Türk lokumunu fırlatıp harekatı protesto etmişti!

Türk lokumunu fırlatıp harekatı protesto etmişti!

Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı eleştiren AP Milletvekili Angelo Ciocca, harekatı protesto etmek için üzerinde TBMM logosu olan lokumu fırlattı. 5 gün parlamentonun çalışmalarına katılmama cezası aldı.

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na tepki göstermek için lokum kutusunu yere fırlatan Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Angelo Ciocca ceza aldı.

AP Başkanı David Sassoli yaptığı açıklamada, aşırı sağcı İtalyan Ciocca’nın dün AP Genel Kurulu’nda Türkiye ile ilgili düzenlenen oturumda Türk milletvekilleri tarafından kendisine hediye edilen lokum kutusunu yere fırlatmasının kabul edilemez bir davranış olduğunu vurguladı.

5 GÜN CEZA ALDI

“Kabul edilemez ve agresif bir davranış. Arkadaşlarına ve kurumumuza saygısızlık etti. Siyasi partilerin başkanlarıyla görüştüm. Bundan sonra parlamentomuzun saygınlığını ve itibarını zedeleyecek hiçbir davranışı tolere etmeyeceğim.” ifadelerini kullanan Sassoli, Ciocca’ya 5 gün süreyle AP’nin tüm aktivitelerine katılmama cezası verdiğini belirtti.

Sassoli, 4 Kasım’dan itibaren geçerli olacak bu cezanın Ciocca’ya bildirildiğini söyledi.

Ciocca, dün AP Genel Kurulu’nda Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nı eleştirerek TBMM logolu lokum kutusunu yere fırlatmıştı. Türk milletvekilleri geçen ay AP milletvekillerine lokum hediye etmişti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?