Kaderinizle Baş Başa Bırakmayacağız!

Kaderinizle Baş Başa Bırakmayacağız!

Balkan Masa’sına Adana’da Yoğun İlgi! Yurtdışında Yaşayan Her Soydaş Türkiye Cumhuriyet’i Güvencesi Altında Olmalıdır! Her Türk’e Soydaş Kimliği!

“CHP Balkan Masası Adana’ya çıkarma yaptı!” CHP Balkan Masası Bölge Çalışmaları kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığında, Tekirdağ Milletvekili İlhami Aygun, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Adana’ da temaslarda bulunuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi, İmamoğlu Belediyesi, Ceyhan Belediyesi, Çukurova Belediyesi ve Seyhan Belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları ziyaret edildi. Adana’da 17 Balkan Türklerini temsilen kuruluşun tek tek düşüncelerini aldığı organizasyona bin 500 kişi katılarak yoğun ilgi gösterdi. Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu ve bağlı dernekler, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından oluşturulan Balkan Masası’na tam destek veriyor. Akdeniz Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkanı Mükremin Duygun başkanlığında Çelemli Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya; Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu, Ceyhan Balkan Türkleri Derneği Başkanı Önder Yağ, Osmaniye Balkan Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Kara, Kahramanmaraş Balkan Türkleri Derneği Başkanı Selçuk Kurtsatar, Kozan Balkan Türkleri Derneği Başkanı Atalay Özer, Çukurova Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hayrettin Temel, Sarıçam Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hasan Çetintaş, Mersin Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hüseyin Vatansever katıldı.

Yokluk ve yoksulluk ile mücadele ediyoruz

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Balkan Masası kurmasındaki en önemli etkenin, Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyonunun(BRTK) bir süre önce Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezleri’ne yaptığı ziyaretin elle tutulur bir sonucu olduğuna dikkat çeken Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun; “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile yaptığımız toplantı sonrasında böyle bir girişim olması bizleri çok memnun etti. En büyük beklentimiz, diğer siyasi partilerin de bu konuya önem göstererek, bu tür çalışma masaları oluşturmaları. Oluşturulan çalışma masalarının çözüm noktasında bir araya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde Balkan Türkleri adına güç birliği yapmalarıdır. BRTK olarak MHP ve İYİ Parti ile de görüşme zemini yaratılması noktasında çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Osmanlı’nın Balkanları kaybetmesi ile başlayan göçün hala devam ettiğine dikkat çeken Duygun, “Balkanlarda yokluk ve yoksulluk ile mücadele eden soydaşlarımız kadar Doğu Türkistan, Kafkasya gibi dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan Türk soydaşlarımızın da unutulmaması gerekmektedir. Devletimizden en büyük beklentimiz, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında yaşayan her Türk’e Türkiye Cumhuriyeti tarafından “Soydaş Kimliği” verilmesi. Türkiye Cumhuriyeti güvencesi altında her türlü tehlikeden korunması ve bu konuda gereken tüm tedbirlerin devletimiz tarafından alınmasıdır. Ayrıca ülkemizde çifte vatandaş olarak yaşayan soydaşlarımızın Bulgaristan’daki sigorta ve emeklilik primleri ile Yunanistan’dan mübadele anlaşması ile gelen soydaşlarımızın mal varlıklarının tesliminde yaşanan sıkıntıların hala çözülememiş olması gibi yerinde tespit ettiğimiz sorunları Balkan Masası’na ilettik.” Dedi.

Anadolu tüm mazlum milletlere kucağını açmıştır!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bugün Avrupa’da, Balkanlar’da yaşayan Türk – Müslüman akraba topluluklarının sayısı 10 milyona yaklaşmaktadır. Son 200 yıldır süregelen göçler nedeniyle birbirinden ayrılan aile ve komşuların bağları hala çok sıcaktır.” dedi. Etkinlikte bir konuşma yapan Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan Balkanlar’ın tarihi, coğrafi, kültürel ve insani boyutlarıyla Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Balkanlar’ın, ulusu şekillendiren tarihi süreç ve bölgeden gelen göçler nedeniyle özel bir konumda bulunduğunu belirten Özkan; “Ülkemizde, kökleri Osmanlı’dan önceye dayanan Osmanlı fetih dönemlerinde ataları Balkanlar’a yerleşen ancak daha sonra tarihin gördüğü en büyük mezalimleri yaşayıp Anadolu’ya geri dönemeye zorlanan çok sayıda yurttaşımız yaşamaktadır. Bugün Avrupa’da, Balkanlar’da yaşayan Türk-Müslüman akraba topluluklarının sayısı 10 milyona yaklaşmaktadır. Son 200 yıldır süregelen göçler nedeniyle birbirinden ayrılan aile ve komşuların bağları hala çok sıcaktır” Özkan, parti olarak Balkan Masası kurduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti; “Bugün yurttaşlarımızın üçte birinden fazlası Balkanlar’dan gelmiştir. Biz de Balkan Masası’nı kurarken bazı önemli hususları dikkate aldık. Vatan toprağı kaybetmenin acısının ne olduğunu bilen insanlarımız var. Bugün Avrupa’da, Balkanlar’da yaşayan Türk-Müslüman akraba topluluklarının sayısı 10 milyona yaklaşmaktadır. Son 200 yıldır süregelen göçler nedeniyle birbirinden ayrılan aile ve komşuların bağları hala çok sıcaktır. Memleket hasreti nesilden nesile aktarılmaktadır. Balkanlar’dan göç eden sivil toplum kuruluşları, göç ettikleri kuruluşlarla güçlü ve etkili iş birliklerine sahiptirler. Bu ilişkilerden hem Balkanlar’da hem de ülkemizde önemli kültürel, sosyal ve siyasi yansımalar olmaktadır. Bu ilişkiler Avrupa Birliği üyelik bağlamında geleceğe dönük büyük bir potansiyelde teşkil etmektedir. Balkan Masası olarak önümüzdeki aylarda Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerine de giderek oradaki hemşerilerimizi de dinleyeceğiz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?