CHP Osmangazi’nin Şifresi “ASU”

CHP Osmangazi’nin Şifresi “ASU”

CHP Osmangazi İlçe Örgütü’nde şimdilik iki kadın adaydan biri. Geçen hafta İlçe Başkanlığında adaylığını açıklayan Cemile Boncuk’tan sonra son 6 aydır adaylığı konuşulan Asuman Savan sessizliğini bozarak hedeflerini neden aday olduğunu ilk kez bu kadar net olarak açıkladı,  seçilirse ilk defa bir “Kadın Başkan” olacak Asuman Savan.

Osmangazi’de Delege Savaşları…

CHP’de yaklaşık 8 ay sürecek olan 37. Olağan Kurultay süreci başladı. CHP MYK’nın belirlediği takvime göre 8 Kasım’da delege seçimleri başlayacak ve 1 Aralık’ta sona erecek. 14 Aralık 2019’da başlayan ilçe kongreleri 27 Ocak 2020’de tamamlanacak. İl Kongre süreci ise 3 Şubat -2 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. CHP Olağan Kurultayı’nın ise 2020 Nisan ayının ikinci yarısında kurultayın yapılması öngörülüyor. Partinin Bursa örgütü de kongre sürecine girdi. İlçe başkan adayları çalışmalarını yoğunlaştırırken, gözler 8 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan delege seçimlerine çevrildi. İlçe başkan ve yönetim kurullarını oluşturacak olan mahalle delegelik seçimlerinde farklı listeler yarışacak.

CHP Osmangazi’de Aday Bolluğu…

Bursa’nın en büyük merkez ilçesi Osmangazi’de ilçe başkanlığına adı geçen isimler arasında “Asuman Savan, Cengiz Çelikten, Zeynel Kirte, Sinan Nergis, Halil Karaer ve Cemile Boncuk’un adları geçiyor. Önümüzdeki günlerde yeni başkan adaylarının da çıkmasının beklendiği CHP Osmangazi örgütünde,

CHP Osmangazi İlçe Başkanlığına talip olan Asuman Savan neden aday olduğunu açıkladı.

Savan, kendisine ve partisine inandığı için aday olduğunu belirterek önseçim, gençlerin ve kadınların CHP’de siyasete kazandırılması, mahalle temsilcilik koordinasyonunun artırılması ve STK ilişkilerinin güçlendirilerek ortak çalışma alanlarının yaratılması , parti içi eğitim ve saha çalışması gibi konulara öncelik vereceğini ifade etti. Bir kamu bankasında uzun yıllar yöneticilik kadrolarında çalıştıktan sonra emekli olan Asuman Savan, 2010 yılından beri CHP’de aktif siyaset yaptığını belirtti. CHP’de çalışmaya tabandan başladığını dile getiren Asuman Savan, ilk kez Nilüfer’de çalıştığını, Osmangazi’ye taşındıktan sonra ise parti faaliyetlerini burada yoğunlaştırdığını anlattı. Aynı zamanda da Geçit Mahalle Temsilcisi olduğunu söyleyen Savan; “Dürüstlüğüme, özgüvenime ve partime inandığım için aday oldum. Biz zaten mevcut ilçe yönetiminin yanı sıra yerelde ve genelde iktidara talibiz. Kadın olmanız dezavantaj diyorlar ama seçilirsem ilçe için avantaj olacak. İlçeyi kadınlara, gençlere açmamız lazım. Ben bunu başarabilirim. Öncelikle dolaştığım mahallelerde koordinasyon eksikliği gördüm. Mahalle toplantıları bile yapılmıyor. Mahalleler arası diyalogu güçlendirerek örgütlenmeyi tabana yaymak istiyorum. Siyaseti dürüstçe, hiç kimseyi ötekileştirmeden yapmak istiyoruz.”

