Siyaset Değil, Çözüm Üretmeliyiz…

Siyaset Değil, Çözüm Üretmeliyiz…

STK’lar elini taşın altına koymalı Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Bursa Şube Başkanı Erol Taşcı, ‘STK’ların öncelikli meselesi, şehirleri yaşanılabilir hale getiren projeler üretmek olmalıdır’ dedi.

Yeni bir yapılanma içine giren ve istişare toplantılarının sonuncusunu gerçekleştiren MİSİAD şubesi, Bursa’da faaliyet gösteren farklı sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Erol Taşcı, yönetim kurulu üyelerini belirlemek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını, kısa süre içinde sanayi ve kültür şehri Bursa’da ezberleri bozan faaliyetlerle kamuoyunun huzuruna çıkacaklarını, sanayi şehrindeki iş insanlarına heyecan katacaklarını söyledi. Toplantıya katılanların görüş ve önerilerini dile getirdiği programda, siyasi partilerin arka bahçesi olunmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

‘TOPLUMUN FERYADINI DUYAN BİR YAPIYIZ’

MİSİAD’ın Türkiye’nin dünyaya açılan milli ve sivil güçlerinden birisi olduğunu ifade eden Erol Taşcı, en önemli görevlerinden birisinin ahilik olduğunu, ilk önce en yakındaki feryadı, sonrasında ise uzaktaki sesi duyan bir anlayışa sahip olduklarını kaydetti. İMSİAD Bursa Şubesi’nin yeni bir yapılanma içinde olduğunu belirten Taşcı, ellerini taşın altına koyarak hareket ettiklerini, Türkiye’de 81 il, dünyada 33 ülkede faaliyet gösteren bir yapıya sahibiz diyerek, “STK’ların öncelikli meselesi kendi kapılarının önünü süpürüp, toplumun feryadını duyan bir yapıya sahip olmaktır. Biz bu şekilde hareket ediyoruz. Asla siyasi partilerin arka bahçesi olmadık, olmayacağız. Mili ve manevi değerlere sahip çıkacağız. Ahilik anlayışı içinde hareket ederek, toplumun sesine, söylediklerine, isyanına kulak asmak için varız. MİSİAD, Bursa’nın gözü olacak; nerede eksik, gedik varsa öneri getireceğiz, proje üreteceğiz ezberleri bozan işlere imza atacağız. Biz Türkiye mozaiğiyiz ’ diye konuştu.

‘ÇÖZÜM ÜRETEN OLMAK ZORUNDAYIZ’

Gecede söz alan Mahmut İnan ise şunları söyledi: “Bursa sanayi şehrinde iş insanlarının sorunları, istekleri var. Yaşadıkları sıkıntılar var. Biz, toplumun hangi kesiminden feryat yükseliyorsa duymak, çözüm üreten adımlar atmak zorundayız. Bu sorunları duymazdan gelen, üstünü örtenler gibi hareket etmeden mesuliyetlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. STK yöneticiliği, veballi çok büyük bir sorumluluktur. Bu bilinçle kendimize yön vermeye mecburuz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?