Herşeyin Suçlusu Ben miyim!

Herşeyin Suçlusu Ben miyim!

Bursa’nın eski Başkanı Altepe içini döktü Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe, kent gündeminde tartışılmaya devam eden Doğanbey, stadyum ve T2 tramvay hattı konularında çarpıcı açıklamalar yaptı. İstanbul Caddesine metro yapılamayacağını söyleyen Altepe, “Doğanbey’i TOKİ yaptı, Sayın Cumhurbaşkanımız stadın yerinde yapılmasını istemedi” dedi.
 
Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Recep Altepe, Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
“İnsanlar olumsuz olan her şeyi bizden zannediyorlar” diyen eski Başkan Altepe, Bursa gündeminde tartışılmaya devam eden 3 konu hakkında şunları söyledi:
 
DOĞANBEY TOKİ KONUTLARI
 
“Doğanbey’i TOKİ yaptı. Yasaya göre kendi imarını verme yetkisi var. Biz projelerini bile görmedik. Kat yüksekliğine de Ankara’da karar verildi. Bu kadar yükseklik beklemiyorduk. Ördekli Kültür Merkezi çevresini 3 katla sınırladığımız için, TOKİ’nin zarar etmemek amacıyla böyle yaptığını düşünüyorum. Yapıldığında ses çıkmadı, fakat 2.5 yıl sonra tartışılmaya başlandı.”
 
TİMSAH ARENA
 
“Stadyumu yerinde yapmak istedik. 33 bin kişilik olacak ve tribün tribün yapılacaktı. Bunu daha önce uygulayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve müteahhitleriyle toplantı yaptık. Fakat dönemin Başbakanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız yerinde yapılmasını istemedi. Biz de Piçinato Planı’nda stadyum yeri olarak işaretlenen eski veledromun olduğu yere 44 bin kişilik yapmaya karar verdik. Zaten başka yer yoktu. Aslında stadyumda sorun yok, çevre caddeler kapatılınca sıkıntı oluyor.”
 
T2 TRAMVAY HATTI
 
“İstanbul Caddesi’ndeki T2 hattının yeraltından metro olarak yapılmaması sorgulanıyor. Hattın metro olabilmesi için günlük 300 bin yolcu gerekiyor. Oysa 46 bin yolcu var. Projeyi Ulaştırma Bakanlığı onaylamazdı. Gençosman dışında hat kesintisiz ve 70 kilometre hızla metro hızına ulaşıyor. Güzergah çevresi yapıldığında sıkıntıları da sona erer.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?