Ne Mutlu Türküm Diyene! Şehitlere Borcumuz Var! O Tabelalar Takılacak!

Ne Mutlu Türküm Diyene! Şehitlere Borcumuz Var! O Tabelalar Takılacak!

MHP Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Gurubundan, Bursa’ya damga vuran talepler! Gurup Sözcüsü Mustafa Kargılı Meclis Gurubu adına yaptığı açıklamada; “Türk sözünden birilerinin alerjisi mi var? Bunu bilmek istiyoruz.” dedi. Cumhur İttifakının önemli ayağı olarak üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiklerini belirten Kargılı; “Bursa’yı sahipsiz bırakmadık. İttifakımızın taleplerini, MHP’nin vicdan terazisinde tartarak Bursa’nın kazanımları noktasında kararların sonuna kadar arkasında durduk. Biz üzerimize düşenden fazlasına imzamızı atarak, 3 milyon Bursalının hak ve hukukunu sonuna kadar savunduk ve takipçisi olduk.” Dedi

Jupa İle ilelebet Kardeşiz!

Ekim Meclis Toplantısında Bursalıların genel taleplerini değerlendirdiklerini belirten Kargılı; “29 Ekim’de Cumhuriyet’imizin 96’cı yılı münasebeti nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Sinemacılar Derneği işbirliği ile asıl adı “Ben Hep Vardım” olan ancak kamuoyunda “Zübeyde Hanım ve Gazi Bursa’ya Geliyor” şekli ile bilinen bir eser sahne alacak. Bu eserin büyük bir amacı var. Eserin geliri ile projenin bir diğer ayağı olan, Kuzey Makedonya’nın tek Türk Beldesi olan Jupa’da Türk ana-ilk-orta ve lise binaları inşaa edilerek oradaki soydaşlarımız okutulacak. Gurubumuz adına Jupa Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesini kardeş belediye olması yönünde önerge verdik. Oradaki soydaşlarımız bilsinler ki; Bursalılar onları yalnız bırakmayacaklardır.” Dedi.

Arapça tabelalara neden dokunmuyorsun?

Bursa’nın sorunlarını adım adım takip ettiklerini belirten Kargılı; “Barış Pınarı Harekatı’nda şahadet mertebesine erişen ve bugüne kadar cihanı vatan yapmak için çarpışarak kanlarını toprağa akıtarak bizlere bu yurdu bırakan tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Kardeş devletimizin Azarbaycan’ın kurtuluş gününü kutluyorum. Tabelaların Türkçe olması konusunda yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu Bursa ZOO’nun ismi Büyükşehir Belediye Hayvanat Bahçesi olarak değişirken, Suriyeli Mültecilerin barındığı ve bir şekilde kontrol ve denetim mekanizmasının tam olarak işletilmediği Çar“ŞAM”ba semtinin neden tabelalarına dokunulmuyor, yada özellikle sınırlı basın eşliğinde göstermelik birkaç tabela şovlar eşliğinde değiştiriliyor? Bunun Bursa’ya, Bursa Esnafına zarar verdiğini görmüyor musunuz? Barış Pınarı çerçevesinde alınan “Mavi Vatan-Mavi Kuşak” sınırları içersin de Türkiye’ye sığınan 1-1,5 milyon mültecinin kendi ülkelerine gönderileceği yazılıp çiziliyor. Resmi olarak 53 bin, gayri nizami 225 bin Suriyeli Bursa’da bir şekilde ikamet ediyor. Belediyelerimiz bu yuvaya dönüş için Bursa’daki misafirler için nasıl bir yol izleyecek? Resmi makamlar bu konuda koordinasyonları ne kadar sağlıklı?” Dedi.

Çakma Termal İstemiyoruz!

