Aptiv Çalışanları “Hak” Arıyor!

Aptiv Çalışanları “Hak” Arıyor!

“Aptiv Çalışanlarından Mehmetçiğe Selam!” Toplu Sözleşme aşamasındaki Aptiv Otomativ Fabrikası çalışanları, Türk Metal Sendikası Osmangazi Şubesini ziyaret ederek son durum hakkında bilgilendirildiler. Şube Başkanı Mesut Erdem 2019-2021 Mess Grup Toplu Sözleşme görüşmelerini hakkında bilgi son gelişmeleri aktarırken, işçi hakları için fabrikada daha önceden açılmış olan davalarla ilgilide sendika avukatı Nihal Çiçek Ersoy gelinen son noktayı fabrika Baş Temsilcisi Hakan Malçok ve fabrika işçilerine aktardı. Görüşme bitiminde işçiler sendika binası dışında, başarıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatında görev alan Mehmetçik için asker selamıyla Bursa’dan selamını gönderdi.

MESS-TÜRK METAL SÖZLEŞMESİNDE SÜREÇ BAŞLADI!

Sendika yaptığı açıklamada; “Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yaklaşık 112 bin üyemizi ilgilendiren, 2019 Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri 7 Ekim 2019 Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturumla başladı.

MESS’in Merkez Bürosunda düzenlenen ilk oturumun başında sendikamız adına Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ, MESS adına MESS Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kafadar söz alarak müzakerelerin Türk sanayisine ve Türk işçisine hayırlı olması dileklerini ifade ettiler.

Açış konuşmalarının ardından müzakerelere başlandı. Yapılan görüşmelerde 14 madde, sendikamızın önerdiği şekliyle aynen kabul edilerek tutanak altına alındı. Müzakereler sırasında MESS tarafı sözleşmenin 3 yıllık olmasını öngören bir teklif verdi. Sendikamız bu teklifi reddetti. Bunun üzerine bu teklif daha sonra görüşülmek üzere ertelendi.

İstanbul’da gerçekleştirilen ilk oturuma sendikamız, Genel Başkan Yardımcılarımız Uysal Altundağ, Halil Faki Erdal ve Genel Sekreterimiz Taliphan Kıymaz’la birlikte şube başkanları ve Toplu İş Sözleşmesi Dairemiz yetkililerinin yer aldığı bir heyetle temsil edildi. MESS ise Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Kafadar, Haydar Yenigün ile Genel Sekreter Özgür Barut ve beraberindeki heyetle katıldı.” İfadeleri kullanıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?