Cumhuriyet’i Şiirler İle Anlattılar…

Cumhuriyet’i Şiirler İle Anlattılar…

Cumhuriyet’in 96’cı yılı Bursa’da çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam ediliyor. CHP Yıldırım İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinliğe eğitimciler yoğun ilgi gösterdi. Proje ile ilgili Kurul Başkanı Zeki Baştürk; “Dünyada emperyalizme karşı kazanılan ilk bağımsızlık savaşıdır Kurtuluş Savaşı’mız, Türk Ulusu’nun elbirliği, imece ile kazandığı en haklı, en kutsal savaşıdır bu savaş. Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazanmak,  onurumuzu korumak için yapılmıştır ve kazanılmıştır.

Bu kutsal savaş, bu destan Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandırılmıştır. Egemenlik,, bir kişinin elinden alınmış, ulusa verilmiştir. Ulusal egemenlik kavramı öne çıkarılmıştır. Kuldan yurttaş, ümmetten ulus yaratılmıştır. En büyük bayramımız Cumhuriyet, 96 yaşına gelmiştir. Cumhuriyetimize sahip çıkmak , onun kazanımlarını korumak için bu akşam “Kurtuluştan Kuruluşa” adlı bir izlence düzenledik. CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Proje Kurulu tarafından düzenlenen etkinlikte, 96. Yıl şiirlerle kutlandı.

Sunuculuğunu İsmail Tekin’in yaptığı etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, açılış konuşmasıyla dinleyenleri selamladı. Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı’ndan bölümler okunmasıyla başlayan izlence Kurtuluş Savaşı’nı anlatan şiirlerle sürdü. Fazıl Hüsnü Dağlarca, Attila İlhan gibi tanınmış ozanların şiirleriyle Kurtuluş Savaşı ve Mustafa Kemal anlatıldı.

Proje Kurulu Başkanı Zeki Baştürk, Cumhuriyet’e nasıl gelindiğini, nasıl ilan edildiğini, anlamını ve önemini anlatan kısa bir konuşma yaptıktan sonra Cumhuriyet konulu şiirlerin okunmasına geçildi. “Şiirlerle Cumhuriyet” tüm yönleriyle anlatıldı. Okuyanlar, şiirleri ustaca yorumladılar. İzlence Gençliğe Hitabe’nin  ve marşların okunmasıyla sona erdi. İzleyicilerin coşkulu alkışlarıyla sona eren izlencede Cumhuriyet’in sonsuza dek yaşatılacağına ilişkin ant içildi. Emeği geçenlere ve katılımcılara sonsuz teşekkürler.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

  1. Başta Chp Yıldirım Ilçe Örgütümüze,çok değerli öğretmenimiz Zeki Baştürk hocamızave emegini koyan tüm dostlarımıza yürek dolusu teşekkürler.Iyi ki varsinız..Yaşasın Cumhuriyet…Saygılarımla..
    İlhan Şensılay
    P.O.Eğitmeni

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?