Cumhuriyet Kadınları Nilüfer’i İstiyor!

Cumhuriyet Kadınları Nilüfer’i İstiyor!

“CHP’nin Olağan Kongre Süreci Öncesinde Nilüfer’e Kadın Başkan İstiyoruz!” CHP Mahalle Delegeleri seçimleri 8 kasımda başlıyor. Kadın delegeler ise Nilüfer’de kendilerini temsil edecek bir kadının ilçe başkanı olmasını istiyor. Kadın temsilcilerinin öncüleri ise bir metin yayınlayarak kendilerine destek verilmesini istedi. İşte o metin; “Bakalım gerçekten kimler var yanımızda? Geliyoruz!!! “Nilüfer’i kadınlar yönetecek” Partili yoldaşlarımız dostlarımız. Kadının siyasetteki durumu bir kadın sorunu olmaktan çıkmış, bir demokrasi sorunu, daha net bir ifade ile bir demokrasi ayıbına dönüşmüş durumdadır.

Nüfusun yarısını oluşturan kadınların karar alma süreçlerine katılamaması, siyasette eşit oranda temsil edilememesi, var olan demokrasi eksikliğinin en büyük kanıtı ve göstergesidir.

Herkes tarafından bilinmelidir ki karar alma süreçlerinde nüfusun yarısı eşit oranda temsil edilemiyorsa, o ülkede alınan kararların demokratik ve çoğulcu olduğundan söz edebilmek mümkün değildir.

İktidarın her geçen gün etki ağını genişletip, biz kadınları siyasal yaşamın dışına çıkararak, layık gördükleri yere gönderme çabaları sol siyasette bile kanıksanmış görünmekte ve normal karşılanmaktadır.

Bu bilinçli ve sistematik uygulama karşısında sol sosyal demokratlar olarak bizler, ne acıdır ki gereken iradi tavrı gösterememiş, kadınların bir siyasal aktörden ziyade siyasal bir obje olarak konumlandırma çabalarına seyirci kalma mecburiyetinde bırakılmış durumdayız.

Ancak kadınların gerici zihniyetin hayata geçirmek istediği bu göstermelik ve sembolik siyasal konumlandırma tuzağına düşmeyeceğini siyasette ve hayatın her alanında kotasız ve lütuf içeren tüm yaklaşımları toptan reddederek ‘’kadınsız demokrasi olmaz’’ şiarı ile yürüyeceğimizi ve bu konudaki mücadelemizi başaracağımız güne kadar büyük bir kararlılıkla sürdüreceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.

Bu sebeple siyasetin tüm alanlarında;

-Cinsiyete dayalı eşitsizliklerin kaldırılması

-Erkek egemen siyaset anlayışına son verilerek eşit temsil taleplerinin dikkate alınması

-Gerçek bir demokrasinin olmaz ise olmazı kabul edilen adil çoğulcu ve eşit temsil ilkelerine tam riayet edilerek kadınların siyasal alanda eşit varlık göstermesi

– Kadın bakış açısının sözde değil özde, geride değil, yan yana ve tüm süreçlere dahil olduğu bir siyasal anlayışın hakim kılınması

-Nüfusun yarısını oluşturan diğer yarısını da yetiştiren kadınların siyasette etkin bir rol üstlenmesi ve bunun yaratacağı sinerji ve motivasyon ile daha barışçıl bir dil, uzlaşmacı, temiz ve daha öngörülü yaklaşımların Türkiye demokrasisinin önünü açacağının bilinmesi.

Biz kadınlar ülkemizde son dönemde yaşanan ciddi demokratik kayıplara, cumhuriyetin kazanımlarının bir bir elden gitmesine, çağdışı düşüncelerin egemenlik çabasına izin vermeyecek yeni, müreffeh ve aydınlık bir Türkiye idealimizi hayata geçirmek adına devrimci bir kararlılık ve cesaretle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bunu yaparken salt lidere bağlı bir siyaseti değil, yüreğe, davaya ve öz güce dayalı bir siyaseti birlikte inşa edecek, makamların, koltukların, hırsların değil, birlikteliğin, dayanışmanın, bir arada aynı hedefe yürümenin zaferin anahtarı olduğunu pratikte göstereceğiz.

Bugüne kadar desteğimizi hiç esirgemediğimiz, meydanlarda, alanlarda, yan yana yürüdüğümüz tüm yoldaşlarımızdan ‘’ siyasette tam eşitlik ve kadın farkındalığı’’ yaratmak amacı ile ilkini Bursa Nilüfer’de hayata geçirmeyi düşündüğümüz ‘’NİLÜFER’İ KADINLAR YÖNETECEK ‘’ temalı bu onurlu yürüyüşte varlığınız gücümüze güç katacak, başarının önünü açacaktır.

Saygı, sevgi ve umutla tüm yoldaşlarımızı selamlıyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?