Öztürk; “Susturuyorlar!”

Öztürk; “Susturuyorlar!”

Ülkenin menfaati yeni oluşumlardan geçiyor! 24’cü dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk; “ Kuruluşunda ağır bedeller ödediğim, kuruluş felsefelerinden uzaklaşarak değer yargılarının şahsi menfaatler üzerine inşa edildiğini gördüğüm partimden bugün itibari ile istifa ediyorum.” Dedi.

Basın mensupları ile bir araya gelen önceki dönem bürokrat ve Milletvekili Öztürk  2011-2015 yıllarında Milletvekilliği yaptı. Hükümet ve AK Parti genel politikalarını da eleştiren Öztürk TBMM’de olduğu dönemlerde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi  ve Türkiye Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı olarak çalıştı.

Felsefemizden uzaklaştık!

Öztürk; “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi, siyasal ve ekonomik durumları da bulundurarak, istifa sürecimi ertelemiştim. Ancak partimin yetkili organları gelinen bu noktada öz eleştiriye açık olmadığını gördüm. Oysaki AK Partinin kuruluş felsefesinde özgürlükçü bir duruşla, bazı kurumların tekelinde olan siyasetteki zincirlerinin kırılması vardı, bunu da bazı dönemlerde başardık. AK Partinin hak ve hakikatin yanından uzaklaşarak siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda yapan kişiler tarafından kullanılmasına zemin hazırladığını düşünüyorum. Kul ve kamu haklarının olmazsa olmazımız dan hızla uzaklaştırıldığını da belirtmek isterim. Bilgiye dayalı, Türkiye’de siyasette değişim ve dönüşümü gerçekleştirecek, kurumsallaştıracak ve geleceğe umutla bağlanacak yeni bir siyasi partiye fikren ve gönül olarak destek olacağım.” Dedi. Öztürk yeni oluşumla ilgili net bir isim vermezken, Davutoğlu ile hareket eden isimlere olan yakınlığı biliniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?