Kardeşçesine…

Kardeşçesine…

Törende konuşan Genç Parti İL Başkanı Tunçer Mutlu  tüm ülkenin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Bursa Genç Parti İl Başkanı Mutlu şöyle devam etti:  “Türk ulusunun bağımsızlık yolunda tüm dünyaya ders verdiği, Atatürk’ün izinde, özgürlüğünü ilan ettiği o büyük günün, 96. yıl dönümünü kutluyoruz. Düşünün 19. yüzyılın son çeyreğinde doğmuş bir adam, 57 yıllık ömründe yüzyıllara bedel devrimlere imza attı. En karanlık zamanlarda bile, nasıl ve ne zaman geleceğini bilmese de güzel günlere inandı.  Ve 96 yıl önce bize Cumhuriyet’i armağan etti. Anadolu topraklarında büyük bir dönüşümü, hayatın her alanını kapsayan bir zihniyet devrimini başlattı. Cumhuriyet inançla kuruldu, aydınlık bir gelecek umuduyla kuruldu. Emperyalizme karşı savaş; özgürlük hasretiyle, ulusal bağımsızlık özlemiyle kazanıldı. Bütün bunlar kolay olmadı elbette. Dünyayı bölüp parçalayıp yönetmek için kolları sıvayan emperyalist güçleri dize getirmek kolay olmadı.”

“Emperyalizmin amacı hiç değişmedi”

Cumhuriyet’in bugün halen o emperyalist güçler ve onların uzantıları ile savaştığını ifade eden Başkan Mutlu;  “Yıllardır terör belası kapımızda. Gencecik evlatlarımız terörle boğuşurken vatan için canını feda ediyor. Bugün emperyalizm belki isim değiştirdi, tavır değiştirdi, kılık değiştirdi. Ancak amacı hiç değişmedi” diye konuştu.

Cumhuriyetin 96. yılını kutlarken Cumhuriyetin kurucusu büyük Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, tarih boyunca vatan için can vermiş tüm şehitleri ve gazileri şükranla andıklarını belirten Mutlu şöyle devam etti: “Devrimlere inancımızı bir kez daha haykırıyoruz. Bizler bu ülkede “bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” yaşama hasretimizi bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?