizin Ankara’da dillendirmesi gereken imar planı ve kentsel dönüşüm planlarını her kentin her bölgenin kendi sosyal yapısı nüfus yoğunluğu ve coğrafyasına göre hesaplanarak yatay ya da dikey yapılaşmaya kendi mahalli idaresi karar verebilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı, bölgenin özelliklerini, coğrafyasını, nüfus yoğunluğunu, konut stokunu ve ihtiyacını bilmeden talimat vermemelidir. Aksi halde Yıldırım’ı güneyinde Uludağ, kuzeyinde ova, doğusu Kestel-Gürsu ve batısı Osmangazi arasında sıkışmış, yeni imara açılacak bir metrekare bile arazisi olmayan bir coğrafyada 80 bin nüfuslu bir ilçeyi dönüştürmek bile imkansızdır. Dolayısı ile işsizlik, istihdam, ticaret, sanayi, trafik, depremsellik ve bunun gibi birçok sorunun da çözülemeyeceği ve kangren olacağı anlamı da taşır.” Dedi.

Ekonomi için 100 milyar dolar peşindeler

İl başkanı Bahadır ve GİK Üyesi Toktaş’ın üyelere yaptığı konuşmadan sonra Genel Başkan yardımcısı Erozan genel ve yerel konularda partililere hitaben; “partimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi iktidar partisinin dahi anlamakta ve vatandaşlara anlatmakta zorluk çektiği bir sistemi yürürlüğe getirdikten sonra bizde “Başkanlık Sistemini” uygulamaya karar verdik. Benim görevim Dış İlişkiler Başkanlığı ve 8 yardımcım var. Partimiz İngiltere’deki gibi bir yerde “Gölge Kabine” kurdu. Böylece Hükümet’in nasıl bir icraatla ülkeyi yönettiğini anlayarak yakından takip etme fırsatı bulduk. Ülkedeki her kesim ekonomik sıkıntı çekiyor. Toplu İntiharlarda bunların bir göstergesi. Vatandaşın tenceresi kaynamıyorsa mecliste bunun hesabını sorması gerekenler İYİ’ler. Bizde sorduğumuz Soru Önergeleri ile bunu yapıyoruz. İktidar Partisi içinden 2 yeni partinin çıkma olasılığı yılsonunu bulmadan gerçekleşmesini bekliyoruz. Kamuoyunda beklenti halinde olan bu yeni partiler için ben “İkizler” diyorum. Ayrılış dahi olmadan iktidar partisinin yüzde 28 ila 33 arasında oyları olduğunu kendilerine yakın ve hiçbir seçimi ıskalamayan anket şirketleri dile getiriyor. Hükümet şuanda acil olarak her şeyi rayına koymak için 100 milyar dolar arayışında. Bu parayı da 1 ay içinde bulmaya çalışıyorlar. Bulduklarında da mart yada nisanda jet seçime gidecekler. Oy oranının düştüğünün farkında oldukları için Cumhur İttifakı için yüzde 40+1 kişi formülünü ortaya atmışlardı. Şimdi “Cumhurbaşkanlığı tek oylamada en fazla oyu alan Hükümet kursuna” döndüler. İYİ’ler uyumayın, sokaklardakilerini de uyandırın!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?