Çocukları Elektrik Çarpmasın…

Çocukları Elektrik Çarpmasın…

Okul bahçelerinde yoğunlaşan Trafo’lar yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Uzmanların bile karşı çıktığı konu son alınan ilgili kurumun kararı ile yeni bir boyut kazandı. MHP’nin Osmangazi’de önemli işlere imza atan önceki dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Sözcüsü Cemil Aydın alınan kararı açıkladı. Osmangazi İlçesi Alemdar Mahallesinde bulunan Özel İdare İlkokulu bahçesinde bulunan trafo ise hala tehlike saçmaya devam ediyor. 2010 yılından bu yana trafonun kaldırılmasını defalarca dile getirdiklerini kaydeden Aydın, “Trafonun Taşınma Maliyeti Çocuklarımızdan Daha mi Değerli?” diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Aydın yaptığı açıklamada; “Okul bahçesinde trafo olmaz. Trafonun Taşınma Maliyeti Çocuklarımızdan Daha mı Değerli? Konuyu defalarca gündeme getirdik. Geçmiş dönemde Osmangazi Belediye Meclisinde okulun yıkılarak yeniden inşaatı için gerekli plan değişikliği bile yapıldı. Fakat gelinen nokta itibariyle kurumlar arası bürokratik bahanelerden dolayı trafonun taşınması bir türlü gerçekleşmedi.” dedi.

UEDAŞ, Milli Eğitim ve Belediye acilen harekete geçmeli!

Açıklamasında ilgili kurumları hedef alan Aydın; “Unutulmasın ki, çocuklarımızın güvenliği ve sağlığı hiç bir şeye değişilmez. Defalarca dile getirdik, üst kurul bile bizimle aynı noktada! Milli Eğitim Müdürlüğü, UEDAŞ ve Osmangazi Belediye Başkanlığı acilen konunun çözümü için gereken temaslarda bulunmalıdır. Geçtiğimiz yıl Ulu Mahalle de apartman altındaki trafo kablolarının yanması sonucu büyük bir tehlike ucuz atlatıldı. Bunda ders alarak okullar açılmadan bu trafonun Alemdar Mahallesi Özel İdare İlkokulu bahçesinden kaldırılması acil ve mecburiyettir.” diye konuştu.

Valilik toplantı yapacak…

Aydın; “Yıllardır gündemde tuttuğumuz yerel meclis ve diğer platformlarda ifade ettiğimiz Alemdar Mahallesi İl Özel İdaresi İlköğretim Okulu’nun bahçesindeki elektrik trafosunun kaldırılması için duyarlı vatandaşımız Sayın Emrah Tepe’nin yaptığı başvuru üzerine “Kamu Denetçiliği Kurumu” kararını açıkladı. Mart 2019 tarihinde ilkokul bahçesindeki trafonun kaldırılması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na gönderilen dilekçeye ait dosyada “TAVSİYE KARARI” verildi. – Trafonun çevresi öncelikle korunaklı hale getirilecek. – Kalıcı çözüm için Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye, Osmangazi Belediye., TEDAŞ ve UEDAŞ Yetkilileri toplantı yapacaklar. – Alınan karar 30 günlük yasal süre içinde Kamu Denetçiliği Kurumu’na bildirilecektir.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?