Cumhuriyet’i Yaşatacağız!

Cumhuriyet’i Yaşatacağız!

İYİ Parti Gürsu İlçe Başkanı Hatice Deniz; “ATATÜRK’ÜN KURMUŞ OLDUĞU CUMHURİYETİN BİZLERE KAZANDIRDIKLARI! Bağrından çıktığı Aziz Türk Milleti ile birlikte, Kurtuluş Savaşı gibi inanılmaz bir destanı yazan Ulu Önder Atatürk; Türk milletinin özüne pekte yakışan, erdemli bir yönetim şekli olan Cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te ilan ederek, Türk Milletine armağan etmiştir.

Cumhuriyet; Halkın, belli süreler arasında yapılan seçimlerle, kendi iradesini kullanarak seçtiği Vekilleri tarafından yönetilmesinin adıdır. Cumhuriyetle birlikte halk, ilk defa Devlet Yönetimine ortak olmuş ve Devleti Yönetmeye başlamıştır. Yine Cumhuriyetle birlikte, asla vazgeçilemez ve devredilmez pek çok hak ve özgürlüklere kavuşmuştur.

Bunlar; yaşama, sağlık, eğitim, girişim, seyahat, mülkiyet edinme, seçme-seçilme, hakkını arama, çeşitli toplumsal Kurum , Kuruluş ve etkinliklerinde görev alma, her ortamda kendini ve düşüncelerini özgürce ifade etme gibi hak ve hürriyetlere sahip olmuştur. Ayrıca bu yönetimle; kılık-kıyafet, çağdaş giyim ve görünüş, ölçü-tartı, takvim ve saatle dünyaya uyum sağlanmıştır.

Bilim, teknik, sanat, yetenek ve emeğe önem verilmiş, bu kazanımlardan azami şekilde yararlanılmasının yolu açılmıştır. İnsan ve toplum hayatını kolaylaştıracak pek çok yenilik ve kazanımlara Cumhuriyetle birlikte sahip olunmuştur.

Cumhuriyet, kişiye İNSAN olduğu, birey olduğu için de hak ve özgürlüklerinin bulunduğu şuurunu kazandırmıştır. Onun için Cumhuriyet fazilettir deniyor. Bu Yönetim şeklini Ulusuna layık gören Atatürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendisini ve tüm silah arkadaşlarını ulusça büyük bir saygı ve rahmetle anıyor, mekanları Cennet, ruhları şad olsun diyoruz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?