Kadınların Cumhuriyet Coşkusu Tavan Yaptı…

Kadınların Cumhuriyet Coşkusu Tavan Yaptı…

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları’nın geleneksel hale getirdiği Cumhuriyet Bayramı Kutlaması, Buzzpark’ta gerçekleştirildi. Geliri öğrenci burslarına aktarılan kahvaltıya İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Bursa Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve Genel Başkan Yardımcısı Arzu Karayağız Öner, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer eski Belediye Başkanı ve Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe kadın kolları başkanları da katıldı.

Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunları ekibinin de zeybek oyunlarıyla renk kattığı coşkulu programda İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve İl Kadın Kolları Vildan Özkula’nın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ulusun kurtuluş mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı. Cumhuriyet’in Türk Milletine Atatürk’ün armağanı olduğunu kaydeden Köse, Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü çok kıymetlidir: Dünyada hiçbir milletin kadını Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar gayret gösterdim’ diyemez. Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet aynı zamanda bir kadın devrimidir. Bu günü unutturmaya, hafızalardan silmeye çalışanlara inat Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce bugün kurduğu cumhuriyet hep var olacaktır” şeklinde konuştu.

Köse sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet; yoksulluktan refaha,  geri kalmışlıktan medeniyete, karanlıktan aydınlığa aralanmış bir kapıdır.  Yurtta Barış Dünyada Barış çağrısının somutlandığı bağımsızlıkçı bir yaklaşımdır. Kadın haklarından çağdaş yaşama, demokrasiden laikliğe kadar geniş bir yelpazeye yayılan hedefler bütünüdür. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte kadının sadece bir figür olarak yer aldığı bir toplum zihniyetinden kadın ve erkek eşitliğine dayanan bir anlayış yeşermiştir.”

“TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR”

17 yıldır Türkiye’yi tek başına yönetenlerin ülkemizi sorunlar yumağıyla karşı karşıya bıraktığını kaydeden Köse, “Devletin çimento, şeker, tütün, petrokimya ve hatta tank fabrikalarının tamamını sattılar. Ve bu ülkede hala milliyetçilikten vatanseverlikten bahsediyorlar. Cumhuriyetin içini boşaltmak adına ne tür düzenlemeler yaparlarsa yapsınlar hiçbirinin faydası yok, bilsinler. Tarih, sessizliğini bozmayanları kara sayfalara yazacaktır elbet. Biz sessiz kalmayacağız.  Hepimizden farklı sesler çıksa da, beraber çok güzel bir bütünün parçasıyız. Ses verenlerle yan yana duracağız. Varlığımızı borçlu olduğumuz Laik, Demokratik Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.

Köse sözlerini şöyle tamamladı:

“Umut etmek için mücadele etmek gerekiyor. Daha çok demokrasi, daha çok bağımsızlık, daha çok barış, daha çok özgürlük, daha çok huzur, refah barındıran bir dünyada ve yok edilmeye çalışılmayan bir doğada yaşamak istiyorsak hep birlikte mücadele etmenin ve geleceğimize sahip çıkmanın zamanıdır. Nasıl ki cumhuriyetin ilanında kadınların payı ve emeği büyükse, cumhuriyet kazanımlarının korunması ve geliştirilmesinde yine en büyük görev kadınların omuzlarındadır.”

Program hep birlikte söylenen 10. Yıl Marşı ile sona ererken salonda büyük coşku yaşandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?