Koşulsuz “Önseçim ve Çarşaf Liste”

Asuman Savan Osmangazi İlçe Başkanlığı’na seçildiği takdirde nasıl çalışacağına yönelik ipuçlarını da şöyle açıkladı: “Kongre sürecine girdiğimiz bugünlerde ilçemizde bir yeniden yapılanma, örgütün dinamizminin yenilenmesi ve dengeli bir yönetimle partimizi güçlü bir hale getirme gerekliliğini görmekteyiz Partimizi iktidara taşımak adına değişimi gerçekleştirecek yönetime adayız. Parti örgütünün bütün organlarında koşulsuz ön seçim uygulaması gerekli görüyoruz. Parti içi seçimlerde demokratik bir sonuç alınması açısından çarşaf liste uygulaması yapılmasını savunuyoruz.”

Kadınlar, Gençler, Emekçiler!..

Parti tüzüğü gereği örgüt toplantılarının asgari düzeyde yapılmasının sağlanması gerektiğini savunan Asuman Savan, “Mahalle temsilcilikleri arası iletişimin kurulması ve geliştirmesi amacıyla rutin toplantılar yapılmasını öngörüyoruz. Koordinasyon eksikliğinin giderilmesi için düzenli çalışma programları oluşturulmalı. Şehrimizdeki genç nüfus göz önünde bulundurulduğunda partimiz açısından genç yapılanın önemi ortadır. Gençleri çok önemsiyoruz. Yeni üye çalışmalarının gençliğe yönelik artırılması için çalışacağız ve yönetimlerde, komisyonlarda, aktif rol almalarını sağlayacağız” diye konuştu. Kadın örgütlenmesine dikkat çeken Asuman Savan, “Parti örgütü içinde güçlü bir yerde olması gerektiğine inandığımız kadınlarımız açısından da üye çalışmalarına yoğunlaşacağız. Kadın üye sayısının artırılmasını hedefliyoruz. Özellikle mahalle bazında sosyal çalışmalar yapılarak en az oy aldığımız kesim olan ev kadınlarının partiye kazandırılmasını ve parti karar aşamasında kadın kollarının da söz ve karar sahibi olmasının sağlanmasını savunuyoruz” ifadesini kullandı.

Bursa’nın bir endüstri şehri olduğuna dikkat çeken Asuman Savan emek yoğun çalışan önemli bir nüfus olduğunu, parti bazında işçilerle, emekçilerle ilişkilerin geliştirilmesi ve CHP’ye kazandırılması gerektiğine inandığını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerin geliştirilmesini ve ortak çalışma alanlarının yaratılmasını da hedefleri arasında sayan Asuman Savan, “Partinin sağlıklı yapılanması, üyelerin niteliklerinin geliştirilmesi ve parti çalışmalarının kalite, yeterlilik ve etkinlik kazanması için gerekli eğitim çalışmalarının düzenlenmesi sağlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kadın erkek ayrımsız eşit partidaşlık..

 CHP örgütü içinde ötekileştirmenin görünür biçime geldiğine vurgu yapan Asuman Savan “Örgüt içinde görünür biçime gelen ötekileştirme anlayışının ortadan kaldırılarak partimizin başarılı olmasına yönelik yoldaşlık bilincinin yerleştirilmesi gerekli görüyoruz. Partimiz içinde kadın erkek ayrımı yapılmaksızın eşit bir partidaşlık anlayışı ile dolayısıyla ilişkileri yozlaştırmadan parti çalışmaları sürdürülmeli. Örgütsel bir zafiyet haline gelen lider odaklı anlayışın yeri çoğulcu ve katılımcı bir yönetime bırakarak daha verimli çalışma, iyi yönetişim sağlanmalı” şeklinde konuştu.

CHP Osmangazi ilçe örgütünde seçilirse, ilk defa bir kadın başkan olacak. Asuman Savan isminin öne çıkması ve iddialı yürümesinin, CHP çevrelerinde olduğu gibi, bu adaylığı öğrenen Bursa Halkında, özellikle kadınlar ve gençler de takdir gördüğü de izleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?