Bursa’nın sorunlarının saymakla bitmeyeceğinin altını çizen Kargılı; “Kaplıca kenti olarak bilenen Bursa’mızdaki  kaplıcalara zamanında sahip çıkılmadığı için doğal su kaynakları farklı bölgelere kaçtı! Doğalgaz ile ısıtılan sular, Bursa’ya gelen turistlere “Şifa Kaynağı” diye sunuluyor! Termal Şehri imajımızı oldukça zedeleyen bu tutum yüzünden, kaplıca turizmini Afyon’a kaptırmadık mı? Hala bazı kaplıcalar gözümüzün içine baka baka yeraltı sularını kullandıklarını iddia ederek faaliyetlerine devam ediyor. Çözüm bellidir tabelalarındaki “Termal” ifadesi zaman kaybedilmeden derhal kaldırılmalıdır. “Sıcak Su Termal Bölgesi” için geçmişte bazı adımlar atıldı. Arap Sermayeli bir işadamının bu bölgeye talip olduğunu gazetelerden okuduk. Daha sonra ne olduysa bu Arap Yatırımcı buhar olup uçtu! Geriye bu bölgeye komşu 7 mahallenin Büyükşehir tarafından “Kentsel Dönüşüm” amacı ile bir plan çalışması yapılacağı ve 2 yıl içinde değişimin bitirileceğini yine basın yolu ile öğrendik. Biz Bursa’ya bir çivi değil, birkaç çivi çakılsın isteriz. Ancak bu çiviler yanlış yere çakılıyor gibi geldi. Ayakları toprağa sağlam basmayan tüm projelerin karşısındayız! Bu mihvalde Tarihi Hanlar’dan Yeşil Türbe-Emir Sultan hattında bazı tarihi binaların Butik Otel tarzına dönüştürülerek hizmet verdiği, ancak bu binalarında tam anlamıyla hizmet vermek yerine saatlik kiralama yöntemine gidildiği yönünde bazı ihbarlar almaktayız. Bursa’nın tarihi dokusu üzerinde bel altı faaliyetlere izin verilmesini şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

T.C. Tabelasına alerjiniz mi var?

Kargılı; “Olmazsa olmazımız olan Türkiye Cumhuriyet’i tabelalarımızı geri istiyoruz. Birkaç yıl önce barış görüşmeleri yapıyoruz bahanesi ile belediyelerimizden kaldırılan T.C. tabelalarını geri takılması için Temmuz oturumunda önerge vermiş, bu önergeye istinaden de süratle Orhaneli Belediyesi tabelasını değiştirerek takmıştı. Tüm ikaz ve uyarılarımıza rağmen halen, çeşitli bahaneler ile ayak direterek İnegöl ve Gürsu Belediyeleri T.C. tabelalarını takmamaktadır. Keza; Keles girişinde “Ne Mutlu Türküm Diyene!” tabelası da Çözüm Süreci’nin kurbanı olmuş, yerinden davul zurna eşliğinde sökülmüştür. Taleplerimiz arasında olan bu tabelada yerine yenisi yapılarak takılması yönünde verdiğimiz önergenin oy birliği ile onaylanmasına rağmen takılmamıştır. Eğer belediyelerin tabela için bütçesi yoksa ben MHP’nin bir neferi olarak gereken rakamı karşılamaya hazırım. Tüm teşkilatlarımız çıkacak olan mevlayı 10 dakika içinde karşılayarak belediye başkanlarına vermeye hazır. Türk’ün Türk’ten başka dostunun olmadığının en güzel yanıtı “Barış Pınarı Harekatı” karşısında alınan Dünya’nın tavrı değil midir? Şapkanızı önünüze koyun.  Geçmişte birçok hatalar yaptınız! Şimdi Türk olduğundan utanan bir nesil misiniz, yoksa şahadet şerbetini içen Türklerin şerefli torunları mısınız? Önce buna kararınızı verin. O tabelalar için biz üzerimize düşen tüm fedakarlığa hazırız, siz ne kadar hazırsınız?” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?