Bursa YHT İçin Tek Yürek, Tek Ses!

Bursa YHT İçin Tek Yürek, Tek Ses!

Ankara’da Bursa için hızlı tren seferberliği! Bursa Fan Club Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen “YHT Bursa Hak ediyor” konulu toplantıda Bursa milletvekilleri de destek verdi.

CP Ankara Hotel’de düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak, İçişleri Bakan Başdanışmanı Harun Akın, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Akdere, Enerji Bakanlığı Dış Ticaret Genel Müdürü Sefa Uslu, RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı, Ankara’da görev yapan Bursalı yüksek yargı üyeleri ve bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursa Lobisi Şart!

Toplantıda konuşan Bursa Fan Club Derneği Başkanı Ali Ademoğlu, Bursa’nın Yüksek Hızlı Tren konusunda hakkını alamadığını, birlik ve beraberlik içinde Bursa’nın sorunlarının çözülebileceğini, Ankara’da parti gözetmeksizin Bursa lobisi oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova’da Bursa’da sanayileşme ve sanayicilerin sorunlarıyla ilgili çözüm yollarının bulunması gerektiğine dikkat çekti. Milletvekilleri, bürokrat ve STK’lar görüşleri açıkladığı Bursa’nın sorunlarından ulaşım başta olmak üzere alt yapı, kent markası görüşülürken, Ankara’da siyasi parti gözetmeksizin Bursa lobisi oluşturulması ve sorun çözümü için birlik ve beraberlik için daha etkin rol oynanması gerektiği görüş birliğine varıldı.

 Hasrete son verilsin!

Toplantıya katılan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan; “Bursa’ya 2012’de Mudanya yolunda gerçekleştirilen törende o dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım katılmışdı.

Bilecik’ten gelecek hızlı tren Bursa’yı Eskişehir, Ankara ve Konya’ya doğrudan bağlayacak ve Bursa’yı tam 59 yıl aradan sonra hızlı trenle buluşturacak projenin 2016’da bitirileceği sözü ile Bursa-Ankara arası 2 saat 10 dakikaya düşecekti. İstanbul-Bursa arasındaki seyahat süresi ise 2 saat 15 dakikaya kadar inecek. İhalesi 2010 yılında yapılan projenin 105 kilometrelik Bursa-Bilecik hattının 75 kilometrelik Bursa-Yenişehir etabının çalışmalarına böylece başlanmış oldu. Ancak yaşanan yapısal sıkıntılar ve heyelanlar ile diğer mali kriz! 2019 bitiyor ama YHT gelmiyor. Şimdi ise tasarruf tedbirleri çerçevesinde hızlı tren projesinin 2019 yılından daha ileri bir tarihe ötelendiği konuşuluyor. Tekrar kamuoyunda birlik, beraberlik ve dayanışma ortaya koyarak 2019 yılında trenin Bursa’ya gelmesini sağlamak için bugün burada tekrar siyasi parti ve STK gözetmeksizin tekrar kolları sıvadık. 2020‘de Bursalıların bu hasretine son vermesini istiyoruz. Bursa katma değer üreten, tarım ve sanayi kenti. Bursa kazandıkça, Türkiye kazanıyor.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?