Hayat durma noktasında!

Hayat durma noktasında!

Lübnan’da hükümet karşıtı gösteriler gündelik hayatı felç etti. Başta bankalar ile okullar olmak üzere birçok kamu ve özel kuruluş günlerdir kapalı durumda. Bankaların kapalı kalması nedeniyle ülkede nakit krizi yaşanmaya başladı.

Lübnan’da sokağa dökülen halk hükümeti yeni çıkartmayı planladığı vergiler nedeniyle protesto etmeye başlamıştı. Protestoların bir haftayı geçmesinin ardından kapalı kalan bankalar ve okullar nedeniyle Lübnan’da gündelik hayat durma noktasına geldi.

Ülkedeki kapalı durumdaki bankacılık sistemine yönelik açıklamada bulunan bir yetkili, yolların kapalı olması nedeniyle duyulan güvenlik endişelerini dile getirdi ve Lübnan Merkez Bankası tarafından sağlanan likidite ile güvenlik görevlileri başta olmak üzere kamu personelinin maaşını ödemek için gereken adımların atıldığını belirtti.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada ise IMF ile görüşmelerin başlayıp başlamayacağına hükümetin karar vereceği ifade edildi.

Birkaç gün önce bir Lübnan Merkez Bankası yetkilisi Reuters’a verdiği demeçte, gösterilerin durması halinde ülkedeki bankacılık sisteminin eski haline geleceğini belirtmişti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?