Ayaz’da Kalacağız! “Baskın” Ensemizde!

Ayaz’da Kalacağız! “Baskın” Ensemizde!

“Mustafa; Sonuna Kadar Bursa!” Bu sloganla Bursa’da Millet İttifakı adına CHP listesinden 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerinde Bursa Büyükşehir Adayı olarak yarışan, önceki 4 dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaklaşan bir tehlikeye işaret ederek Bursalıları uyardı.

47 bin oy mağlubiyetini Erzurumlulara bağladı!

Siyasi kulislerin seçimden 6,5 ay geçmesine rağmen (hala Millet İttifakının yüzde 47 ile neden 2,6 oy oranı ile neden kaybettiği tartışılmazken) CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un seçim mağlubiyetini Bursa’da önemli ağırlığı bulunan Erzurumlulara bağlaması, sosyal demokrat tabanı isyan ettirdi. Akkuş’un; “Bu sosyolojik sonuç 16 Nisan 2017 referandumunu da etkiledi. Referandumda İstanbul, Ankara, Antalya, Edirne, Mersin’de hayır çıkmasına rağmen Bursa’da yüzde 53 oranında evet oyu verildi. O yüzden Bursa’yı kişiselleştirmeden, il başkanlığı ve aday arasında bir sürtüşme olmadan, doğru tahlil etmek lazım. Bunların sosyolojik nedenleri oturup konuşmak gerekir. Bursa’da referandumda hayır çıksaydı, o zaman konuşulabilirdi. ‘Bursa’dan hayır çıktı başkan gereğini yapmadı’ denilebilirdi. O zaman ben de il başkanı olarak gereğini yapardım.” İfadeleri canlı yayında yanında olan deneyimli gazetecileri de şaşırttı.

Siyasi gelişmelere odaklanalım!

Yapılan açıklamaya ise konunun muhatapları olan Erzurumlulardan ise çok sert tepki gelirken, Bozbey bu konuda yorum yapmayarak, ulusal boyutta ve küresel siyasette yaklaşan bir tehlikeye işaret etti. Bozbey; “Seçimin üzerinden 6,5 ay geçmiş. Olan olmuş bu saatten sonra yapmış olduğunuz hataları kabul etmekten başka çareniz yok. Konuşulacak olan bu saatten sonra baskın erken seçime ne kadar hazırsınız, onu sorgulamanız gerekiyor. Siyasi göstergeler ve uluslararası ilişkiler tek bir şeyi işaret ediyor. Dikkatimizi buraya verelim. Sınır ötesi operasyon gizli kapaklı birçok ilişkiyi de beyaz ekrandan vatandaşlara göstermiş oldu. Burada dikkat çekilmesi gereken birkaç olay var.” Dedi.

Sınır ötesi harekat sonucu ekonomiye nefes aldırır

Bozbey; “Sınırlı bir sınır ötesi harekatı ile bakın derinliği 20-25 kilometre olan sınırımızın büyük bir kısmını kaplayan bir kuşak elde ettik. Bu kuşakta en azından 1-1,5 milyon Suriyeli yerleşecek ve yerleşim yerleri, köyler-şehirler Türk müteahhitleri tarafından yapılacak. Finansı ise Batı. Ülke içinde daralan inşaat sektörü nefes almış olacak. Ülke kaynaklarının Suriyeliler için ödediği yıllık bütçenin yarısı geriye dönüş olarak ülkede kalacak. Tarım-ulaşım-turizm sektörlerinde bir takım adımlar atılıyor. Bunlar kısmi maddi refah sağlayacak. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da tarıma kapalı olan alanlar tekrar açılmaya başladı. Büyükşehir’ler de ağır yenilgi alan iktidar partisi elinde bulundurduğu yasa yapma gücü ile birtakım kanunlar çıkartarak İstanbul, Ankara gibi Millet İttifakı ile CHP’li listelerinden girerek aldıkları Büyükşehir’lerin ekonomik ve karar alabilme gücüne şiddetli darbe vurmuştur. Yeni yapılan düzenlemeler ile bu işlemler ise doludizgin gidiyor. Tüm bunları alt alta koyduğumuzda tek bir sonuç çıkıyor. İçindeki ayrışmaları da iyi bir şekilde okuyan İktidar partisi, şimdi sınır ötesi operasyon sonrası oluşturulan zafer havasından fazlasıyla yararlanmak isteyecek. Yani 2020’de Ramazan’ı görmeden hem Genel hem de Yerel Seçimlere gideceğiz. Ama mart ama nisan baskın seçim kapımızda. Daha önce yaptıkları gibi ani seçime gidecekler. İçimizdeki fırtınaları dindirip, hızla gelen kasırgaya karşı hep birlikte direnmeliyiz. Ömrümüz bedel ödemekle geçiyor. Devletime 20 yıl belediye başkanı olarak şerefle hizmet ettim. Bilgi ve tecrübelerim diyor ki; bu kış ayaza kalacağız! Ayaza kalmamak için tedbirlerimizi kara kış bastırmadan alalım!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?