Koltuğun Esiri Değil, Örgütün Neferi Olun!

Koltuğun Esiri Değil, Örgütün Neferi Olun!

“O kadar İçim Yanıyor ki; Kimse Söndüremiyor Bu Yangını!” CHP’nin üyeleri, Delege Seçimleri ve İlçe Kongreleri öncesi adaylar arasında seçim noktasında zorlanıyorlar. bunun sebepleri arasında bir çok neden var. Onların arasında fikirlerini cesaretle açıklayanlar da var. Yılmaz Yeşilyurt onlardan biri. Partinin önemli mihenk taşlarından olan ve geçmiş dönem Milletvekili aday adaylarından Zülfikar Bal’la görüştüğünü belirterek, Bal’ında tespitlerini yüksek perdeden dile getirdi. Ortak payın parti içinde tüzüğün gerekliliğinin işletilmesi olarak gördüğünü belirten Yeşilyurt; “Demokrasi CHP’nin vazgeçilmezidir!” Dedi. 
 
Verilen Sözler Tutulmuyor!
 
Yeşilyurt sıradan bir üye olduğunu belirterek çekincelerini dile getirdi. İşte Yeşilyurt’un açıklamaları; “ Partili bir çok arkadaşımızla aynı çizgideyiz. Birçok isimle görüştüm. Parti içi demokrasi isteyen tabanımızda bayraktarlığını yapan Zülfikar Bal ağabeyim ile görüştüm.  Şimdi özetlemeye çalışacağım konular üyeler olarak bizlerin kesinlikle çözüm beklediğimiz hususlar. Ağzım sütten öyle bir yandı ki, inanın yoğurdu üfleyerek yiyorum. Neden bunu diyorum. Çünkü son 10 yıl içinde yapılan tüm seçimleri çok yakından izledim. Seçim öncesinde, adaylık açıklamalarında, kongrelerde verdiği söze hiç bir politikacının (seçildiği makam mevki ne olursa olsun) uymadığına, uygulamadığına birebir defalarca şahit oldum. Bu yüzden “Ağzım sütten öyle bir yandı ki, inanın yoğurdu üfleyerek yiyorum.” Diyorum.” Dedi.
 
Tüzük Formaliteye Kaldı…
 
Yeşilyurt; “Örgütlü yaşamın pratiğinde verilen sözler uygulanmadıkça verilen sözlere atılan nutuklara asla inanmıyorum. Ancak burada somut bir gerçeğin altını çizmem gerekiyor. Bu güne kadar ( son 10 yıl içinde) ilçe başkanlığına aday olan Sayın Muharrem Or Kadar tüzükten bahsetmedi. Hiçbir aday tüzüğe bu kadar güçlü uyacağını vurgulamadı. Somut örnekler vererek tüzüğe uyacağından, uygulayacağından bahsetmedi. Örgütlü yaşamın pratiğinde verilen sözler uygulanacak mı? Bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz.” Dedi.
 
Kuşa Döndürdünüz!
 
Yeşilyurt; “Çok değerli yol arkadaşlarım. Uygulanmakta olan, Mart 2018 de çok köklü değişime uğrayan, (tüyleri yolunmuş kanatları kırılmış kuşa dönmüş olan) Mevcut CHP tüzük, CHP’yi, CHP örgütlerini, üyelerini resmen boğmaktadır. Katılımcı demokrasi, demokrasinin evrensel ilkeleri CHP içinde uygulanamaz durumdadır. Çok köklü değişime uğrayan mevut tüzükle, CHP katılımcı özgürlükçü demokrasiden fersah, fersah uzaklaşmıştır. Eski (2018 yılı öncesi) tüzükle, uygulanmakta olan yeni tüzük arasında akla kara kadar fark vardır.” Dedi.
 
Denetim Eksik…
 
Yeşilyurt; “Son 10 yıldır, CHP örgütleri denetlenmiyor. Son 10 yıldır CHP tüzüğüne aykırı davrananlar hakkında disiplin işlemi yapılmıyor. Son 10 yıldır tüzük maddesine rağmen örgütlenme ağı kurulmuyor kurumsallaşmıyor. Son 10 yıldır il, ilçe danışma toplantıları yapılmıyor. İşte CHP böyle boğuluyor. İşte CHP örgütleri ve CHP üyeleri böyle boğuluyor. CHP’yi yönetenler, CHP örgütlerinin ve üyelerinin, örgüt toplantılarında konuşmasından, soru sorulmasından, düşünce, öneri, eleştiri açıklamasından öcü gibi korkuyor. Bu nedenle tüzüğü uygulanmasını hiç istemiyorlar. Bu yüzden denetim yapmıyorlar. Bu yüzden tüzüğe aykırı davrananları disiplin kuruluna vermiyorlar. Bu yüzden örgütlenme ağını kurmuyorlar.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?