Vatandaş Ardı Ardına Yapılan Zamlar Nedeniyle Pejmürde Oldu!

Vatandaş Ardı Ardına Yapılan Zamlar Nedeniyle Pejmürde Oldu!

Ardı ardına temel tüketim maddelerine yapılan zamlar siyasileri de çıldırttı. CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan; “Biraz vicdanınız varsa zalimce yaptığınız zamları geri çekersiniz!” diyerek enerji şirketlerine yüklendi.

Valiliğin aldığı karar doğru

Özkan; “Bursa Valiliği tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada Bursa ili ve ilçelerinde katı ve sıvı yakıt yakılması yasaklanmıştır. Doğalgaz kullanılan ev ve iş yerlerinde uygulanacak yasakla birlikte hava kirliliğinin önlenmesi aynı zamanda doğalgaz kullanımının teşvik edilmesi sağlanmak istenilmiştir. Hava kirliliğinin insan sağlığına olan olumsuz etkileri göz önüne alındığında kararın Bursa da yaşayan vatandaşlarımızın yararına olacağı kesindir.” Dedi.

Zam üstüne zam yapılmaz

Özkan; “Ancak ekonomik krizin etkilerini derinden yaşayan vatandaşlarımızın doğalgaz ve elektrik faturalarına üst üste yapılan zamlar, Bursa halkının büyük çoğunluğunu kış aylarında daha ekonomik olan katı yakıta yönlenmesine neden olmaktadır.  Valilik tarafından yapılan açıklamada yapılacak olan kontrollerde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtilmiştir.” Dedi.

Kömür dağıtımı toptan yasaklansın!

Özkan; “Gerekli tedbiri alması gereken tarafın “Hükümet” olduğunun altını net bir şekilde çizmek istiyorum. Bir yandan İlçe Kaymakamlıkları tarafından Bursa’da dar gelirli vatandaşlara ücretsiz olarak torbalar dolusu kömür dağıtılırken diğer yandan bu yakıtların yakılmasının yasaklanması büyük bir çelişki değil midir? Ayrıca dar gelirli vatandaşlara ücretsiz dağıtılan bu kömürün kalitesi geçtiğimiz yıllarda tartışma konusu olmuştu. Bu kömürlerin kalitesini kim denetlemektedir? Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için acilen elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar geri çekilmeli ve kış aylarını rahat geçirmeleri sağlanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?